Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milo kandidat DPS-a * Preko 100 radnika ostalo bez krova nad glavom * Svejedno mi je hoće li biti Milo ili Mišo * Milo kandidat DPS-a * Paul Van Dyk na Si staru * Šuterska rapsodija crveno-belih * Drama u Lionu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
DRITAN ABAZOVIĆ, LIDER GRAĐANSKOG POKRETA URA :
Apsolutno niko nema pravo da interese svoje partije stavi ispred Crne Gore.

Vic Dana :)

Svađaju se Mujo i komšinica. Kaže komšinica:
• Da ste kojim slučajem moj muž, sipala bih vam otrov za pacove u piće!
• A da ste vi kojim slučajem moja žena, ja bih ga i popio!

Dođe Mujo na pijacu i pita koliko su jabuke.
- Što više kupiš jeftinije- kaže trgovac.
- Tovari dok ne bude besplatno - reče Mujo.

Dolazi muž kući i vidi ženu kako se pakuje.
- Gdje ćeš?
- Idem u Las Vegas.
- ???
- Saznala sam da tamo mogu da dobijem $400 za ono što tebi dajem džabe.
Na to i muž poče da se pakuje.
- Gdje ćeš ti?
- U Las Vegas.
- ???
- Baš da vidim kako ćeš da živiš od $800 godišnje.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-03-15 MJEŠTANI PONOVO APELUJU NA NADLEŽNE DA SANIRAJU JEDINI ALTERNATIVNI IZLAZ IZ BARA
Put tone, odroni i klizišta prijete
Sanacija klizišta Put tone, odroni i klizišta prijete Ne samo za nas, nego i za susjednu opštinu Ulcinj, put preko Sutormana tretira se kao pitanje od izuzetne važnosti. Mi smo u poslednje vrijeme uložili sredstva da se određeni dijelovi puta saniraju, i da se, koliko je to moguće, saniraju i dionice na kojima su se pojavila klizišta, kaže Omer Velović
U Mje­snoj za­jed­ni­ci Bar 5, ko­ju či­ne na­se­lja Zup­ci, Su­sta­ši, Tu­đe­mi­li, Ma­ro­vi­ći i Man­da­ri­ći, sa oko 3.000 sta­nov­ni­ka, najveći problem predstavlja put preko Sutormana. Na ovom putnom pravcu aktivna su klizišta i odroni usled kojih put tone, što predstavlja opasnost za sve učesnike u saobraćaju. Mještani upozoravaju da je ovaj put ži­la ku­ca­vi­ca mje­sne za­jed­ni­ce.
Put Bar - Vir­pa­zar pre­ko Su­tor­ma­na je u ka­ta­stro­fal­nom sta­nju, o čemu su mještani oba­vi­je­sti­li sve nad­le­žne or­ga­ne. Osim kli­zi­šta i od­ro­na, po­se­ban pro­blem pred­sta­vlja pre­kid sa­o­bra­ća­ja kod ku­ća Ko­so­vi­ća u Li­mlja­ni­ma. Mještani ističu da su svje­sni eko­nom­ske kri­ze, ali sma­tra­ju da je neophod­no da se ovaj put učini pro­hod­nim, jer je to je­di­ni al­ter­na­tiv­ni iz­laz iz Ba­ra. Prema njihovim navodima, ne po­štu­ju se zna­ci ogra­ni­če­nja te­re­ta, ko­ji ne smi­je da pre­đe se­dam to­na. Ove zna­ke su, tvrde oni, ne­ko­li­ko pu­ta ukla­nja­li oni ko­ji tu­da prola­ze te­škim ka­mi­o­ni­ma. Put je van ka­te­go­ri­je, jer se ne na­la­zi ni na op­štin­skoj, ni na državnoj li­sti. Bi­lo je obe­ća­nja da će put po­pra­vi­ti, ali osta­lo je sa­mo na tome ili se svodi­lo na či­šće­nje ne­kih od­ro­na.
Pre­ma ri­je­či­ma pred­sjed­ni­ka od­bo­ra MZ Ome­ra Ve­lo­vi­ća, iako je ovaj putni pravac od lokalnog značaja, nije realno očekivati da lokalna uprava može bez podrške i pomoći Vlade Crne Gore riješiti ovaj veoma značajan saobraćajni problem. On kaže da putna infrastruktura na tom području, u dužini od 32 kilometra, nema dovoljno kapaciteta da obezbijedi redovno i bezbjedno odvijanje saobraćaja, zbog čega je neophodno što prije osposobiti ovaj put, koji bi bio alternativa, odnosno zaobilaznica u jeku turističke sezone.
-Ima pomaka kada je riječ o prekategorizaciji ovog puta. Bilo je o tome riječi i na sjednicama državnih organa, ali je potrebno usvojiti novi prostorni plan Crne Gore, kojim će se eventualno prepoznati potreba za njegovom prekategorizacijom, naravno, uzimajući u obzir ispunjenost tehničkih i drugih uslova koji prate tako važnu odluku. Ne samo za nas, nego i za susjednu opštinu Ulcinj, put preko Sutormana tretira se kao pitanje od izuzetne važnosti. Mi smo u poslednje vrijeme uložili sredstva da se određeni dijelovi puta saniraju, i da se, koliko je to moguće, saniraju i dionice na kojima su se pojavila klizišta. Istina je da je to u daleko boljem stanju nego ranije, ali kiše opet učine svoje - kaže Velović.
Kako naglašava, put je posebno napadnut klizištima.
-Poseban problem su klizišta Cr­nog po­to­ka, is­pod ku­ća To­do­ro­vi­ća i To­čak Pati­čin - Po­đe­ri­nac. U toku je sanacija ovih klizišta, i nadam se da ćemo turističku sezonu dočekati u boljem stanju nego prošle godine. Takođe smo uspjeli da asfaltiramo put Mlin Sma­tlji­ka - Du­me­zi­ći, u dužini od 1.300 metara, betonirali smo i asfaltirali i neke lokalne puteve. I na drugim dijelovima puta sanirali smo udarne rupe. Sanirali smo i most u Zupcima, a u toku je postavljanje ograde oko igrališta u tom mjestu. Planirana je rekonstrukcija postojeće zgrade MZ, odnosno unutrašnjeg enterijera - kaže on.
Naglašava da su teški kamioni koji svakodnevno prolaze oštetili put, a da se nije na vrijeme reagovalo da se to sanira.
-Naš problem je dijelom i klizište kod kuća Kosovića u MZ Crmnica. Teški kamioni ne samo da voze građevinski materijal, jer se na ovom području intenzivno radi, nego sa Sutormana voze i jalovinu koju dalje prodaju. To je naš najveći problem, kako održati taj put. Otkako nema putara nemamo ni puta. I ovo što se sanira uskoro će biti urušeno – kazao je Velović.
D.S.


Divlje deponije

Prema riječima Velovića, mještane muči i problem divljih deponija.
-U pitanju su divlje deponije uz sam put, kojih je svakim danom sve više. Ima­mo do­bru sa­rad­nju sa Ko­mu­nal­nom policijom i Ko­mu­nal­nim pred­u­ze­ćem, ko­ji na svaki po­ziv re­a­gu­ju. Svje­sni smo i da Ko­mu­nal­no pred­u­ze­će, uz tako ma­loradne snage i s re­la­tiv­no ma­lim vo­znim parkom, ne mo­že da stig­ne da po­ku­pi svo sme­će ko­je neo­go­vor­ni po­je­din­ci osta­vlja­ju naj­če­šće po­red pu­te­va, ali mo­ra bi­ti ve­ćeg an­ga­žo­va­nja nad­le­žnih ka­ko bi se uti­ca­lo na svi­jest gra­đa­na da sme­će ostavlja­ju na lo­ka­ci­ja­ma pred­vi­đe­nim za to, a ne gdje ko stig­ne - su­ge­ri­še Velović.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"