Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema zastare za Milovu ekipu * Podržite mene i srušićemo DPS * Katnić traži pritvor za Mandića * Jelić ne prijavljuje da ima firmu * Nema zastare za Milovu ekipu * Nije strašno * Djeca ćute o nasrtajima sajber nasilnika
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slađana Radojević, samohrana majka :
– Ne treba mi ruža, nego metar drva.

Vic Dana :)

- Haloo! Je l‘ to vatrogasna služba?
- Jeste gospođo, izvolite.
- Ja sam skoro posadila cvijeće...
- Gospođo, tražili ste vatrogasnu službu!?
- Da jesam, to je vrlo skupo, egzotično cvijeće...
- Gospođo, tražili ste i dobili ste vatrogasnu službu a ne cvjećaru! Recite kako vam možemo pomoći ili spustite slušalicu i smjesta nam oslobodite vezu!!!
- Ma dobro de, šta me odmah napadate, komšiji gori kuća, pa kad budete gasili požar pazite mi na cvijeće...
Ako posle tri mjeseca teretane ne vidite rezultate, pređite na fotošop.
Čujem da ti se sestra udala za boksera. Kako izgleda?
Nemam pojma! Posle svakog meča je drugačiji.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-03-07 UČESNICI PREDSJEDNIČKIH IZBORA DIJELE 280.000 Podjela 1,2 miliona za one koji pređu cenzus
Bu­ji­ca kan­di­da­tu­ra za pred­sjed­ni­ka po­sled­njih da­na za­plju­sku­je gra­đa­ne Cr­ne Go­re, pa će, ako je su­di­ti pre­ma tre­nut­noj si­tu­a­ci­ji, 15. apri­la iz­bor bi­ti vi­še ne­go ra­zno­vr­stan. Ipak, osim po­li­tič­ke, pri­ča o kan­di­da­tu­ri ima i fi­nan­sij­sku stra­nu jer se za fi­nan­si­ra­nje kam­pa­nje pred­sjed­nič­kih kan­di­da­ta iz­dva­ja 0,07 od­sto te­ku­ćeg bu­dže­ta.
Bu­džet za 2018. go­di­nu je oko dvi­je mi­li­jar­de eura, a od tog iz­no­sa se za fi­nan­si­ra­nje kam­pa­nje kan­di­da­ta, pre­ma ra­ču­ni­ci por­ta­la Stan­dard, iz­dva­ja oko 1.400.000 eura, a na kan­di­da­te ko­ji su pri­ku­pi­li pot­pi­se se di­je­li oko 280.000 eura. Uko­li­ko bu­de­mo ima­li 10 kan­di­da­ta, on­da će sva­ki do­bi­ti po 28.000 eura.
Uko­li­ko kan­di­da­ta bu­de ma­nje, on­da će oni ko­ji uđu u po­li­tič­ku utak­mi­cu ima­ti vi­še nov­ca.
Iz Cen­tra za de­mo­krat­sku tran­zi­ci­ju re­kli su za Stan­dard da se za fi­nan­si­ra­nje kam­pa­nje pred­sjed­nič­kih kan­di­da­ta iz­dva­ja 0,07 od­sto te­ku­ćeg bu­dže­ta, a od ovog iz­no­sa, ka­ko su re­kli, 20 od­sto se ras­po­dje­lju­je svim kan­di­da­ti­ma – na­kon po­tvr­đi­va­nja kan­di­dat­ske li­ste na sve kan­di­da­te.
– Osta­lih 80 od­sto sred­sta­va se di­je­li na­kon iz­bo­ra. Ako se iz­bo­ri za­vr­še u pr­vom kru­gu, 80 od­sto se di­je­li svim kan­di­da­ti­ma ko­ji osvo­je pre­ko tri od­sto, pro­por­ci­o­nal­no bro­ju osvo­je­nih gla­so­va. Ako bu­de dru­gog kru­ga, 40 od­sto se di­je­li pro­por­ci­o­nal­no svim kan­di­da­ti­ma ko­ji su osvo­ji­li tri od­sto, a 40 od­sto se di­je­li pro­por­ci­o­nal­no bro­ju osvo­je­nih gla­so­va na dva kan­di­da­ta ko­ji su ušli u dru­gi krug – ob­ja­sni­li su iz CDT-a.
Da bi se ušlo u iz­bor­nu tr­ku po­ten­ci­jal­ni kan­di­da­ti tre­ba da pri­lo­že 7.932 pot­pi­sa po­dr­ške, i to do 26. mar­ta.M.S.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"