Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Bebin institut u minusu 41.000 * Evropske sankcije obavezne i za Crnu Goru * Nema povratka u parlament bez datuma izbora * Mićunovići zaradili 102.000 * Bebin institut u minusu 41.000 * Ljubavna priča napisana za jednu noć * Domaći rokeri na Krupcu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vesko Pejak, Alternativa Crna Gora:
– Radnici nam rade kao tovarne životinje.

Vic Dana :)

Svađaju se momak i djevojka pa momak kaže:
– Ti si previše ljubomorna, moja tolerancija je sve tanja!
Na to djevojka ljutito odgovara:
– A ko ti je sad ta Tanja sad?!
Upoznaje se plavuša sa nekim likom i on joj se pohvali:
– Ja sam plastični hirurg!
A plavuša će na to:
– Jao, a izgledate kao pravi!
Zašto plavuša nosi jogurt oko vrata???
Zato što na njemu piše „DUKAT”.
Šta plavuša kaže kad zatrudni?
Ma šta me briga možda i nije moje!!!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-06-21 UCG OBJAVIO KONKURS ZA PRIJEM STUDENATA NA 19 FAKULTETA
Upis 3.501 brucoša 25. i 26. juna
Upis 3.501 brucoša 25. i 26. juna
Uprav­ni od­bor Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re ju­če je, uz pret­hod­nu sa­gla­snost Vla­de, utvr­dio tekst kon­kur­sa za upis 3.501 stu­den­ta u pr­vu go­di­nu osnov­nih stu­di­ja ko­ji se fi­nan­si­ra­ju iz bu­dže­ta. Iz Rek­to­ra­ta je sa­op­šte­no da se pri­ja­ve na kon­kurs pod­no­se u po­ne­dje­ljak, 25. ju­na, i u uto­rak, 26. ju­na 2018. go­di­ne.
– Kon­kurs će bi­ti ob­ja­vljen u dnev­nim li­sto­vi­ma ko­ji iz­la­ze u Cr­noj Go­ri u pe­tak, 22. ju­na. Uku­pan broj mje­sta na sva­kom stu­dij­skom pro­gra­mu po­ve­ća­va se za po je­dan od­sto po prin­ci­pu afir­ma­tiv­ne ak­ci­je. Kon­kur­som je pred­vi­đe­no da na Fa­kul­te­tu za tu­ri­zam i ho­te­li­jer­stvo bu­de upi­sa­no 180, na Me­ta­lur­ško-teh­no­lo­škom 115 stu­de­na­ta. Na Prav­nom fa­kul­te­tu bi­će upi­sa­no ukup­no 290 stu­de­na­ta, od če­ga 240 u Pod­go­ri­ci, a 50 u Bi­je­lom Po­lju. Na Pri­rod­no-ma­te­ma­tič­kom bi­će upi­sa­no 230, Me­di­cin­skom 185, Eko­nom­skom 390, Elek­tro­teh­nič­kom fa­kul­te­tu 330, Bio­teh­nič­kom 155, Ar­hi­tek­tu­ri 50, Fa­kul­te­tu li­kov­nih umjet­no­sti 40, Fa­kul­te­tu dram­skih umjet­no­sti 35, Fa­kul­te­tu po­li­tič­kih na­u­ka 160, Po­mor­skom fa­kul­te­tu 260, Fa­kul­te­tu za sport i fi­zič­ko vas­pi­ta­nje 120, Fi­lo­lo­škom fa­kul­te­tu 355, Fi­lo­zof­skom 280, Gra­đe­vin­skom 100, Ma­šin­skom 180 i na Mu­zič­koj aka­de­mi­ji 36 stu­de­na­ta – na­vo­di se u kon­kur­su.
Iz Rek­to­ra­ta ob­ja­šnja­va­ju da pra­vo pri­ja­ve na kon­kurs za upis na stu­di­je ima cr­no­gor­ski dr­ža­vlja­nin i stra­nac, u skla­du sa za­ko­nom, ko­ji je ste­kao od­go­va­ra­ju­ću kva­li­fi­ka­ci­ju 4-1 pod­ni­voa na­ci­o­nal­nog okvi­ra kva­li­fi­ka­ci­ja.
– Uz pri­ja­vu za upis, kan­di­dat pri­la­že ori­gi­nal­nu di­plo­mu o po­lo­že­nom eks­ter­nom ma­tur­skom, od­no­sno struč­nom is­pi­tu; ori­gi­nal­na svje­do­čan­stva o za­vr­še­nim po­je­di­nač­nim raz­re­di­ma sred­njeg obra­zo­va­nja; di­plo­mu „Lu­ča” ili ekvi­va­lent­nu di­plo­mu; ko­pi­ju bi­o­me­trij­ske lič­ne kar­te, a za stran­ce od­go­va­ra­ju­ću lič­nu is­pra­vu ko­ja se iz­da­je u skla­du sa po­seb­nim pro­pi­som; di­plo­mu (ili ekvi­va­lent­ni do­ku­ment) o osvo­je­noj pr­voj ili dru­goj na­gra­di na dr­žav­nom ili me­đu­na­rod­nom tak­mi­če­nju iz pred­me­ta ko­ji su od zna­ča­ja za na­sta­vak obra­zo­va­nja. Stra­nac pod­no­si i do­kaz o po­zna­va­nju je­zi­ka na ko­me se iz­vo­de stu­di­je, iz­u­zev u slu­ča­ju ka­da je za­vr­šio sred­nju ško­lu na jed­nom od je­zi­ka ko­ji su u slu­žbe­noj upo­tre­bi u Cr­noj Go­ri. Pri­jem­ni is­pi­ti za fa­kul­te­te i aka­de­mi­je ko­ji ih orga­ni­zu­ju, a ko­ji su do­dat­ni uslo­vi za upis, po­la­žu se pre­ma ras­po­re­du ko­ji će bi­ti is­tak­nut na ogla­snim ta­bla­ma uni­ver­zi­tet­skih je­di­ni­ca, u pe­ri­o­du od 28. ju­na do 2. ju­la 2018. go­di­ne. Upis kan­di­da­ta i iz­da­va­nje uvje­re­nja iz­vr­ši­će se za­ključ­no sa 9. ju­lom 2018. go­di­ne – na­vo­de iz Rek­to­ra­ta.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"