Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Žugiću CBCG platila doktorat, samo za avio-kartu dali 7.000 * Uhapšen nakon razgovora sa sinom * Pucao u koleginicu zbog premještaja * Mladić nestao u talasima * Žugiću CBCG platila doktorat, samo za avio-kartu dali 7.000 * Tramp stavio Solanu na crnu listu * Moguć politički kraj Angele Merkel
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
LjUIĐ ŠKRELjA, POSLANIK DPS-a:
Kada opozicija izgubi izbore, onda krivca nađu u izbornom zakonodavstvu i drugim radnjama.

Vic Dana :)

– Sjutra se udajem! - pohvali se plavuša svojim kolegama na poslu.
– Hajde pogodite što radi moj budući muž - ushićeno upita prisutne.
– Najveću glupost u životu! - vikne u glas nekoliko muškaraca.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-06-25 POČINJE SUĐENJE NERMINU ŠIŠIĆU I JELENI JOVOVIĆ
Optuženi za ubistvo djeteta
Šišić i Jovović (Foto: portal Vijesti) Optuženi za ubistvo djeteta
Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv državljanina BiH Nermina Šišića (27) i tridesetčetvorogodišnje Jelene Jovović iz Podgorice zbog ubistva petnaestomjesečnog P.J., a suđenje počinje danas pred vijećem sudije podgoričkog Višeg suda Suzane Mugoše.
Za mon­stru­o­zno ubi­stvo dje­ča­ka ko­ji je pod­le­gao ba­ti­na­ma te­re­tio se sa­mo nje­gov očuh Ner­min Ši­šić iz Tu­zle, dok se dje­ča­ko­va maj­ka te­re­ti­la za kr­še­nje po­ro­dič­nih oba­ve­za.
Na­kon hap­še­nja, ona je tu­ži­o­cu pri­zna­la da je njen ne­vjen­ča­ni su­prug mje­se­ci­ma sko­ro sva­ko­dnev­no tu­kao nje­nog si­na i opi­sa­la do­ga­đaj iz ja­nu­a­ra ka­da su dje­ča­ku na­ni­je­te ta­kve po­vre­de zbog ko­jih su mu po­moć uka­za­li lje­ka­ri Dje­či­je bol­ni­ce. Jo­vo­vi­će­va je tu­ži­o­cu ispričala da je na gla­vi dje­te­ta vi­dje­la po­vre­de, ali joj je Ši­šić ka­zao da se dječak uda­ri­o u par­ket. Kako je kazala na saslušanju, Ši­ši­ću je ta­da re­kla da to ni­je od pa­da na par­ket, već da je on uda­rio di­je­te. U međuvremenu, i ona je optužena za isto krivično djelo.
Tu­ži­la­štvo pro­vje­ra­va i da li u po­stup­ci­ma lje­ka­ra ko­ji taj slu­čaj ni­je­su pri­ja­vi­li po­li­ci­ji ima ele­me­na­ta ne­kog kri­vič­nog dje­la za ko­je se go­ni po slu­žbe­noj du­žno­sti.
Iz Kli­nič­kog cen­tra je ra­ni­je sa­op­šte­no da je dje­čak ta­da ade­kvat­no zbri­nut, kao i da lje­ka­ri pu­tem pre­gle­da ni­su mo­gli za­klju­či­ti da je u pi­ta­nju na­si­lje.
Osum­nji­če­ni Ši­šić je sa­mo ne­ko­li­ko da­na na­kon tog do­ga­đa­ja po­no­vo po­čeo da tu­če dje­ča­ka, koji je pre­mi­nuo 5. fe­bru­a­ra od po­sle­di­ca svakodnevnog batinanja.
​Jo­vo­vi­će­va je tu­ži­o­cu is­pri­ča­la da je Ši­šić kod nje sta­navao od sep­tem­bra pro­šle go­di­ne, a da je nje­nog si­na po­čeo da mal­tre­ti­ra u no­vem­bru. Opi­sa­la je i šta se de­ša­va­lo u ne­dje­lju pri­je ne­go što je di­je­te ho­spi­ta­li­zo­va­no s te­škim po­vre­da­ma. Ispričala je da se dje­čak pro­bu­dio oko 10 sa­ti i da je pri­mi­je­ti­la da je po­span i ma­lak­sao. Oko 12 sa­ti po­šli su na br­do Lju­bo­vić, gdje ga je Ši­šić iz­va­dio iz ko­li­ca jer je htio da di­je­te ho­da. Ka­ko dje­čak zbog ma­lak­sa­lo­sti to ni­je mo­gao, Ši­šić ga je sta­vio na će­be, a po­tom ga uda­rio otvo­re­nom ša­kom u pred­je­lu usta. Na­kon to­ga, kako je ispričala, di­je­te je pot­pu­no ma­lak­sa­lo, pa je Ši­šić po­zvao Hit­nu po­moć. Po do­la­sku Hit­ne po­mo­ći, Ši­šić je oti­šao sa dje­ča­kom, dok je ona oti­šla kod kom­ši­ni­ce, ko­joj je re­kla da joj sin ni­je do­bro, da ne da­je zna­ko­ve ži­vo­ta, pa je za­tim s njom oti­šla do Dje­či­je bol­ni­ce.
VJ.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"