Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-02-08 CRNOGORSKA TRAŽI RAZRJEŠENJE KRIZE NA CETINJU
Formirajte vlast ili raspišite nove izbore
Formirajte vlast ili raspišite nove izbore
Pred­sjed­nik ce­tinj­skog od­bo­ra Cr­no­gor­ske Fi­lip Mar­ti­no­vić oci­je­nio je da je od­ga­đa­nje kon­sti­tu­i­sa­nja vla­sti na Ce­ti­nju neo­d­go­vor­no i da bi, uko­li­ko ne­ma rje­še­nja, tre­ba­lo ići na van­red­ne iz­bo­re. Ta­ko bi se, ka­ko je oci­je­nio, da­la no­va šan­sa gra­đa­ni­ma da po­no­vo raz­mi­sle ko je za­slu­žio nji­hov glas.
Mar­ti­no­vić je pod­sje­tio da su pro­šla sko­ro dva i po mje­se­ca od odr­ža­va­nja iz­bo­ra na Ce­ti­nju, a da je taj grad na is­toj po­zi­ci­ji kao i pri­je iz­bo­ra.
On je do­dao da je od­ga­đa­nje kon­sti­tu­i­sa­nje vla­sti neo­d­go­vor­no pre­ma gra­đa­ni­ma jer vre­me­na za če­ka­nje ne­ma.
For­mi­ra­nje vla­sti na Ce­ti­nju po­sta­lo je pro­ble­ma­tič­no na­kon što su So­ci­jal­de­mo­kra­te za­tra­ži­le vi­še fun­kci­ja. Na sjed­ni­ci odr­ža­noj kra­jem ja­nu­a­ra za pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne pre­sto­ni­ce Ce­ti­nje iza­bra­na je Ma­ja Ćet­ko­vić (DPS). Ce­tinj­ska opoz­ci­ja na­ja­vi­la je pod­no­še­nje tu­žbe Uprav­nom su­du zbog, ka­ko su na­ve­li, ne­za­ko­ni­tog iz­bo­ra Ćet­ko­vi­će­ve na mje­sto pred­sjed­ni­ka lo­kal­nog par­la­men­ta.
Sjed­ni­ca na ko­joj je ona iza­bra­na je odr­ža­na po hit­nom po­stup­ku, i to u ne­dje­lju, što dje­lu­je po­seb­no ne­vje­ro­vat­no, a pri­tom ni­je po­sto­jao ni­je­dan raz­log za nje­no hit­no za­ka­zi­va­nje. Kon­sti­tu­tiv­na sjed­ni­ca Skup­šti­ne pre­sto­ni­ce Ce­ti­nje odr­ža­na 28. ja­nu­a­ra pre­ki­nu­ta je oko 12 ča­so­va na za­htjev opo­zi­ci­je, ko­ja je već ta­da upo­zo­ra­va­la na ne­za­ko­ni­to­sti u pri­pre­mi sa­me sjed­ni­ce. Na­kon kra­će bur­ne ras­pra­ve iz­me­đu od­bor­ni­ka opo­zi­ci­je i se­kre­tar­ke Skup­šti­ne, pred­sje­da­va­ju­ći Mi­o­mir Pe­ra­zić, ko­ji je na tu funk­ci­ju do­šao kao naj­sta­ri­ji od­bor­nik i tre­ba­lo je da je po­kri­va do od­lu­ke ve­ći­ne o iz­bo­ru čel­ni­ka par­la­men­ta, re­kao je da sjed­ni­cu pre­ki­da jer ta­kav na­čin po­na­ša­nja ni­je pri­hva­tljiv za Skup­šti­nu. Iz opo­zi­ci­je su uka­za­li da Pe­ra­zić ni­gdje ni­je na­veo da pod­no­si ostav­ku, ni­ti je po­sto­jao kon­kre­tan prav­ni osnov da bu­de za­mi­je­njen na mje­stu pred­sje­da­va­ju­ćeg u par­la­men­tu pre­sto­ni­ce.
Na­kon iz­bo­ra pred­sjed­ni­ka par­la­men­ta Ce­ti­nja, rok do ka­da ve­ći­na tre­ba da pred­lo­ži no­vog gra­do­na­čel­ni­ka je 30 da­na. U igri za no­vog gra­do­na­čel­ni­ka Ce­ti­nja su pred­stav­ni­ci DPS-a Alek­san­dar Ka­šće­lan, Oskar Hu­ter, Bo­ri­slav Bo­ris Pr­lja i Bo­ri­slav Pra­vi­lo­vić, a ko­nač­nu ri­ječ o to­me tre­ba­lo bi da da vrh De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta. M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"