Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Bebin institut u minusu 41.000 * Evropske sankcije obavezne i za Crnu Goru * Nema povratka u parlament bez datuma izbora * Mićunovići zaradili 102.000 * Bebin institut u minusu 41.000 * Ljubavna priča napisana za jednu noć * Domaći rokeri na Krupcu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesko Pejak, Alternativa Crna Gora:
– Radnici nam rade kao tovarne životinje.

Vic Dana :)

Svađaju se momak i djevojka pa momak kaže:
– Ti si previše ljubomorna, moja tolerancija je sve tanja!
Na to djevojka ljutito odgovara:
– A ko ti je sad ta Tanja sad?!
Upoznaje se plavuša sa nekim likom i on joj se pohvali:
– Ja sam plastični hirurg!
A plavuša će na to:
– Jao, a izgledate kao pravi!
Zašto plavuša nosi jogurt oko vrata???
Zato što na njemu piše „DUKAT”.
Šta plavuša kaže kad zatrudni?
Ma šta me briga možda i nije moje!!!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-06-20 VELIKO INTERESOVANJE ZA UPIS U MEDICINSKOJ I ELEKTROTEHNIČKOJ ŠKOLI Na smjeru zdravstveni tehničar 64 ispod crte
U Me­di­cin­skoj ško­li u Pod­go­ri­ci u pr­va da­na upi­sa pri­ja­vi­lo se 330 po­lu­ma­tu­ra­na­ta, a pri­ma­ju ukup­no 280 uče­ni­ka na šest smje­ro­va. Di­rek­tor Me­di­cin­ske ško­le Bra­ni­mir Ko­stić ka­zao je za „Dan” da je već na­kon dva da­na upi­sa, ko­ji tra­je do pet­ka, 22. ju­na, ja­sno da će pre­ko 50 kan­di­da­ta mo­ra­ti da tra­že pri­li­ku za na­sta­vak ško­lo­va­nja u dru­goj ško­li. Kon­kur­som je ras­pi­sa­no 2.408 mje­sta u gim­na­zi­ja­ma, u sred­njim struč­nim ško­la­ma ima­ju 6.953 mje­sta i to – 4.685 na pro­gra­mi­ma če­tvr­tog ste­pe­na i 2.268 na pro­gra­mi­ma tre­ćeg ste­pe­na. Kan­di­da­ti na kon­kurs pod­no­se pri­ja­vu i ori­gi­nal­na svje­do­čan­stva po­sled­nja tri raz­re­da osnov­ne ško­le.
– Pri­ja­vi­lo se ukup­no 330, a pri­ma­mo 280 uče­ni­ka. Naj­ve­će in­te­re­so­va­nje vla­da za smjer zdrav­stve­ni teh­ni­čar, gdje se pri­ja­vi­lo čak 176 uče­ni­ka, od­no­sno 64 pre­ko upi­sne kvo­te. Na smje­ru fa­r­ma­ce­ut­ski teh­ni­čar pri­ja­vi­lo se 49 kan­di­da­ta, a pri­ma­mo dva odje­lje­nja sa 65 mje­sta. Na smje­ru fi­zi­o­te­ra­pe­ut­ski teh­ni­čar pri­ja­vi­lo se 35, a za za­ni­ma­nje me­di­cin­ski i la­bo­ra­to­rij­ski teh­ni­čar 21. Na smje­ru me­di­cin­ski ko­zme­ti­čar pri­ja­vi­lo se 28 uče­ni­ka, ko­li­ko i upi­su­je­mo kon­kur­som. Na smje­ru zub­no-sto­ma­to­lo­ški teh­ni­čar pri­ja­vio se 21 uče­nik, a pri­ma se 28 sred­njo­ško­la­ca. Ima­mo već na smje­ru zdrav­stve­ni teh­ni­čar od­re­đe­ni broj kan­di­da­ta ko­ji su is­pod cr­te i mo­gu da po­dig­nu do­ku­men­ta ka­ko bi kon­ku­ri­sa­li za upis u dru­goj ško­li. Sva­kog da­na ob­ja­vlju­je­mo rang li­stu i svi kan­di­da­ti ima­ju pri­li­ku da pro­vje­re da li ima­ju do­volj­no bo­do­va za upis – re­kao je Ko­stić.
Di­rek­tor Sred­nje ele­ktro­teh­nič­ke ško­le „Va­so Ali­gru­dić” Ve­se­lin Pi­ću­rić ka­zao je za „Dan” da su se do sa­da pri­ja­vi­la 192 uče­ni­ka na šest smje­ro­va, a da upi­su­ju ukup­no 308 kan­di­da­ta u 11 odje­lje­nja. On je sa­op­štio da je po­sli­je dva da­na pre­da­je do­ku­me­na­ta po­pu­nje­no 28 mje­sta na smje­ro­vi­ma elek­tro­in­sta­la­ter i mon­ter elek­tron­ske ko­mu­ni­ka­cij­ske in­fra­stuk­tu­re za za­na­te ko­ji tra­ju tri go­di­ne.
– Naj­ve­će in­te­re­so­va­nje vla­da za smje­ro­ve elek­tro­teh­ni­čar za raz­voj veb i mo­bil­nih apli­ka­ci­je, gdje upi­su­je­mo dva odje­lje­nja sa 56 uče­ni­ka. U na­šoj ško­li bi­će upi­sa­na i tri odje­lje­nja za za­ni­ma­nje elek­tro­teh­ni­čar ra­ču­nar­skih si­ste­ma i mre­ža, dva odje­lje­nja elek­tro­teh­ni­čar ener­ge­ti­ke, kao i po jed­no odje­lje­nje na smje­ro­vi­ma elek­tro­teh­ni­čar elek­tron­skih ko­mu­ni­ka­ci­ja, teh­ni­čar me­ha­tro­ni­ke i elek­tro­te­hni­čar elek­tro­ni­ke – re­kao je Pi­ću­rić.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"