Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Istraga zbog šverca potpisa * Poznanika izbo na žurci * Ministar sakrio 313.000 * Lažnim podacima Acu i A2A napumpali akcije * Razvij barjak, barjaktare * Duh kamere
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
VASILIJE MILIČKOVIĆ, kandidat za predsjednika :
– Petogodišnji ugovor o prodaji uglja između Elektroprivrede i Rudnika uglja stupa na snagu tri dana nakon što je EPCG usvojila odluku o preuzimanju duga pljevaljske firme, tako da će sami od sebe kupovati ugalj.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Vikipedia:
- Ja znam sve.
Gugl:
- Ja imam sve.
Internet:
- Pa, svi ste na meni.
Kompjuter:
- Hahaha, pa vi svi zavisite od mene, a ja ni od koga.
Struja:
- Stvarno?
Tesla:
- Ko tu koga laže?
Bog:
- Molim?
Čak Noris:
- Šta moliš?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-03-13 KVAR NA MEHANIZACIJI SPASIO OBJEKAT UGOSTITELJA IZ BUDVE ZORANA KOVAČEVIĆA Rušenje kafića odloženo do daljnjeg
BU­DVA – Ko­mu­nal­na po­li­ci­ja opš­tine Bu­dva od­lo­ži­la je do dalj­njeg ru­še­nje pla­žnog ba­ra „Zoff Fish”, ugo­sti­te­lja Zo­ra­na Ko­va­če­vi­ća, ko­ji se na­la­zi u ju­go­i­stoč­nom di­je­lu Ka­me­no­va. Da je ru­še­nje od­lo­že­no po­tvr­dio je za „Dan“ ko­mu­nal­ni in­spek­tor Bu­di­mir Đe­kić.
– Ru­še­nje je od­lo­že­no zbog kva­ra na me­ha­ni­za­ci­ji. Ako se to ne ri­je­ši, on­da će Op­šti­na an­ga­žo­va­ti dru­gu fir­mu – re­kao je Đe­kić i do­dao da pred­met „Zoff Fish” du­go tra­je.
– Na­še je da is­po­štu­je­mo za­kon. Sa dru­ge stra­ne po­sto­ji pro­blem ko­ji je tre­ba­lo da ri­je­ši Mor­sko do­bro, jer je Ko­va­če­vić nji­hov du­go­go­di­šnji za­ku­pac – ka­že Đe­kić.
Ko­mu­nal­na po­li­ci­ja je još u av­gu­stu 2016. go­di­ne do­ni­je­la rje­še­nje o ru­še­nju objek­ta, ko­ji Zo­ran Ko­va­če­vić dr­ži sa bra­tom De­ja­nom.
To rje­še­nje je po­sta­lo pra­vo­sna­žno na­kon go­di­nu i po, ka­da su Ko­va­če­vi­ći, ka­ko ka­žu, is­cr­pi­li sve prav­ne mo­guć­no­sti.
– Svih ovih go­di­na pla­ća­li smo za­kup­ni­nu Mor­skom do­bru za lo­ka­ci­ju pla­žnog ba­ra. Ra­di se o iz­no­su od ukup­no 180.000 eura. Sa­da ne­ma­mo do­zvo­lu Mor­skog do­bra. Iz­bri­sa­li su nam lo­ka­ci­ju po­sle 23 go­di­ne ra­da i ni­su nam da­li ni dru­gu lo­ka­ci­ju da se pre­ba­ci­mo da ra­di­mo – iz­ja­vio je pri­je par da­na Ko­va­če­vić za „Dan”.
On je na­gla­sio da se na nji­ho­vom pri­mje­ru vi­di da u Cr­noj Go­ri ne mo­že po­šte­no da se ra­di i ži­vi.
– Ako mi sru­še pla­žni bar u ko­ji sam ulo­žio go­di­ne tru­da i ve­li­ki no­vac, za­pa­li­ću se... – ka­zao je ta­da Ko­va­če­vić.
Ko­mu­nal­na po­li­ci­ja je za ju­če za­ka­za­la ru­še­nje pla­žnog ba­ra, ali je ono od­lo­že­no. To je tre­bao da bu­de tre­ći po re­du po­ku­šaj da se pla­žni bar Ko­va­če­vi­ća sru­ši.
Me­di­ji su ra­ni­je pre­ni­je­li da je pro­blem na­stao kad je utvr­đe­no da lo­kal ni­je mo­gao bi­ti iz­gra­đen na lo­ka­ci­ji gdje se na­la­zi, jer je u va­že­ćem Pla­nu pri­vre­me­nih obje­ka­ta Mor­skog do­bra tre­ba­lo da bu­de po­sta­vljen 50-ak me­ta­ra da­lje.Vl.O.


Morsko dobro: Plažni bar izbrisan zbog neregularnosti

Iz Javnog preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore saopštili su da nikad nisu ustupili na korišćenje kat. parcele u privatnom vlasništvu trećih lica, vlasnika okolnih parcela, već je predmet svih ugovora, izdatih UT Uslova i Rješenja za postavljanje objekta kat. parcela 302 K.O. Sveti Stefan koja je u vlasništvu države Crne Gore.
- Javno preduzeće je 2016. godine, po prijavi vlasnika susjednih parcela na čijem se dijelu nalazi privremni objekat „Zoff Fish“, sprovelo postupak u cilju provjere stanja na terenu i skladu sa tim obavjestilo korisnike, vlasnika objekta „Zoff Fish“ da su dužni ukloniti objekat sa predmetne lokacije. Usljed konstatovanih neregularnosti na terenu Javno preduzeće je predložilo brisanje predmetnog objekta iz Plana objekata privremenog karaktera Ministarstvu održivog razvoja i turizma kao donosioca navedenog plana, te Planom iz 2016. do 2018. godine nije predviđeno njegovo postavljanje.
Inspekcijski nadzor i kontrolu objekata u zoni morskog dobra vrši Uprava za inspekcijske poslove, ne Javno preuzeće, koja je i nadležna za dalje postupanje po konstatovanim neregularnostima – piše u odgovoru Morskog dobra dostzvljenog „Danu”.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"