Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-02-08 URA ROŽAJE SAOPŠTILA DA SE MORA STATI NA KRAJ PREDIZBORNIM ZLOUPOTREBAMA
Hranom kupovali glasove birača
Hranom kupovali glasove birača
Op­štin­ski od­bor URA Ro­ža­je će, u skla­du sa svo­jim mo­guć­no­sti­ma, po­ku­ša­ti da uti­če da se put do mje­sne za­jed­ni­ce Ba­lo­ti­će u mje­stu Cre­šnje sa­ni­ra jer je na toj di­o­ni­ci kraj­nje ri­zič­na pro­hod­nost ži­te­lja tog mje­sta. U sa­op­šte­nju ro­žaj­skog od­bo­ra GP URA se na­vo­di da je pro­blem mje­šta­na str­mi ma­ka­dam­ski put du­ži­ne 1,5 ki­lo­me­ta­ra ko­ji je to­li­ko uzak da bi jed­na mi­ni­mal­na gre­ška vo­za­ča mo­gla bi­ti fa­tal­na. Ka­ko su is­ta­kli, na po­ziv mje­šta­na mje­sne za­jed­ni­ce Ba­lo­ti­će pred­sjed­nik ro­žaj­skog od­bo­ra URA Hu­se­in Lja­ić sa čla­no­vi­ma od­bo­ra po­sje­tio je mje­šta­ne te mje­sne za­jed­ni­ce.
– Mje­šta­ni su na tom sa­stan­ku na­gla­si­li da pret­hod­na vlast DPS-a ni­je ni­ka­da ni po­ku­ša­la da ri­je­ši pro­blem se­o­ske in­fra­struk­tu­re, već, ka­ko i do­li­ku­je toj stran­ci, obič­no bi pred iz­bo­re obe­ća­va­li da će pro­blem ri­je­ši­ti, a da­va­njem od­re­đe­nih pre­hram­be­nih ar­ti­ka­la uti­ca­li da se bi­rač­ko ti­je­lo pri­klo­ni nji­ma. Bo­šnjač­ka stran­ka je kao no­va vlast u Ro­ža­ja­ma obe­ća­la da će pro­blem uskog i kraj­nje ri­zič­nog pu­ta za sva­ko­dnev­ni sa­o­bra­ćaj za oko 20 do­ma­ćin­sta­va u ovom se­lu ko­nač­no i ri­je­ši­ti, no do da­nas taj pro­blem ni­je ri­je­šen –sa­op­šti­li su iz ro­žaj­skog od­bo­ra GP URA.
Ka­ko na­vo­de iz po­kre­ta URA, mje­šta­ni su is­ta­kli da u lo­kal­nom par­la­men­tu sje­di vi­še od­bor­ni­ka iz te mje­sne za­jed­ni­ce, ali se ne osvr­ću na taj pro­blem.
– Mje­šta­ni su u zim­skom pe­ri­o­du pri­nu­đe­ni da sa­mi či­ste ovaj dio pu­ta iako su u pred­iz­bor­noj tr­ci ima­li čvr­sta obe­ća­nja da ne­će na­sta­vi­ti sa tra­di­ci­jom DPS-a. Je­di­na po­sti­zbor­na ak­tiv­nost lo­kal­ne vla­sti ko­ja je po­zna­ta mje­šta­ni­ma je tzv. mar­ke­tin­ška po­dje­la pla­ste­ni­ka ko­ji su oti­šli u ru­ke od­re­đe­nih slu­žbe­ni­ka, a da­le­ko od pod­sti­ca­ja po­ljo­pri­vre­de na se­lu, što joj je bio pri­mar­ni cilj. Za­po­sta­vlja­nje gra­đa­na Ro­ža­ja je po­sta­lo uobi­ča­je­ni trend ko­ji je ze­le­na is­po­sta­va DPS-a na­sli­je­di­la od svo­jih pret­hod­ni­ka – na­ve­li su iz od­bo­ra URA u Ro­ža­ja­ma.
Oni jav­no­sti skre­ću pa­žnju i na, ka­ko ka­žu, neo­d­go­vor­nost ze­le­nog DPS-a u pri­mje­ru iz MZ Bu­ko­vi­ca, „gdje su ži­te­lji tog mje­sta ta­ko­đe za­po­sta­vlje­ni od stra­ne lo­kal­ne upra­ve”.
Iz po­kret URA is­ti­ču i da je lo­kal­ni jav­ni emi­ter Ra­dio Ro­ža­je u ru­ka­ma BS-a i da ovi pro­ble­mi gra­đa­na ne do­bi­ja­ju mje­sto u nji­ho­vom pro­gram, kao ni sa­op­šte­nja opo­zi­ci­o­nih stra­na­ka.
– Naj­bo­lji pri­mjer me­dij­skog mra­ka je­ste spre­ča­va­nja do­sta­vlja­nja ja­snih či­nje­ni­ca jav­no­sti na uvid pre­ko jav­nog emi­te­ra Ra­dio Ro­ža­je. Iako je ro­žaj­ska URA zva­nič­no upu­ti­la do­pis na adre­su Ra­dio Ro­ža­ja u ko­jem se tra­ži odo­go­vr za­što se us­kra­ću­je pra­vo jed­nom od­bo­ru da se nje­go­va sa­op­šte­nja pre­no­se pre­ko ta­la­sa Ra­dio Ro­ža­ja, od­go­vor ni­kad ni­je do­bi­jen – tvr­de iz ro­žaj­skog od­bo­ra GP URA.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"