Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kosovskom poslaniku Vlada dala 3,5 miliona * Zajedno protiv DPS-a * Do standarda EU ni za 200 godina * Počelo rušenje Javnog servisa * Kosovskom poslaniku Vlada dala 3,5 miliona * Otrov upotrijebljen u Britaniji nije ruski * Francuska policija pritvorila Nikolu Sarkozija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mirko Stanić potparol SDP-a:
Umjesto ministara na stub srama su stavljeni službenici

Vic Dana :)

Žena doživi kliničku smrt i stvori se ispred Sv. Petra. Njena želja bila je da posjeti svog supruga. Traži njega Sv. Petar u imeniku Raja, tamo ga nema. Traži ga u Paklu, ni tamo ga nema. Provjeri Čistilište, ali nije ni tamo. Na kraju će Sv. Petar ženi:
– Meni je ovo zaista čudno, nigdje ga nema.... A je li ženo, koliko dugo ste vi bili u braku?
-Pa punih 50 godina.
-Pa što mi ne reče odmah, da znam gdje da ga tražim. Među mučenicima.
-Na ulazu u raj došli su pop i vozač autobusa.
Sveti Petar:
- Ti vozaču autobusa možeš prvi ući u Raj.
Pop:
- A zašto prvi on, kada sam ja svešteno lice?
Sveti Petar:
- Zato što kada ti držiš liturgiju svi spavaju, a kada on vozi autobus svi se mole Bogu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-03-20 PREDSTAVNICI SDP-A I DPS-A RAZMIJENILI OŠTRE OPTUŽBE Umjesto ministara, na stubu srama službenici
Port­pa­rol SDP-a Mir­ko Sta­nić sa­op­štio je da su, umje­sto ne­spo­sob­nih DPS i sa­te­lit­skih mi­ni­sta­ra, di­rek­to­ra i star­je­ši­na, na stub sra­ma sta­vlje­ni va­tro­ga­sci, me­di­cin­ske se­stre, uči­te­lji­ce i por­ti­ri zbog to­ga što su tra­ži­li svo­jih 200, 280 ili 320 eura, ne­pra­ved­no od­u­ze­tih. On je re­a­go­vao na sa­op­šte­nje Bo­ri­sa Mu­ra­to­vi­ća iz DPS-a.
– Čim se DPS do­hva­ti pa­tri­o­ti­zma, čet­ni­ka i za­po­šlja­va­nja u is­toj re­če­ni­ci, znaj­te da ne­ma­ju od­go­vor na ono što smo ih pi­ta­li. A pi­ta­nje je bi­lo vr­lo ja­sno. Da li je po­ne­sta­lo zdra­vog ra­zu­ma u DPS vla­di? Da li ije­dan član DPS-a, mi­sli da je vla­di­no ti­je­lo Mon­stat is­prav­no pro­pi­sa­lo da tre­ba da je­du po gram bu­re­ka i gram ri­be dnev­no – re­kao je Sta­nić.
Iz te par­ti­je su pi­ta­li da li i naj­ve­ći po­dr­ža­va­lac ide­je o, ka­ko su ka­za­li, „me­di­te­ran­skom ti­gru” i „naj­ra­zvi­je­ni­joj eko­no­mi­ji za­pad­nog Bal­ka­na” vje­ru­je da je mo­gu­će da pet hi­lja­da lju­di bu­de ski­nu­to sa Bi­roa za za­po­šlja­va­nje u ja­nu­a­ru.
– Ne bi to­li­ko ski­nu­li da su po­no­vo otvo­ri­li Obod ili Gor­nji Ibar ili KAP. A zna­ju i obič­ni, po­šte­ni lju­di u DPS-u ko ih je za­tvo­rio – ka­zao je Sta­nić.
Re­kao je da osta­do­še „po­šte­ni” sa­mo šef, brat mu, par kli­mo­gla­va­ca iz Skup­šti­ne, Zo­ran Se­ku­lić iz Agen­ci­je i mla­di Mu­ra­to­vić ko­ji mo­ra da pot­pi­še, ka­ko tvr­di, što mu do­da­ju, jer je valj­da nje­go­va smje­na za vi­kend.
– Ne mo­ra se, mla­di ko­le­ga, sve pot­pi­si­va­ti, ni­je ovo 1993. go­di­na pa da se iz­gu­bi ne­ki broj „Po­bje­de” i ni­ko ne­će zna­ti što ste ra­di­li. Ovo je do­ba in­ter­ne­ta i ne­će bi­ti li­je­po da se za če­ti­ri ili pet go­di­na pod­sje­te gra­đa­ni ko je šta pi­sao ili pot­pi­si­vao u po­sled­njim da­ni­ma DPS-a – na­gla­ša­va Sta­nić.
Ocje­nju­je da kao što ni­su svi bi­li isti ni 1993, 1996. i 2015. go­di­ne, pa zna­ju ko je šta či­nio, i ovo će se jed­nom zva­ti ju­če.
– A to da je Vla­da jed­ne ze­mlje na stub sra­ma sta­vi­la hi­lja­de svo­jih slu­žbe­ni­ka osta­će upi­sa­no kao ne­po­gre­šiv po­ka­za­telj pro­pa­sti po­li­tič­ke par­ti­je ko­ja je tu Vla­du for­mi­ra­la. A red za DPS svje­do­ke sa­rad­ni­ke pred nad­le­žnim or­ga­ni­ma bi­će pre­ko 100 me­ta­ra du­ga­čak – sma­tra Sta­nić.
Pret­hod­no je Mu­ra­to­vić re­kao da su se Ran­ko Kri­vo­ka­pić i SDP po­pe­li na stub sra­ma još pri­je ne­ko­li­ko go­di­na, i to on­da ka­da su, zbog vla­sto­lju­blja, po­ga­zi­li sve svo­je prin­ci­pe, ide­o­lo­ške i mo­ral­ne, na­pra­viv­ši sa­vez sa čet­nič­kim voj­vo­da­ma.
– Ili, ka­ko je pred­sjed­nik ove par­ti­je vo­lio da ka­že, ugled­nim par­la­men­tar­ci­ma. Sa­da, su­ro­vo ka­žnje­ni od bi­ra­ča, ra­do bi iz tog ko­la iza­šli. Ali, ka­sno je. Ne­ma po­pu­li­zma, pa­ro­la, pres-kon­fe­ren­ci­je ili sa­op­šte­nja ko­je ovaj su­no­vrat mo­gu za­u­sta­vi­ti. Uza­lud ne­ko ko je pa­ra­zi­ti­rao sko­ro dvi­je de­ce­ni­je na na­šoj par­ti­ji, isi­sa­vao pri­vi­le­gi­je i funk­ci­je, ras­tje­ri­vao in­ve­sti­to­re, či­nio na­mjer­nu šte­tu bu­dže­tu, pak­ti­rao sa po­li­tič­kim i ide­o­lo­škim pro­tiv­ni­ci­ma, če­ru­pao Lu­ku Ko­tor i osta­la jav­na pred­u­ze­ća, se­be pred­sta­vlja kao mo­der­nog Ro­bi­na Hu­da – ka­zao je Mu­ra­to­vić.
Po nje­go­vom su­du, ta jef­ti­na pri­ča za­i­sta dje­lu­je ne­u­ku­sno i otu­žno.
– Pro­ba­li ste iz­da­ju – ni­je vas do­ve­la na vlast, pro­ba­li po­li­ti­kant­stvo – ni to ni­je da­lo efek­ta, kon­ver­tit­stvo – gra­đa­ni ga pre­zre­li. Sa­nja­li ste o Kri­vo­ka­pi­ću kao evrop­skom pre­mi­je­ru, a kad ste se pro­bu­di­li, ne da ne­ma pre­mi­je­ra, ne­go ne­ma ni par­ti­je. Va­šim kle­vet­nič­kim op­tu­žba­ma o ne­ka­kvoj po­ha­ri sa­mo ste po­ha­ra­li broj svo­jih bi­ra­ča – tvr­di Mu­ra­to­vić.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"