Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Postao ministar, a ostao u Monteputu * Milo i Cane zajedno u Parizu * Braća namještala poslove jedan drugom * Listići prepravljani nakon glasanja donijeli mandat DPS-u * Dramatični krah na berzama plaši SAD * Gdje je život
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 07-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragoslav Šćekić, potpredsjednik SNP-a:
Poraz Demokratske partije socijalista u Beranama označio je i početak kraja vladavine te stranke na državnom nivou.

Vic Dana :)

Na velikom takmičenju, bacač koplja kaže svom kolegi:
– Danas se moram jako potruditi, u publici je i moja tašta.
Kolega odgovara:
– Čovječe, to je preko sto metara, teško da ćeš je pogoditi!

Stariji student objašnjava novopridošlom brucošu:
– Cimere, pazi ovako, ... na fakultetu su ti najteže prve tri godine, ... a onda upišeš drugu ...


Razgovaraju dva studenta:
– Kad obično ideš da spavaš?
– Šta znam, pa tako ... oko dva, pola šest...


Trče dva DIF-ovca oko Ade i kaže jedan drugom:
– E dosta smo učili, ‘ajde da sjednemo na piće!


Razlika između studenta i čistačice je u tome što čistačica očisti sve u roku.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2018-02-06 NAKON JEDNOGODIŠNJEG PRITVORA Naslednik „Samsunga” na slobodi
<br />
Potpredsjednik Sam­sung elek­tro­nik­sa Li Džae Jong pu­šten je ju­če iz za­tvo­ra po­što mu je Ape­la­ci­o­ni sud pre­i­na­čio pre­su­du u uslov­nu ka­znu, od­ba­civ­ši ve­ći­nu ključ­nih op­tu­žbi pro­tiv nje­ga u skan­da­lu u ve­zi sa mi­tom i ko­rup­ci­jom, ko­ji je do­veo do smjene biv­še predsjednice Park Ge­un Hje pro­šle go­di­ne.
Vi­ši sud u Se­u­lu osu­dio je Li­ja na dvije i po go­di­ne za­tvo­ra, uslov­no na če­ti­ri go­di­ne, na­kon če­ga je on od­mah pu­šten poslije pro­ve­de­nih sko­ro go­di­nu da­na u za­tvo­ru, izvješ­tava ju­žno­ko­rej­ska agen­ci­ja Jon­hap.
Li je bio osu­đen na pet go­di­na za­tvo­ra 25. av­gu­sta 2017. zbog da­va­nja mi­ta od 8,8 mi­li­jar­di vo­na (8,1 mi­li­on do­la­ra) Par­ko­voj i nje­noj pri­ja­te­lji­ci Čoi Son Sil ra­di do­bi­ja­nja po­dr­ške vla­de za spa­ja­nje dvije ključ­ne Sam­sun­go­ve je­di­ni­ce, što se sma­tra­lo vi­tal­nim za nje­go­vo na­sle­đi­va­nje čel­ne funk­ci­je u naj­ve­ćem kon­glo­me­ra­tu u ze­mlji.
Spe­ci­jal­ni tu­ži­lac Park Jung So je tra­žio 12 go­di­na za­tvo­ra za na­sled­ni­ka Sam­sun­ga, ali su se i Li i tu­ži­la­štvo ža­li­li na pre­su­du.
Pre­i­na­ču­ju­ći pre­su­du ni­žeg su­da, Ape­la­ci­o­ni sud je od­ba­cio tvrd­nju tu­ži­la­štva da je u kom­pa­ni­ji bi­lo u to­ku pre­u­zi­ma­nje ru­ko­vo­đe­nja, za­klju­čiv­ši da u Sam­sun­gu ni­je bi­lo na dnev­nom re­du ni­ka­kvo pi­ta­nje za ko­je je tre­ba­lo upu­ti­ti „eks­pli­ci­tan ili im­pli­ci­tan za­htjev” biv­šoj pred­sjed­ni­ci jer je sa­gla­snost vla­de tra­že­na od sa­mog po­čet­ka.
Pe­de­sto­go­di­šnji Li je uhap­šen 17. fe­bru­a­ra 2017. go­di­ne i op­tu­žen za pet kri­vič­nih dje­la, uklju­ču­ju­ći pod­mi­ći­va­nje, pro­ne­ve­ru i sa­kri­va­nje imo­vi­ne u ino­stran­stvu.
Spe­ci­jal­ni tu­ži­lac je Li­ja op­tu­žio i da je nu­dio ili obe­ća­vao Par­ko­voj i Čo­i­je­voj 43,3 mi­li­jar­de vo­na na ime spon­zor­stva za ja­hač­ku obu­ku 22-go­di­šnje kćer­ke Čo­i­je­ve, Čung Jo Ra.
Ni­ži sud ga je pro­gla­sio kri­vim po svih pet ta­ča­ka op­tu­žni­ce pri­zna­ju­ći sa­mo dio mi­ta ko­ji je pla­ćen, dok je od­ba­cio tu­žbu o obe­ća­nom iz­no­su ko­ji Li ni­je pla­tio. Li se iz­ja­snio da ni­je kriv.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"