Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prvu sestru” ni da pomenu * Stijepović umjesto Miloševića   * Svjedok saradnik otkucao saučesnike * Na službena putovanja potrošili 110 hiljada * „Prvu sestru” ni da pomenu * Nacionalni identitet * Dotakli smo dno dna
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
BranKo Ljumović, žrtva golootočke torture:
Treba donijeti zakon po kome bi živi Golootočani i članovi njihovih porodica mogli da dobiju nadoknade za strahote pretrpljene na Golom otoku.

Vic Dana :)

Nagradno pitanje u emisiji na radiju: „Kako se zove Isusova majka?“
Javlja se neki lik.
Halo!
Dobar dan u programu ste znate li odgovor na pitanje?
Znam, Bogorodica!
Dobro, ali nama treba ime...
Ime...? Rajko.
Ma ne vaše, nego majke.
Aaa Draginja!
Došla dva Crnogorca da gledaju trku na 800 m, i jedan čovjek je mnogo zaostajao, pa kaže prvi Crnogorac:
A viđi onoga jada jadnog, ne može mrdnut.
A ćuti jadan, to je naš Crnogorac.
Au viđi sokola, kako poćera onoliku gomilu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-06-19 fleš
Vra­ćaju se u par­la­ment

SDP se vra­ća u par­la­ment, a ta od­lu­ka je ve­ri­fi­ko­va­na na sjed­ni­ci pred­sjed­ni­štva, uz ocje­nu da je po­seb­no bit­na u seg­men­tu po­sti­za­nja do­go­vo­ra o iz­bor­nim uslo­vi­ma za par­la­men­tar­ne iz­bo­re. Ovu od­lu­ku je na­kon lo­kal­nih iz­bo­ra u Pod­go­ri­ci na­ja­vio no­si­lac li­ste Gra­đan­ski sa­vez za pro­mje­ne Ivan Vu­jo­vić, ko­ji je ta­da ka­zao da je boj­kot par­la­men­ta obe­smi­šljen. On je ne­dav­no po­ru­čio da re­zul­ta­ti ko­a­li­ci­je SDP-a i De­mo­sa u Pod­go­ri­ci ni­je­su za­do­vo­lja­va­ju­ći. Pod­sje­ti­mo, ta ko­a­li­ci­ja u Pod­go­ri­ci ni­je pre­šla cen­zus.
I De­mos je u me­đu­vre­me­nu na­ja­vio po­vra­tak u par­la­ment. Ra­ni­je su to uči­ni­li po­sla­ni­ci De­mo­krat­skog fron­ta. M.V.


Ozbilj­ni ri­zi­ci

Cr­na Go­ra ne mo­že da pri­hva­ti ve­ći broj mi­gra­na­ta, a osni­va­nja kam­po­va za njih ugro­zi­lo bi na­ci­o­nal­ne in­te­re­se, bez­bjed­nost i sta­bil­nost dr­ža­ve, oci­je­nio je li­der Po­kre­ta za pro­mje­ne (PzP) i po­sla­nik De­mo­krat­skog fron­ta Ne­boj­ša Me­do­je­vić.
One je oci­je­nio da je mi­grant­ska kri­za po­sle­di­ca do­bro pla­ni­ra­nih ge­o­stra­te­ških pro­ce­sa i da se ma­le i sla­be dr­ža­ve ne mo­gu no­si­ti sa svim ri­zi­ci­ma.
– Cr­na Go­ra sa bez­bjed­no­snim slu­žba­ma ozbilj­no in­fi­ci­ra­nim ko­rup­ci­jom, šver­com i ve­za­ma sa nar­ko-kar­te­li­ma ni­je u sta­nju da se su­o­či sa ve­o­ma ozbilj­nim bez­bjed­no­snim ri­zi­ci­ma ko­je sa so­bom do­no­si vi­še hi­lja­da mi­gra­na­ta – is­ta­kao je Me­do­je­vić.
On sma­tra da cr­no­gor­ske slu­žbe ne­ma­ju in­for­ma­ci­je o mi­gran­ti­ma, nji­ho­vim ve­za­ma sa te­ro­ri­stič­kim or­ga­ni­za­ci­ja­ma, iz­vo­ri­ma nji­ho­vih fi­nan­si­ja, stvar­nim mo­ti­vi­ma mi­gra­ci­ja i nji­ho­vim po­li­tič­kim ci­lje­vi­ma.M.V.


Sve­ča­nost u Lon­do­nu

Am­ba­sa­da Cr­ne Go­re u Lon­do­nu, u sa­rad­nji sa pred­stav­ni­štvom Evrop­ske ko­mi­si­je u Uje­di­nje­nom Kra­ljev­stvu, a po­vo­dom obi­lje­ža­va­nja še­sto­go­di­šnji­ce od po­čet­ka pri­stup­nih pre­go­vo­ra Cr­ne Go­re sa EU, or­ga­ni­zo­va­la je u Evrop­skoj ku­ći u Lon­do­nu kul­tur­no ve­če pod na­zi­vom „Cr­no­gor­ska kul­tur­na sim­fo­ni­ja”.
Ka­ko je sa­op­šte­no, am­ba­sa­dor Bo­ri­slav Ba­no­vić i pred­stav­nik EK u Lon­do­nu Da­ni­jel Am­brus uka­za­li su na do­stig­nu­ća Cr­ne Go­re na pu­tu pre­ma u EU i po­no­vi­li po­sve­će­nost u ostva­ri­va­nju tog ci­lja. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"