Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučurovićev potpis za Milačića, Dajkovićev za Miličkovića * Na istu imovinu upisana šesta hipoteka * Za torturu po 17 mjeseci * Roćen gasi požar u DPS-u Pljevlja * Junajted napada Sevilju, „plavci” Barsu * Novaka čeka mukotrpan povratak * Plavi ovjerili drugo mjesto
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Spasojević, predsjednik Sindikata ZIKS-a:
– Sudije i tužioci podržavaju kriminalce.

Vic Dana :)

Chuck Norris je osvojio Vimbledon bejzbol palicom.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!
Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!
Kako je nastao točak?
- Čak Noris uradio kolut naprijed, pa su svi povikali: To Čak, to Čak!
Došla Smrt sa maskom, kosom, i ide od vrata do vrata. Dođe na jedna vrata, zvoni, kad ono, vrata otvara Čak Noris. Gleda Smrt Čak Norisa, gleda on Smrt, kad odjednom, Smrt digne ruke i vikne:
– MASKENBAL!!!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-03-11 SKANDAL U BARSKOJ SREDNJOJ ŠKOLI ZAVRŠIO U TUŽILAŠTVU
Profesoricu lažno optužio da ga je zavela
Slučaj tužilaštvu prijavljen od policije Profesoricu lažno optužio da ga je zavela Dežurni tužilac Nusreta Arapović je informisana o radnjama izvjesne profesorice iz Bara zbog navodne emotivne veze sa učenikom srednje škole, i to od strane Uprave policije. Nakon što su joj prezentovani navodi učenika, ona se izjasnila da nema dokaza da je izvršeno bilo koje krivično djelo-saopšteno je „Danu” iz barskog tužilaštva
Uče­nik jed­ne bar­ske sred­nje ško­le la­žno je op­tu­žio pro­fe­so­ri­cu da je bi­la sa njim u emo­tiv­noj ve­zi. Taj skan­dal ško­lu je po­tre­sao po­čet­kom pro­šlog mje­se­ca. Slu­čaj je ubr­zo sti­gao i do bar­ske po­li­ci­je, a po­tom i do tu­ži­la­štva. Ipak, sve is­tra­žne rad­nje ubr­zo su ob­u­sta­vlje­ne jer nad­le­žni ni­je­su mo­gli da pro­na­đu do­ka­ze ko­ji bi po­tvr­di­li pri­ču uče­ni­ka.
Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma „Da­na”, uče­nik je to­kom raz­go­vo­ra sa nad­le­žnim iz ško­le pri­ja­vio da je u emo­tiv­noj ve­zi sa pro­fe­so­ri­com. Ozbilj­nost ovih op­tu­žbi po­ve­ća­na je či­nje­ni­com da je uče­nik ma­lo­lje­tan i slu­čaj je od­mah pri­ja­vljen bar­skoj po­li­ci­ji. In­spek­to­ri su od­mah po­če­li is­tra­gu o ovom slu­ča­ju, a dje­čak je i po­na­vljao op­tu­žbe na ra­čun pro­fe­so­ri­ce, tvr­de­ći da su bi­li u emo­tiv­noj ve­zi.
Po­li­ci­ja je o ovom slu­ča­ju od­mah oba­vi­je­sti­la Osnov­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo u Ba­ru, ko­je je pred­u­ze­lo is­tra­žne rad­nje. Ipak, ni­je­dan od pri­ba­vlje­nih do­ka­za ni­je po­tvr­dio na­vo­de uče­ni­ka.
Pro­fe­so­ri­ca je da­la is­kaz pred nad­le­žnim or­ga­ni­ma, tvr­de­ći da ni­ka­da ni­je bi­la u ve­zi sa uče­ni­kom. Ta­ko­đe, tom pri­li­kom je na­ve­la i mo­ti­ve ko­ji su dje­ča­ka mo­gli da na­ve­du da iz­ne­se la­žne op­tu­žbe na njen ra­čun.
Iz Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva u Ba­ru „Da­nu” je po­tvr­đe­no da su nad­le­žni or­ga­ni po­stu­pa­li u ovom slu­ča­ju.
– Oba­vje­šta­va­mo Vas da u Osnov­nog dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u Ba­ru ni­je for­mi­ran pred­met ni pro­tiv jed­ne pro­fe­so­ri­ce sred­nje ško­le iz Ba­ra zbog na­vod­ne emo­tiv­ne ve­ze sa uče­ni­kom u to­ku 2018. go­di­ne. Da­na 1.2.2018. go­di­ne, de­žur­ni tu­ži­lac Nu­sre­ta Ara­po­vić je in­for­mi­sa­na o rad­nja­ma iz­vje­sne pro­fe­so­ri­ce iz Ba­ra zbog na­vod­ne emo­tiv­ne ve­ze sa uče­ni­kom sred­nje ško­le, i to od stra­ne Upra­ve po­li­ci­je – Cen­tra bez­bjed­no­sti Bar. Na­kon što su joj pre­zen­to­va­ni na­vo­di uče­ni­ka, ona se iz­ja­sni­la da ne­ma do­ka­za da je iz­vr­še­no bi­lo ko­je kri­vič­no dje­lo za ko­je se go­nje­nje pred­u­zi­ma po slu­žbe­noj du­žno­sti – pi­še u od­go­vo­ri­ma ko­je je pot­pi­sao Mi­len­ko Mag­de­li­nić, ru­ko­vo­di­lac Osnov­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štvau u Ba­ru.
Is­tra­ži­te­lji su do­šlo do za­ključ­ka da je uče­nik naj­vje­ro­vat­ni­je zbog pro­ble­ma ko­je je imao u ško­li, ka­ko bi iz­bje­gao stro­ge sank­ci­je, iz­mi­slio da je u ve­zi sa pro­fe­so­ri­com. Za­sad ni­je po­zna­to ho­će li on zbog la­žne pri­ja­ve kri­vič­no od­go­va­ra­ti.
M.V.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"