Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Gradonačelnik Pljevalja ide 24 dana u zatvor * Zaposlio ministrovu kćerku i brata * Prodali stan bez našega znanja * Život neće stati zbog nenadležnog suda * Putinovi oligarsi na udaru * Izdaja Bregzita gurnuće London u krizu * Brzo, brže, kvalitetnije
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR PEJOVIĆ, MINISTAR EVROPSKIH POSLOVA:
Evropska unija možda nije efikasna kao Turska i nije možda toliko sposobna da zaista rješava brzo pitanja kao Rusija.

Vic Dana :)

Skupile se životinje u šumi da se takmiče u pričanju viceva. Prethodno se dogovore da ubiju onoga čijem se vicu ne budu svi smijali. Prva počne lisica. Ispriča vic i na kraju svi se smiju, osim mede, pa ubiju liju. Zatim dođe vuk. Ispriča vic, svi ćute, samo se meda smije. Pitaju ga ostali:
– Šta je, medo, što se smiješ?
Meda će:
– Ala je bio dobar onaj lijin!


Momak kaže djevojci:
– Ja bih tebe mogao da gledam čitavog dana.
– Što, je l` sam ti mnogo lijepa?
– Ma jok, nego si `slučaj za posmatranje`!

Kaže profesor studentu:
– Kolega, ne možete spavati na mom predavanju!
Student odgovori:
– Možda bih i mogao da ste malo tiši!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-02-12 REAKCIJA DORIS PAK NAKON ČUDNIH KOMENTARA MINISTRA EVROPSKIH POSLOVA ALEKSANDRA ANDRIJE PEJOVIĆA
Ako je Turska efikasnija od EU, šta će vam članstvo
Ako je Turska efikasnija od EU, šta će vam članstvo
Pred­sjed­ni­ca že­na Evrop­ske na­rod­ne par­ti­je i biv­ši po­sla­nik Evrop­skog par­la­men­ta Do­ris Pak pi­ta­la je cr­no­gor­skog mi­ni­stra evrop­skih po­slo­va Alek­san­dra Pe­jo­vi­ća šta će on u EU ako hva­li Ki­nu, Tur­sku i Ru­si­ju. Ona je to na­pi­sala na svom Tvi­ter na­lo­gu ko­men­ta­ri­šu­ći Pe­jo­vi­ćev ko­men­tar.
– Raz­ot­kri­va­ju­ći, bi­zar­ni do­pri­nos mi­ni­stra za EU in­te­gra­ci­je Cr­ne Go­re Pe­jo­vi­ća de­ba­ti o stra­te­gi­ji za Bal­kan: Ki­na je sprem­na da vi­še in­ve­sti­ra ne­go EU, Tur­ska je efi­ka­sni­ja ne­go EU, Ru­si­ja rje­ša­va svo­je pro­ble­me br­že ne­go EU. Šta će on­da on u EU – upi­ta­la je Pak.
Mi­ni­star evrop­skih po­slo­va Alek­san­dar Pe­jo­vić re­kao je ju­če u emi­si­ji „Ži­va isti­na” da pri­stu­pa­nje EU vi­di kao pri­dru­ži­va­nje za­jed­ni­ci vri­jed­no­sti. On je to kon­sta­to­vao po­vo­dom Stra­te­gi­ji pro­ši­re­nja EU na Za­pad­ni Bal­kan ko­ja je pred­sta­vlje­na u Evrop­skom par­la­men­tu.
On je ko­men­ta­ri­sao i kri­ti­ke Bri­se­la zbog ne­sprem­no­sti da se su­o­či sa či­nje­ni­com da je na Bal­ka­nu Evro­pa do­bi­la kon­ku­ren­ci­ju u vi­du Ru­si­je, Tur­ske i Ki­ne.
– Na pri­klju­či­va­nje EU za­i­sta gle­dam kao na pri­klju­či­va­nje jed­noj za­jed­ni­ci vri­jed­no­sti. Ako po­đe­mo od pre­mi­se da je to ne­što če­mu te­ži­mo, EU ni­je mo­žda sprem­na da ulo­ži ko­li­ko Ki­na, ni­je efi­ka­sna kao Tur­ska, ni­je spo­sob­na da rje­ša­va br­zo pi­ta­nja kao Ru­si­ja, ali EU nu­di je­dan okvir ko­jem mi za­i­sta te­ži­mo – re­kao je Pe­jo­vić.
On sma­tra da su pre­na­gla­še­ni stra­ho­vi od pro­ble­ma ko­je bi dr­ža­ve re­gi­o­na mo­gle ima­ti zbog ne­ri­je­še­nih gra­nič­nih pi­ta­nja, pri­je sve­ga sa Hr­vat­skom.M.V.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"