Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-02-12 NAJNOVIJE ZAKONSKE IZMJENE O JAVNOM SEKTORU ODNOSE SE I NA DIK Komisija određuje dodatke na zaradu
Iz­nos i na­čin ostva­ri­va­nja do­dat­ka na osnov­nu za­ra­du za za­po­sle­ne u Dr­žav­noj iz­bor­noj ko­mi­si­ji (DIK) utvr­đi­va­će ta ko­mi­si­ja, na pred­log nje­nog pred­sjed­ni­ka, a na osno­vu bu­džet­skih pla­ni­ra­nih sred­sta­va, pred­vi­đe­no je iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o za­ra­da­ma za­po­sle­nih u jav­nom sek­to­ru, ko­ji će u sri­je­du raz­ma­tra­ti po­sla­ni­ci cr­no­gor­skog par­la­men­ta.
U ko­nač­nom iz­vje­šta­ju po­sma­trač­ke mi­si­je OEBS/ODI­HR-a po­vo­dom par­la­men­tarn­ih iz­bo­ra odr­ža­nih 16.ok­to­bra 2016.go­di­ne zna­ča­jan broj pre­po­ru­ka od­no­si se na Dr­žav­nu iz­bor­nu ko­mi­si­ju.
Na­čin im­ple­men­ta­ci­je pre­po­ru­ka pred­lo­ži­la je skup­štin­ska rad­na gru­pa do­no­še­njem no­vih za­kon­skih rje­še­nja, a DIK je do­ni­je­la od­go­va­ra­ju­ća pod­za­kon­ska ak­ta.
Upo­re­do za iz­mje­nom le­gi­sla­ti­ve tre­ba osna­ži­ti i po­zi­ci­ju slu­žbe DIK-a, od­no­sno ma­te­ri­jal­nog po­lo­ža­ja za­po­sle­nih u slu­žbi, ka­ko bi na kva­li­tet­ni­ji na­čin do­pri­ni­je­li ra­du Ko­mi­si­je i ukup­nim ak­tiv­no­sti­ma to­kom iz­bo­mog pro­ce­sa.
– Sa­mo na ovaj na­čin se mo­že ići u prav­cu pu­ne im­ple­men­ta­ci­je pre­po­ru­ka OEBS/ODI­HR-a. Iz tih raz­lo­ga je pred­lo­že­na do­pu­na Za­ko­na o za­ra­da­ma za­po­sle­nih u jav­nom sek­to­ru za za­po­sle­ne u slu­žbi DIK-a, na na­čin da rad­na mje­sta, iz­nos i na­čin ostva­ri­va­nja do­dat­ka na osnov­nu za­ra­du utvr­đu­je DIK, na pred­log nje­nog pred­sjed­ni­ka, na osno­vu bu­džet­skih pla­ni­ra­nih sred­sta­va – pi­še u obra­zlo­že­nju.
M.V.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"