Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vučurovićev potpis za Milačića, Dajkovićev za Miličkovića * Na istu imovinu upisana šesta hipoteka * Za torturu po 17 mjeseci * Roćen gasi požar u DPS-u Pljevlja * Junajted napada Sevilju, „plavci” Barsu * Novaka čeka mukotrpan povratak * Plavi ovjerili drugo mjesto
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Predrag Spasojević, predsjednik Sindikata ZIKS-a:
– Sudije i tužioci podržavaju kriminalce.

Vic Dana :)

Chuck Norris je osvojio Vimbledon bejzbol palicom.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!
Ljudi su se popeli na Mjesec, a Čak Noris se popeo na godinu!
Kako je nastao točak?
- Čak Noris uradio kolut naprijed, pa su svi povikali: To Čak, to Čak!
Došla Smrt sa maskom, kosom, i ide od vrata do vrata. Dođe na jedna vrata, zvoni, kad ono, vrata otvara Čak Noris. Gleda Smrt Čak Norisa, gleda on Smrt, kad odjednom, Smrt digne ruke i vikne:
– MASKENBAL!!!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-03-11 I NA TERENU I U INSTITUCIJAMA
CeMI nadzire izbore
CeMI nadzire izbore
Cen­tar za mo­ni­to­ring i is­tra­ži­va­nje (Ce­MI) pra­ti­će pred­sjed­nič­ke i lo­kal­ne iz­bo­re u Pod­go­ri­ci, kao i rad Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je i op­štin­skih iz­bor­nih ko­mi­si­ja, Agen­ci­je za spre­ča­nje ko­rup­ci­je i iz­bo­r­ne kam­pa­nje.
Mo­ni­to­ring se spro­vo­di u okvi­ru pro­jek­ta „In­te­gri­tet iz­bor­nog pro­ce­sa u Cr­noj Go­ri – Za­do­bi­ja­nje po­vje­re­nja gra­đa­na – Pred­sjed­nič­ki iz­bo­ri 2018”.
– Op­šti cilj pro­jek­ta je da po­ve­ća po­vje­re­nje gra­đa­na u iz­bor­ni pro­ces ta­ko što će do­pri­ni­je­ti stva­ra­nju de­mo­krat­skih uslo­va ka­ko bi se 2018. go­di­ne odr­ža­li tran­spa­rent­ni, slo­bod­ni i fer pred­sjed­nič­ki i lo­kal­ni iz­bo­ri u Cr­noj Go­ri i ti­me spri­je­či­ti iz­bor­ne ne­za­ko­ni­to­sti to­kom iz­bor­nog pro­ce­sa. Pro­je­kat je ini­ci­ran da spri­je­či iz­bo­r­ne ne­za­ko­ni­to­sti to­kom pred­sjed­nič­kih iz­bo­ra 2018. go­di­ne – sa­op­šte­no je iz te NVO.
Pro­jekt­ni tim će pra­ti­ti rad Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je, op­štin­skih iz­bor­nih ko­mi­si­ja, Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je i iz­bor­ne kam­pa­nje. Na osno­vu iz­vje­šta­ja krat­ko­roč­nih po­sma­tra­ča ko­ji će bi­ti an­ga­žo­va­ni na pro­jek­tu, Ce­MI će iz­da­ti pre­li­mi­nar­ni iz­vje­štaj o re­gu­lar­no­sti na dan odr­ža­va­nja pred­sjed­nič­kih i lo­kal­nih iz­bo­ra u Pod­go­ri­ci.
– Ce­MI će iz­da­ti fi­nal­ni iz­vje­štaj, ko­ji će bi­ti osno­va da­ljeg za­go­va­ra­nja re­for­mi u obla­sti iz­bor­nog za­ko­no­dav­stva. Pro­jek­tom je pred­vi­đe­no pra­će­nje ra­da DIK-a i op­štin­skih iz­bor­nih ko­mi­si­ja u ve­zi sa pra­vil­nom im­ple­men­ta­ci­jom za­ko­na o iz­bo­ru od­bor­ni­ka i po­sla­ni­ka i o re­gi­stra­ci­ji bi­ra­ča. Plan je i da se pra­ti rad Agen­ci­je za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je u di­je­lu ko­ji se od­no­si na pri­mje­nu Za­ko­na o fi­nan­si­ra­nju po­li­tič­kih su­bje­ka­ta i iz­bor­nih kam­pa­nja. U fo­ku­su je i pra­će­nje zlo­u­po­tre­ba dr­žav­nih re­sur­sa u pred­iz­bor­nom pe­ri­o­du, fi­nan­si­ra­nja iz­bor­nih kam­pa­nja, sku­po­va po­li­tič­kih par­ti­ja i me­dij­skog iz­vje­šta­va­nja i po­na­ša­nja – na­ve­li su iz NVO Ce­MI.
Pro­je­kat se re­a­li­zu­je uz po­dr­šku Am­ba­sa­de Nje­mač­ke u Cr­noj Go­ri.M.S.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"