Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-02-11 PREMA PODACIMA CBCG U rezervama 237,1 milion
Pre­ma po­da­ci­ma Cen­tral­ne ban­ke, oba­ve­zna re­zer­va ba­na­ka na kra­ju ja­nu­a­ra iz­no­si­la je 237,1 mi­li­on eura. Iz CBCG je sa­op­šte­no da je od ukup­nog iz­no­sa na ra­ču­ni­ma oba­ve­zne re­zer­ve ba­na­ka u ze­mlji iz­dvo­je­no 52,2 od­sto, a na ra­ču­ni­ma CBCG u ino­stran­stvu 47,8 od­sto.
– Pro­sječ­no sta­nje ukup­nih de­po­zi­ta ba­na­ka u de­cem­bru, ko­ji či­ne osno­vi­cu za ob­ra­čun oba­ve­zne re­zer­ve, bi­lo je 3,2 mi­li­jar­de eura. Od ukup­nog ni­voa de­po­zi­ta na one po vi­đe­nju od­no­si se 61,3 od­sto, a na oro­če­ne 38,7 od­sto – po­ka­zu­ju po­da­ci CBCG.
U sa­op­šte­nju se na­vo­di da su na osno­vu od­lu­ke CBCG, ban­ke u Cr­noj Go­ri iz­dvo­ji­le oba­ve­znu re­zer­vu.
– Tom od­lu­kom je us­po­sta­vljen si­stem ob­ra­ču­na oba­ve­zne re­zer­ve pri­mje­nom sto­pe od 7,5 od­sto na dio osno­vi­ce ko­ju či­ne de­po­zi­ti po vi­đe­nju i de­po­zi­ti ugo­vo­re­ni sa roč­no­šću do jed­ne go­di­ne i sto­pe od 6,5 od­sto na dio osno­vi­ce ko­ju či­ne de­po­zi­ti ugo­vo­re­ni sa roč­no­šću pre­ko jed­ne go­di­ne – pi­še u sa­op­šte­nju.
Oni su do­da­li da se na de­po­zi­te ugo­vo­re­ne sa roč­no­šću pre­ko jed­ne go­di­ne ko­ji ima­ju kla­u­zu­lu o mo­guć­no­sti ra­zro­če­nja u ro­ku kra­ćem od jed­ne go­di­ne pri­mje­nju­je sto­pa od 7,5 od­sto.
– Od­lu­ka se pri­mje­nju­je od 1. apri­la pro­šle go­di­ne, a pr­vo iz­vje­šta­va­nje u skla­du s tom od­lu­kom ban­ke su bi­le du­žne da oba­vlja­ju od 18. apri­la – pi­še u sa­op­šte­nju.
A.Đ.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"