Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Istraga u kotorskom sudu zbog korupcije * DPS potučen do nogu * Dok su vjerovali Simoviću, upravnik rasprodao preduzeće * Niko neće za direktora * Zadržaće direktnu upravu nad Katalonijom * Manjina * Žrtve čitanja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-05-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije:
NATO bombe ubijaju na odloženo.

Vic Dana :)

Pita Mujo Hasu:
– Zašto ti sjediš na prozoru dok tvoja žena pjeva?!
Haso:
– Da ne pomisle ljudi da je tučem!

Narkoman i gubavac sjede u ćeliji. Čuvaru ispadnu ključevi. Gubavac krene lijevom rukom, otpadne mu. Krene desnom, i ona otpadne. Krene lijevom nogom, otpadne mu. Krene desnom i otpadne mu i ona. Tek čuješ narkomana:
– Batice, pa ti još malo pa si izašao.

Zašto plavuša ne umije da napiše broj 22?
Zato što ne zna koja se dvojka prva piše!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2018-05-20 SAŠENKO ĆERANIĆ, KANDIDAT ZA ODBORNIKA UCG, UKAZUJE Fale specijalisti sportske medicine
Pod­go­ri­ci je neo­p­hod­no da ima dvo­ji­cu do če­tvo­ri­cu spe­ci­ja­li­sta sport­ske me­di­ci­ne, oci­je­nio je Sa­šen­ko Će­ra­nić, pred­sjed­nik Udru­že­nja sport­skih lje­ka­ra Cr­ne Go­re i kan­di­dat za od­bor­ni­ka UCG. Će­ra­nić uka­zu­je da je na­kon pen­zi­o­ni­sa­nja ko­le­ge ostao je­di­ni spe­ci­ja­li­sta sport­ske me­di­ci­ne u Pod­go­ri­ci.
–Sa­ma ova či­nje­ni­ca bi tre­ba­lo da pod­stak­ne za­bri­nu­tost za zdra­vlje na­ših spor­ti­sta. Sta­nje spor­ta u Pod­go­ri­ci je alar­mant­no sa me­di­cin­ske stra­ne gle­di­šta. Je­dan od naj­bo­ljih po­ka­za­te­lja ko­li­ko dr­ža­va neo­d­go­vor­no po­stu­pa pre­ma zdra­vlju spor­ti­sta je­ste i moj lič­ni pri­mjer – mo­bin­gom se po­ku­ša­va­lo da me „pre­ve­du” u oda­bra­ne lje­ka­re i ova­kav be­smi­sao se prav­dao slič­no­šću spe­ci­ja­li­za­ci­je sa me­di­ci­nom ra­da, pa je ne­me­di­cin­ski ka­dar u zdrav­stvu od­lu­čio da nam me­di­ci­na spor­ta ne tre­ba – na­veo je Će­ra­nić.
On je uka­zao da je neo­p­hod­no for­mi­ra­ti edu­ka­tiv­ne cen­tre u osnov­nim ško­la­ma i na­pra­vi­ti sport­sko sa­vje­to­va­li­šte za dje­cu.
–Neo­p­hod­no je i edu­ko­va­ti sport­ski ka­dar, vr­ši­ti kon­tro­lu zdrav­stve­nog sta­nja dje­ce u ško­la­ma. Di­jag­no­stič­ko-re­ha­bi­li­ta­ci­o­ni cen­tar iz­gra­di­ti na ni­vou Cr­ne Go­re iz ko­ga bi se ko­or­di­ni­ra­la edu­ka­ci­ja, re­ha­bi­li­ta­ci­ja i edu­ka­ci­ja sport­skih zdrav­stve­nih rad­ni­ka. Od­go­vor­na grad­ska vlast, po­red hit­ne iz­grad­nje i re­no­vi­ra­nja sport­skih igra­li­šta, mo­ra da ofor­mi op­štin­ski spe­ci­ja­li­stič­ki edu­ka­tiv­no-di­jag­no­stič­ki cen­tar. Cen­tar bi bio po­la­zna tač­ka svi­ma ko­ji ula­ze u svi­jet spor­ta. Rad cen­tra bi bio u prav­cu di­jag­no­stič­kih pro­ce­du­ra, iz­da­vač­koj dje­lat­no­sti u spor­tu, na­uč­no-is­tra­ži­vač­kom ra­du, se­mi­na­ri­ma – na­veo je Će­ra­nić.
Će­ra­nić do­da­je da ni­jed­na na­ša re­pre­zen­ta­ci­ja u dr­ža­vi ne­ma psi­ho­te­ra­pe­u­ta i hip­no­te­ra­pe­u­ta, te da se ra­di u ne­u­slov­nim objek­ti­ma u am­bu­lan­ta­ma i da je opre­ma za­star­je­la.
N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"