Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prvu sestru” ni da pomenu * Stijepović umjesto Miloševića   * Svjedok saradnik otkucao saučesnike * Na službena putovanja potrošili 110 hiljada * „Prvu sestru” ni da pomenu * Nacionalni identitet * Dotakli smo dno dna
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 20-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
BranKo Ljumović, žrtva golootočke torture:
Treba donijeti zakon po kome bi živi Golootočani i članovi njihovih porodica mogli da dobiju nadoknade za strahote pretrpljene na Golom otoku.

Vic Dana :)

Nagradno pitanje u emisiji na radiju: „Kako se zove Isusova majka?“
Javlja se neki lik.
Halo!
Dobar dan u programu ste znate li odgovor na pitanje?
Znam, Bogorodica!
Dobro, ali nama treba ime...
Ime...? Rajko.
Ma ne vaše, nego majke.
Aaa Draginja!
Došla dva Crnogorca da gledaju trku na 800 m, i jedan čovjek je mnogo zaostajao, pa kaže prvi Crnogorac:
A viđi onoga jada jadnog, ne može mrdnut.
A ćuti jadan, to je naš Crnogorac.
Au viđi sokola, kako poćera onoliku gomilu.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-06-10 PRED PRIVREDNIM SUDOM VODI SE SPOR IZMEĐU PRVE BANKE I UTIP-A
Tužili Burića jer nije isplatio 100 hiljada
Burić Tužili Burića jer nije isplatio 100 hiljada Nesaglasnim akcionarima UTIP-a trebalo je da se u roku od 30 dana isplati novac za vlasnički udio. Kako to nije urađeno, tužili su UTIP. Prva banka tužbom traži isplatu 100 hiljada eura
Prva banka i nekoliko fizičkih lica tužili su pred Privrednim sudom UTIP „Crna Gora”, u vlasništvu Normal Toursa, kojim gazduje biznismen Žarko Burić, a tužbom potražuju oko 100 hiljada eura. Spor je pokrenut zato što manjinski akcionari UTIP-a nijesu uspjeli da se dogovore sa većinskim vlasnicima oko isplate vlasničkog uloga, nakon što je skupština akcionara usvojila odluku o izgradnji višenamjenskog poslovno-stambenog objekta-hotela i stambenih jedinica na zemljištu i tri katastarske parcele koje se nalaze iza hotela Siti u Podgorici. Protiv te odluke glasalo je 6,99 odsto vlasnika akcija, kojima je, kao nesaglasnima, trebalo da bude isplaćen vlasnički ulog u roku od 30 dana.
Manjinskim akcionarima trebalo je da bude isplaćeno 800 hiljada eura, od čega Prvoj banci, čiji je većinski vlasnik Aco Đukanović, 100 hiljada eura. Ostatak od 700 hiljada treba da se isplati CEED konsaltingu, koji godinama kontroliše Petar Ivanović, ministar poljoprivrede u prethodnom sastavu Vlade. CEED konsalting je takođe tužio UTIP pred Privrednim sudom.
Povodom tužbe Prve banke u Privrednom sudu je protekle sedmice održano ročište kod sudije Mirsada Trubljanina. Na ročištu je vještak ekonomsko-finansijske struke Hamid Šabović trebalo da da mišljenje u vezi sa izradom i dopunom nalaza tog spora, međutim, to nije učinjeno. U komunikaciji sa izvršnim direktorom UTIP-a Nemanjom Nikolićem i pravnim savjetnikom Tanjom Lutovac bilo je dogovoreno da se vještaku ekonomsko-finansijske struke Šaboviću dostave dokumenta kojima raspolaže tuženi, odnosno UTIP. Kako UTIP nije dostavio traženu dokumentaciju, vještak je bio prinuđen da nalaz i mišljenje u vezi sa sporom uradi na osnovu dokumentacije koju je sam prikupio. Punomoćnik UTIP-a Bojan Korać je rekao da će obezbijediti cjelokupnu dokumentaciju koja je potrebna. Sudija Trubljanin je na osnovu navedenog tražio da punomoćnik UTIP-a u roku od osam dana dostavi cjelokupnu dokumentaciju kojom raspolaže vještak, uz upozorenje na posledice propuštanja. Punomoćnik Prve banke Ksenija Franović ranije je tražila da se tužbe više fizičkih lica spoje sa tužbom Prve banke s obzirom na to da se radi o istom tužbenom zahtjevu, međutim, to nije odoboreno jer se sa tim zahtjevom kasno pristupilo.
Skup­šti­na ak­ci­o­na­ra UTIP-a usvo­ji­la je 10. no­vem­bra od­lu­ku o iz­grad­nji vi­še­na­mjen­skog po­slov­no-stam­be­nog objek­ta-ho­te­la i stam­be­nih je­di­ni­ca na ze­mlji­štu i tri ka­ta­star­ske par­ce­le ko­je se na­la­ze iza ho­te­la Si­ti, po­red br­da Lju­bo­vić. Pro­tiv te od­lu­ke gla­sa­li su pred­stav­ni­ci 6,99 od­sto ak­ci­ja, ko­ji­ma, kao ne­sa­gla­sni­ma, ni­je is­pla­ćen vla­snič­ki ulog u ro­ku od 30 da­na. Pred­stav­ni­ci ne­sa­gla­snih ak­ci­o­na­ra UTIP „Cr­na Go­ra“ pret­hod­no na sa­stan­ku sa me­nadž­men­tom pred­u­ze­ća ni­je­su pri­hva­ti­li pred­log da im se vla­snič­ki ulo­zi u toj kom­pa­ni­ji, vri­jed­ni pre­ko 800 hi­lja­da, is­pla­te u du­žem ro­ku od pred­vi­đe­nih 30 da­na i uz oba­ve­zu UTIP-a da se no­vi me­đu­sob­ni ugo­vo­ri o tim tran­sak­ci­ja­ma za­klju­če pred no­ta­rom. Na­vod­no im je nu­đe­na is­pla­ta u vi­še mje­seč­nih ra­ta, što ak­ci­o­na­ri ni­su pri­hva­ti­li.
Bu­ri­će­va fir­ma Normal Tours ima 80,4 od­sto ak­ci­ja UTIP-a i ona je po­dr­ža­la pred­lo­že­nu od­lu­ku o no­voj in­ve­sti­ci­ji, dok su pro­tiv bi­li pred­stav­ni­ci ma­njin­skog vla­sni­ka CE­ED kon­sal­ting sa 5,8 od­sto ak­ci­ja, Pr­va ban­ka, ko­ja ima 0,48 od­sto ak­ci­ja, i još ne­ko­li­ko dru­gih ma­njin­skih ak­ci­o­na­ra UTIP-a. Ne­sa­gla­sni ak­ci­o­na­ri su ste­kli pra­vo da u ro­ku od 30 da­na od pod­no­še­nja za­htje­va tra­že is­pla­tu svog vla­snič­kog ulo­ga po pro­sječ­noj ber­zan­skoj ci­je­ni di­o­ni­ca UTIP „Cr­na Go­ra” od 78 cen­ti. To pra­vo su pod­no­še­njem tu­žbe i is­pu­ni­li.
UTIP „Cr­na Go­ra” po­sje­du­je 5.264 kva­dra­ta slo­bod­nog ze­mlji­šta. Za re­a­li­za­ci­ju pla­ni­ra­ne in­ve­sti­ci­je po­treb­no im je ukup­no 9,4 hi­lja­de kva­dra­ta.
Naredno ročište zakazano je za jul.
A.Đ.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"