Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Sveta i Miloša ne traže ni poslije godinu i po * Filip pogazio ono što je obećao * Bošnjaci nijesu moneta za potkusurivanje * Petorica osumnjičeni za pomaganje džihadistima * Kosim trotoarima mažu oči da brinu o OSI * Sveta i Miloša ne traže ni poslije godinu i po * Kako se prave punđe
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 18-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milorad Martinović, žrtva policijske torture:
- Tužilaštvo je trebalo da pozove komandira i direktora policije i primora ih da odaju zvjeri koje su učestvovale u mom prebijanju. Umjesto toga, oni kao i svi u državi, poštuju mafijaški zakon omerta i ćute.

Vic Dana :)

Šta radi medvjed kad sretne Čak Norisa?
Legne i pravi se mrtav.
Šta je Čak Noris slušao sedamdesetih?
- Devedesete!

Došao Perica kući iz škole i pita ga mama:
- Je li sine, jel ti koji predmet bio posebno težak?
- Da klupa, pala mi je na nogu!

Mladi bračni par ne priča već tri dana.
Četvrti dan žena nađe na stolu papir na kojem piše:
- Probudi me sjutra u sedam sati, tvoj muž.
Sjutra muž se probudi u pola deset i vidi papir na kojem piše:
- Probudi se sedam je sati, tvoja žena.

Ulazi Ciga u kuću, i na sto stavlja ponosno novi telefon, pa ga žena upita:
• Jel’ ti to novi telefon?
• Jašta, novi Ajfon!
• Auu... pa kol’ko s’ ga platijo?
• Ništa, osvojio ga na trci...
• Kakvoj trci, ko je trč’o?
Ciga će:
• Vlasnik Ajfona, pandur i ja!







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-03-17 ŽITELJI ROŽAJSKOG SELA BUKOVICA OGORČENI NEMAROM LOKALNE VLASTI
Decenijama čekaju asfalt, struju i vodu
Nezadovoljni žitelji Bukovice Decenijama čekaju asfalt, struju i vodu Ova vlast je, kao i prethodna, obećavala da ćemo dobiti kvalitetnu struju i vodu ali oni su se borili samo da bi zasjeli u fotelje. Ne znamo kako imaju obraza poslije svega da se pojave među narod i da nas ponovo lažu i  traže da ih glasamo. Ali, nečiji obraz je očito mnogo debeo, kaže Selim Hot
RO­ŽA­JE – Na de­se­ti­ne ži­te­lja ro­žaj­skog se­la Bu­ko­vi­ca, uda­lje­nog oko 30 ki­lo­me­ta­ra od gra­da, ogor­če­ni su na pred­stav­ni­ke lo­kal­ne vla­sti, zbog to­ga što ih, ka­ko tvr­de, de­ce­ni­ja­ma ob­ma­nju­ju. Oni na­gla­ša­va­ju da je se­o­skim pu­tem du­gim oko dva i po ki­lo­me­tra prak­tič­no ne­mo­gu­će pro­ći bez gu­me­nih či­za­ma, a auto­mo­bi­li­ma se mo­že sa­o­bra­ća­ti sa­mo po su­vom vre­me­nu. Nji­hov pred­stav­nik Se­lim Hot is­ti­če da ih oni na vla­sti de­ce­ni­ja­ma va­ra­ju na na­čin što im pred sva­ke iz­bo­re obe­ća­va­ju da će put do­ve­sti u red ali sve se za­vr­ši na obe­ća­nji­ma.
– Čim poč­nu da se spre­ma­ju iz­bo­ri, vlast nas obi­la­zi i poč­nu da na­si­pa­ju put uz obe­ća­nje da će kad do­bi­ju iz­bo­re ovu di­o­ni­cu i as­fal­ti­ra­ti. Me­đu­tim, čim se iz­bo­ri za­vr­še sve osta­je ka­ko je i bi­lo. Put je u ka­ta­stro­fal­nom sta­nju jer su se po­ja­vi­la kli­zi­šta pa se sva­kog ju­tro bu­di­mo sa stra­hom da će ce­sta bi­ti za­tr­pa­na i da će­mo osta­ti od­sje­če­ni od svi­je­ta. Po­seb­na bri­ga su na­ši sta­ri i bo­le­sni ži­te­lji i ma­la dje­ca. Če­sto ne mo­že­mo ko­li­ma da do­đe­mo do ku­ća pa mo­ra­mo bo­le­sne da no­si­mo na le­đi­ma, kao i na­mir­ni­ce ko­je do­no­si­mo iz gra­da – ža­li se Hot, do­da­ju­ći da put ko­ri­sti oko 80 do­ma­ćin­sta­va ali da čim pad­ne pr­vi sni­jeg oni ne mo­gu do­ći do ku­ća.
– Put se ne­ka­da či­sti, a vi­še se ne či­sti. Ka­da pad­ne sni­jeg ni­ko se ne sje­ti da po­sto­ji­mo i da bez pu­ta ne mo­že­mo da funk­ci­o­ni­še­mo pa uko­li­ko ne po­zo­ve­mo nad­le­žne ni­ko i ne do­đe da oči­sti ovu di­o­ni­cu. Dok je na vla­sti bio DPS, ko­li­ko-to­li­ko bi­lo je bo­lje sta­nje, a od ka­da vla­da­ju ovi iz Bo­šnjač­ke stran­ke sve je kre­nu­lo niz br­do. Ka­da tra­ži­mo da nam oči­ste put po­je­din­ci iz BS-a nam od­bru­se – ne­ka vam či­ste oni ko­je ste gla­sa­li, iako su nam pred iz­bo­re obe­ća­li da će nam as­fal­ti­ra­ti put sa­mo da ih gla­sa­mo – tvr­di Hot, is­ti­ču­ći da dvi­je i po de­ce­ni­je če­ka­ju na as­fal­ti­ra­nje pu­ta.
– To ka­ko ra­di ak­tu­el­na lo­kal­na vlast naj­bo­lje je osli­kao Me­ho Hot, od­bor­nik iz na­šeg se­la ko­ji je član BS-a a ko­ji je ne­dav­no iz­ja­vio za „Dan” da ga je sra­mo­ta od pred­iz­bor­nih la­ži pred­stav­ni­ka nje­go­ve par­ti­je – pod­sje­ća Se­lim Hot.
Osim pro­ble­ma sa pu­te­vi­ma Bu­ko­vi­ča­ni su su­o­če­ni i sa ne­do­stat­kom elek­trič­nog na­po­na.
– Elek­trič­ni na­pon je ka­ta­stro­fa­lan pa do­la­zi do ga­še­nja si­ja­li­ca, apa­ra­ti re­dov­no cr­ka­va­ju a vo­de ne­ma ni za li­jek. Ova vlast kao i pret­hod­na je obe­ća­va­la da će­mo do­bi­ti kva­li­tet­nu stru­ju i vo­du ali oni su se bo­ri­li sa­mo da bi za­sje­li u fo­te­lje. Ne zna­mo ka­ko ima­ju obra­za po­sli­je sve­ga da se po­ja­ve me­đu na­rod i da nas po­no­vo la­žu i tra­že da ih gla­sa­mo. Ali ne­či­ji obraz je oči­to mno­go de­beo. Gra­đa­ni su Bo­šnjač­koj stran­ci da­li vlast sa­mo da bi smi­je­ni­li DPS, ali oni su Bu­ko­vi­ča­ne do te­me­lja raz­o­ča­ra­li. Ima­li su ta­kvu pri­ču da smo vje­ro­va­li da će­mo do­bi­ti sve što smo tra­ži­li ali osta­lo nam je sa­mo da se mo­li­mo Bo­gu da spa­si nas i na­še se­lo iz ko­jeg mla­di ma­sov­no od­la­ze jer ne vi­de per­spek­ti­vu za op­sta­nak – za­klju­ču­je Se­lim Hot.
V.Ra.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"