Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema zastare za Milovu ekipu * Podržite mene i srušićemo DPS * Katnić traži pritvor za Mandića * Jelić ne prijavljuje da ima firmu * Nema zastare za Milovu ekipu * Nije strašno * Djeca ćute o nasrtajima sajber nasilnika
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slađana Radojević, samohrana majka :
– Ne treba mi ruža, nego metar drva.

Vic Dana :)

- Haloo! Je l‘ to vatrogasna služba?
- Jeste gospođo, izvolite.
- Ja sam skoro posadila cvijeće...
- Gospođo, tražili ste vatrogasnu službu!?
- Da jesam, to je vrlo skupo, egzotično cvijeće...
- Gospođo, tražili ste i dobili ste vatrogasnu službu a ne cvjećaru! Recite kako vam možemo pomoći ili spustite slušalicu i smjesta nam oslobodite vezu!!!
- Ma dobro de, šta me odmah napadate, komšiji gori kuća, pa kad budete gasili požar pazite mi na cvijeće...
Ako posle tri mjeseca teretane ne vidite rezultate, pređite na fotošop.
Čujem da ti se sestra udala za boksera. Kako izgleda?
Nemam pojma! Posle svakog meča je drugačiji.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2018-03-07 IVANA VUJOVIĆ IZ JUVENTASA UPOZORAVA NA NEJEDNAKOST POLOVA U CRNOJ GORI, PREMA PERCEPCIJI GRAĐANA Plaćeni poslovi muškarcima
-Že­ne u Cr­noj Go­ri ne­ma­ju jed­na­ku po­zi­ci­ju na tr­ži­štu ra­da kao mu­škar­ci, ni­je­su do­volj­no za­stu­plje­ne u Skup­šti­ni i u po­li­ti­ci uop­šte, a afir­ma­tiv­ne mje­re da­ju sa­mo ogra­ni­če­ne re­zul­ta­te, ocje­nju­ju u NVO Ju­ven­tas. Čel­ni­ca te or­ga­ni­za­ci­je Iva­na Vu­jo­vić is­ti­če da je Cr­na Go­ra ve­o­ma pa­tri­jar­hal­na dr­ža­va, na­ro­či­to ka­da je ri­ječ o do­no­še­nju od­lu­ka o po­ro­dič­nom ži­vo­tu.
– Na­še is­tra­ži­va­nje je po­ka­za­lo da sa­mo u oko 10 od­sto ukup­nog bro­ja do­ma­ćin­sta­va mu­škar­ci i že­ne di­je­le kuć­ne po­slo­ve i to – osam od­sto ka­da se ra­di o ku­va­nju, a 11 ka­da se ra­di o hi­gi­je­ni. U se­dam od 10 do­ma­ćin­sta­va že­ne su pri­mar­no od­go­vor­ne za ne­pla­će­ne kuć­ne po­slo­ve – na­vo­di Vu­jo­vić.
Po­sao bri­ge o do­ma­ćin­stvu je naj­če­šće na­met­nut, ni­je pi­ta­nje iz­bo­ra, pa su ne­ka dru­ga, ra­ni­ja is­tra­ži­va­nja, po­ka­za­la da ve­ći­na že­na ne uži­va u tim po­slo­vi­ma. In­te­re­sant­no je, ka­ko ka­že Vu­jo­vić, da ve­ći­na is­pi­ta­ni­ka, 63 od­sto, čak sma­tra da su mu­škar­ci, uop­šte­no gle­da­no, ma­nje spo­sob­ni da bri­nu o kuć­nim po­slo­vi­ma, što je in­di­ka­tiv­no, jer uka­zu­je ko­li­ko je pred­ra­su­da da ne­pla­će­ni kuć­ni rad pri­pa­da sa­mo že­na­ma uvri­je­že­na u na­šoj kul­tu­ri.
Gra­đa­ni Cr­ne Go­re, ka­ko su ka­za­li, uglav­nom sma­tra­ju da otac tre­ba da bu­de naj­ve­ći auto­ri­tet u po­ro­di­ci.
– Ve­ći­na gra­đa­na je sa­gla­sna sa ovim (89%), kao i sa sta­vom da se ova tra­di­ci­ja ne tre­ba do­vo­di­ti u pi­ta­nje (83%) – ka­že Vu­jo­vić.
Ona na­vo­di da op­šta po­pu­la­ci­ja sma­tra da že­na mo­že bi­ti uspje­šna u po­slu, kao vo­đa ti­ma, ali da ipak po­sto­ji raz­li­ka u pla­ta­ma u ko­rist mu­ška­ra­ca. M.S.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"