Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2018-02-08 NESVAKIDAŠNJI NAČIN DRŽANJA ŽIVOTINJA U ZGRADI BASTON
Opasni psi u boksu ispod balkona
Psi u boksu u okviru zgrade Opasni psi u boksu ispod balkona Komunalna inspekcija juče je obišla zgradu i donijela rješenje da se ukloni boks napravljen od žičane ograde
U bok­su na­pra­vlje­nom is­pod bal­ko­na u di­je­lu zgra­de Ba­ston, ko­ji gle­da na Uli­cu Ibra­hi­ma Der­vi­še­vi­ća, već du­že vri­je­me je­dan od sta­na­ra dr­ži opa­sne pse. Pro­stor is­pod bal­ko­na ogra­dio je ži­ča­nom ogra­dom i na­pra­vio boks u ko­jem dr­ži ne­ko­li­ko pa­sa iako je na jav­nim po­vr­ši­na­ma, ka­ko to pre­ci­zi­ra Za­kon o ko­mu­nal­nim dje­lat­no­stima, za­bra­nje­no dr­ža­ti ži­vo­ti­nje. Pre­ma fo­to­gra­fi­ja­ma ra­di se o ra­si ka­ne kor­sa, a osnov­na ka­rak­te­ri­sti­ka ovih pa­sa je da su krup­ne gra­đe, do­bri su ču­va­ri i ko­ri­ste se za od­bra­nu. Struč­nja­ci ka­žu da znaju da bu­de agre­si­van i pre­ma stran­ci­ma i dru­gim psi­ma.
Ko­mu­nal­na in­spek­ci­ja ju­če je ob­i­šla zgra­du i do­ni­je­la rje­še­nje da se uklo­ni boks. Iz ove slu­žbe sa­op­šte­no je da će bi­ti do­ni­je­to rje­še­nje i Či­sto­ći da se uklo­ne i bok­so­vi iz na­pu­šte­nog objek­ta iza zgra­de.
Sta­na­ri zgra­de pro­ti­ve se dr­ža­nju pa­sa is­pod bal­ko­na, jer stra­hu­ju za bez­bjed­nost po­seb­no dje­ce. Oni is­ti­ču da je pri­je ne­ki dan vla­snik pu­stio pse ko­ji su tr­ča­li po kvar­tu, a ka­ko su u pi­ta­nju opa­sni psi ni­ko­me ni­je bi­lo pri­jat­no tu­da da pro­la­zi. Sta­na­ri ob­ja­šnja­va­ju da u ve­čer­njim sa­ti­ma u bok­su ima vi­še pa­sa svih ra­sa, a pre­ko da­na je uglav­nom sa­mo je­dan tu, dok za osta­le ne zna­ju gdje su. Tvr­de i da ih ima u na­pu­šte­nom objek­tu iza zgra­de.
–Pre­ko da­na is­pod bal­ko­na uglav­nom je sa­mo je­dan, even­tu­al­no dva psa, dok osta­le vla­snik se­li u na­pu­šte­ni obje­kat iza zgra­de. To su ve­li­ki psi ko­ji la­ko mo­gu da po­ru­še taj boks ko­ji je na­pra­vljen i iza­đu i na­pad­nu di­je­te. Stra­hu­je­mo za dje­cu, jer tu je re­ci­mo pre­ko da­na pas ka­ne kor­sa od ko­jeg se upla­ši­mo sa­mo kad ga vi­di­mo. Uve­če sve pse po­no­vo vra­ti is­pod bal­ko­na. Kad se ka­sni­je vra­ća­mo ku­ći i pro­la­zi­mo tu­da, a psi za­la­ju, ni ma­lo ni­je pri­jat­no. Ne bi ula­zi­li u to zbog če­ga dr­ži te pse, ali nam sme­ta­ju. Dje­ca se pla­še tu­da da pro­la­ze, a ni­je sve­jed­no ni sta­ri­ji­ma. U ve­čer­njim sa­ti­ma je ogro­man la­vež tih pa­sa – ka­žu sta­na­ri. A.D.


Či­sto­ća još ni­je do­bi­la pri­ja­vu

Iz pred­u­ze­ća Či­sto­ća su sa­op­šti­li da još ni­je­su do­bi­li pri­ja­vu za ovaj slu­čaj.
– S ob­zi­rom na to da Či­sto­ća ni­je do­bi­ja­la pri­ja­vu za ukla­nja­nje pa­sa sa lo­ka­ci­je iza zgra­de Ba­ston, do do­bi­ja­nja na­lo­ga-rje­še­nja ne­ma­mo nad­le­žnost da re­a­gu­je­mo u kon­kret­nom slu­ča­ju –sa­op­šti­li su iz Či­sto­će.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"