Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport - datum: 2018-02-08 KOŠARKAŠI BUDUĆNOST VOLI U ŠESTOM MEČU GRUPE G EVROKUPA UBJEDLJIVO SAVLADALI CEDEVITU
Sa stilom u četvrtfinale
Sa stilom u četvrtfinale Budućnost Voli – Cedevita 84:52 (23:6, 20:17, 24:12, 17:17)
Dvo­ra­na: SC Mo­ra­ča. Gle­da­la­ca: oko 1500. Su­di­je: Pe­rez (Špa­ni­ja), Bi­sang (Fran­cu­ska), La­u­ri­na­vi­či­jus (Li­tva­ni­ja).
BU­DUĆ­NOST VO­LI: Iva­no­vić 6, Su. Še­ho­vić 14, Do­el­man 9, Ko­čić, Se. Še­ho­vić 7, Sta­ro­vlah 1 (2-1), Gor­dić 9, Z. Ni­ko­lić 6, Gib­nson 10, Po­po­vić 4, Len­dri 10, D. Ni­ko­lić 8 (1-1).
CE­DE­VI­TA: Ukić 10 (2-2), Kru­šlin 9, Per­ko­vić 2, Džon­son, Ka­tić 5, Ni­kols 2, Sla­vi­ca 2, Žga­nec 4 (2-2), Mu­sa 6, Mar­ko­ta 2, Ra­mljak 4, Sti­pa­no­vić 6.
Iz­van­red­nom igrom to­kom svih 40 mi­nu­ta ko­šar­ka­ši Bu­duć­nost Vo­li sa­vla­da­li su Ce­de­vi­tu i sa sti­lom za­o­kru­ži­li tak­mi­če­nje u dru­goj fa­zi Evro­ku­pa. Iako su već ra­ni­je obez­bi­je­di­li pla­sman u če­tvrt­fi­na­le elit­nog tak­mi­če­nja Pod­go­ri­ča­ni su u meč ušli sa vi­še mo­ti­va. Već od star­ta je bi­lo vi­dlji­vo da su ri­je­še­ni da se re­van­ši­ra­ju Za­grep­ča­ni­ma za po­raz od pri­je ne­ko­li­ko da­na. Agre­siv­nom igrom kao da su iz­ne­na­di­li go­ste, ko­ji ni­ka­ko ni­su uspi­je­va­li da na­đu put do ko­ša pla­vih. Troj­ka­ma Do­el­ma­na i Su­a­da Še­ho­vi­ća do­ma­ći­ni su u če­tvr­tom mi­nu­tu po­ve­li 10:2 i vi­še se ni­su osvr­ta­li. Usli­je­di­la je do­bra ro­la Iva­no­vi­ća, pa troj­ka Da­ni­la Ni­ko­li­ća, da bi Iva­no­vić za­klju­čio pr­vu di­o­ni­cu (23:6). Opo­ra­vlje­ni Po­po­vić je otvo­rio dru­gu za 25:6 i tek ta­da su Dži­ki­će­vi iza­bra­ni­ci ima­li kra­tak pe­ri­od pra­znog ho­da. Ce­de­vi­ta je od­go­vo­ri­la se­ri­jom 7:0, ali to je bi­lo krat­kog da­ha. Se­ad Še­ho­vić i Len­dri su se po­bri­nu­li da go­sti­ma ne po­ra­stu am­bi­ci­je (32:13). Pred od­la­zak na od­mor pre­ci­zni su bi­li Su­ad Še­ho­vić (troj­ka), Zo­ran Ni­ko­lić i po­no­vo Su­ad Še­ho­vić troj­ka, ta­ko da je u 19. mi­nu­tu ri­je­še­no pi­ta­nje po­bjed­ni­ka. I po­red to­ga pla­vi su i u na­stav­ku bi­li na vi­si­ni za­dat­ka. Igra­li su čvr­sto u od­bra­ni, dok su u na­pa­du bi­li iz­u­zet­no na­dah­nu­ti. Si­je­va­le su troj­ke Gib­so­na i Su­a­da Še­ho­vi­ća, kon­tre Do­el­ma­na, Len­dri­ja, Gor­di­ća... pa su u po­sled­nju če­tvr­ti­nu ušli sa vi­škom od 32 po­e­na (67:35). Do kra­ja utak­mi­ce tre­ner Dži­kić je dao šan­su svim igra­či­ma, a do­ma­ći­ni su po­sli­je troj­ke Gor­di­ća u 38. mi­nu­tu ima­li re­kord­nih plus 36 (82:46). Ko­šar­ka­ši Bu­duć­nost Vo­li će u če­tvrt­fi­na­lu Evro­ku­pa igra­ti sa Da­ru­ša­fa­kom, ko­ja je osvo­ji­la pr­vo mje­sto u gru­pi E.N.Z.


Alek­san­dar Dži­kić: Na­ma je cilj bio da po­bi­je­di­mo vi­še utak­mi­ca ne­go pro­šle se­zo­ne, sa­mo da pod­sje­tim, što ni­je bio ne­ki ve­li­ki pro­blem. Do sa­da do­bi­li smo ih de­vet. Tri eki­pe s ko­ji­ma smo već igra­li bi­će u Top 8. Sa te stra­ne, mi­slim da smo na­pra­vi­li jed­no iz­ne­na­đe­nje. Što se ve­če­ra­šnje utak­mi­ce, mi smo pri­stu­pi­li ne­što bo­lje.


Gru­pa G
Bu­duć­nost Vo­li – Ce­de­vi­ta 84:52, Tren­to – Lo­ko­mo­ti­va 71:74
1. Lo­ko­mo­ti­va 6 6 0
2. Bu­duć­nost 6 4 2
3. Tren­to 6 2 4
4. Ce­de­vi­ta 6 0 6

Če­tvrt­fi­na­le: Da­ru­ša­fa­ka – Bu­duć­nost Vo­li, Ba­jern – Uniks, Lo­ko­mo­ti­va – G. Ka­na­ri­ja, Re­đo Emi­li­ja – Ze­nit (28. fe­bru­ar, 3. i 8. mart)


Ga­la­ta­sa­raj – Al­ba 92:97, Re­đo Emi­li­ja – Asvel 75:68, Uniks – Li­mož 88:78, Li­je­tu­vos Ri­tas – Ba­jern 85:87, To­ri­no – Ze­nit 73:87, Gran Ka­na­ri­ja - Da­ru­ša­fa­ka 78:70

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"