Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučurovićev potpis za Milačića, Dajkovićev za Miličkovića * Na istu imovinu upisana šesta hipoteka * Za torturu po 17 mjeseci * Roćen gasi požar u DPS-u Pljevlja * Junajted napada Sevilju, „plavci” Barsu * Novaka čeka mukotrpan povratak * Plavi ovjerili drugo mjesto
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Spasojević, predsjednik Sindikata ZIKS-a:
– Sudije i tužioci podržavaju kriminalce.

Vic Dana :)

Chuck Norris je osvojio Vimbledon bejzbol palicom.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!
Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!
Kako je nastao točak?
- Čak Noris uradio kolut naprijed, pa su svi povikali: To Čak, to Čak!
Došla Smrt sa maskom, kosom, i ide od vrata do vrata. Dođe na jedna vrata, zvoni, kad ono, vrata otvara Čak Noris. Gleda Smrt Čak Norisa, gleda on Smrt, kad odjednom, Smrt digne ruke i vikne:
– MASKENBAL!!!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-03-12 ZAVRŠENO SUĐENJE ZA PREBIJANJE MIJA MARTINOVIĆA 
Danas presuda „sajovcima”
Danas presuda „sajovcima”
Su­di­ja pod­go­rič­kog Osnov­nog su­da Na­da Ra­bre­no­vić da­nas će iz­re­ći pre­su­du pri­pad­ni­ci­ma Spe­ci­jal­ne an­ti­te­ro­ri­stič­ke je­di­ni­ce (SAJ) Go­ra­nu Ze­ja­ku i Bo­ru Gr­gu­ro­vi­ću, op­tu­že­ni­ma za pre­bi­ja­nje Mi­lo­ra­da Mi­ja Mar­ti­no­vi­ća.
Tu­ži­lac Dan­ka Iva­no­vić Đe­rić je na pret­hod­nom ro­či­štu  u za­vr­šnim ri­je­či­ma tra­ži­la da se op­tu­že­ni­ma iz­rek­ne stro­ža ka­zna za­tvo­ra jer bi dru­ga­či­ja od­lu­ka bi­la opa­sna po dru­štvo. Isti za­htjev iz­nio je i Mar­ti­no­vi­ćev advo­kat Ve­li­bor Mar­ko­vić, dok je bra­ni­lac okri­vlje­nih „sa­jo­va­ca” Zdrav­ko Be­go­vić tra­žio oslo­ba­đa­ju­ću pre­su­du.
– Pred­la­žem da se pri­li­kom od­mje­ra­va­nja ka­zne sa­gle­da­ju ne sa­mo uobi­ča­je­ne olak­ša­va­ju­će i ote­ža­va­ju­će okol­no­sti, već i da sud ci­je­ni okol­nost da su okri­vlje­ni kao po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci pred­u­ze­li ne­do­zvo­lje­nu i ne­sra­zmjer­nu upo­tre­bu si­le za ko­ju ne­ma za­kon­skog oprav­da­nja. Ta­kvo po­na­ša­nje sma­tra se ne­čo­vječ­nim, tra­ja­lo je ve­o­ma du­go i iza­zva­lo je te­ške tje­le­sne po­vre­de kod ošte­će­nog, kao i na de­se­ti­ne lak­ših po­vre­da. S ob­zi­rom na uče­šće po­li­cij­skih slu­žbe­ni­ka, na­čin upo­tre­be sred­sta­va pri­nu­de, bes­po­moć­nost žr­tve, te­ži­nu po­stu­pa­nja, ova­kvo dje­lo­va­nje pred­sta­vlja i tor­tu­ru. Bla­že ka­žnja­va­nje mo­glo bi da do­pri­ne­se raz­vi­ja­nju op­šte ne­ga­tiv­ne mo­ral­ne kli­me u dru­štvu i po­sta­vi­lo bi se pi­ta­nje op­šte ge­ne­ral­ne pre­ven­ci­je – na­gla­si­la je u za­vr­šnim ri­je­či­ma  Iva­no­vić Đe­rić.
Ona je do­da­la da je spro­ve­de­nim do­ka­zi­ma ne­sum­nji­vo utvr­đe­na kri­vi­ca Ze­ja­ka i Gr­gu­ro­vi­ća. Po ocje­ni tu­ži­la­štva, nji­ho­ve tvrd­nje da ni­je­su pre­ko­ra­či­li ovla­šće­nja i da su po­stu­pa­li po za­ko­nu ka­ko bi za­šti­ti­li se­be sra­ču­na­te su i da­te u ci­lju sma­nje­nja kri­vič­ne od­go­vor­no­sti, ili čak pot­pu­nog iz­bje­ga­va­nja. Tu­ži­lac Iva­no­vić Đe­rić je pod­sje­ti­la da Gr­gu­ro­vić i Ze­jak ni­je­su spo­ri­li da su po­stu­pa­li pre­ma Mar­ti­no­vi­ću, ali su tvr­di­li da su to uči­ni­li jer se on agre­siv­no po­na­šao i po­ka­zi­vao im sred­nji prst.
– Kri­vi­cu op­tu­že­nih „sa­jo­va­ca” po­tvr­di­le su iz­ja­ve dvo­ji­ce svje­do­ka, ko­je su iden­tič­ne is­ka­zu pre­bi­je­nog Mar­ti­no­vi­ća, ko­ji u pot­pu­no­sti od­go­va­ra snim­ku bru­tal­nog pre­bi­ja­nja – ka­za­la je Iva­no­vić Đe­rić.
Ona je na­gla­si­la da je ovim is­ka­zi­ma i snim­kom po­tvr­đe­no da su „sa­jov­ci” pre­bi­li Mar­ti­no­vi­ća, da su ga tu­kli dok je bio na ze­mlji i da se ni­je­su za­u­sta­vi­li na to­me, već su mu uni­šti­li i vo­zi­lo.
Mar­ti­no­vi­ćev prav­ni za­stup­nik pri­dru­žio se pred­lo­gu da se op­tu­že­ni ka­zne stro­žom ka­znom za­tvo­ra. On je na­gla­sio da na­vo­di op­tu­že­nih da su bi­li gru­bo is­pro­vo­ci­ra­ni od stra­ne Mar­ti­no­vi­ća ni­je­su osno­va­ni.
M.V.P. 

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"