Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Uzeli po 16.000 da ubiju Lambulića * Valentini u borbi za život potrebno 60.000 * Zorica Kovačević na čelu Danilovgrada? * Milo dao lažne podatke, ali ga ne smjenjuju * Političko predstavljanje manjina * Javna rasprava i tajni dijalog * Podjele
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milutin Simović, potpredsjednik Vlade:
Cetinje je veliko gradilište.

Vic Dana :)

Finale svjetskog prvenstva, muškarac sjedi u rasprodatom stadionu i pored sebe ima jedno slobodno mjesto. Iritiran i iznenađen pita gledaoca s druge strane tog praznog mjesta jel to slobodno mjesto nekom pripada. Ovaj mu odgovori:
– Ne, to mjesto je jednostavno slobodno.
– Ali to nije moguće, ko to ima kartu za finale svjetskog prvenstva u fudbalu, najveću moguću sportsku predstavu, i na kraju tu kartu ne iskoristi? kaže prvi.
Drugi mu odgovori:
– Pa to mjesto pripada u stvari meni, moja žena je htjela da pođe sa mnom, ali ona je nedavno umrla. Ovo je prvo finale svjetskog prvenstva koje gledam sam, bez nje.
– Oh, meni je stvarno neizmjerno žao!! Ali zar niko od vaše porodice ili poznanika nije htio da dođe umjesto nje, ipak je ovo finale?
– Ne, oni su svi na sprovodu...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-06-25 POTRAŽIVANJA VLADAJUĆE STRANKE DODATNO OPTEREĆUJU FINANSIJE LOKALNIH UPRAVA
DPS od opština traži 200.000
Čelnici DPS-a DPS od opština traži 200.000 Đukanovićeva partija potražuje skoro 100.000 eura od Cetinja, gdje lokalna uprava, prema nedavno objavljenim podacima, po raznim osnovama duguje preko 35 miliona eura
Po­tra­ži­va­nja DPS-a od lo­kal­nih upra­va do­dat­no kom­pli­kujh iona­ko slo­že­nu fi­nan­sij­sku si­tu­a­ci­ju u cr­no­gor­skim op­šti­na­ma.
Pre­ma zva­nič­nim po­da­ci­ma iz re­vi­zor­skog iz­vje­šta­ja o po­slo­va­nju DPS-a, par­ti­je ko­ju pred­vo­di pred­sjed­nik dr­ža­ve Mi­lo Đu­ka­no­vić, ta stran­ka od op­šti­na po­tra­žu­je 200.000 eura po osno­vu na­kna­da za re­do­van rad i za iz­bor­ni re­zul­tat.
Pre­ma na­vo­di­ma iz re­vi­zor­skog iz­vje­šta­ja, po­tra­ži­va­nja DPS-a od lo­kal­nih sa­mo­u­pra­va za re­dov­no po­slo­va­nje is­ka­za­na su u iz­no­su od 188.604 eura. Kon­kret­ni po­da­ci po­ka­zu­ju da DPS naj­vi­še po­tra­žu­je od ce­tinj­ske lo­kal­ne upra­ve.
DPS od Op­šti­ne Da­ni­lov­grad po­tra­žu­je 2.760 eura, od Pre­sto­ni­ce Ce­ti­nje 93.280 eura, od Op­šti­ne Ul­cinj 7.408 eura, od Bar 3.430 eura, od Op­šti­ne Ti­vat 3.287 eura, a od Op­šti­ne Her­ceg No­vi 11.797 eura. Vla­da­ju­ća stran­ka od Op­šti­ne Ko­la­šin po­tra­žu­je 4.181 eura, od Op­šti­ne Moj­ko­vac 3.084 eura, a od Op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje 10.624 eura. Od Op­šti­ne Plje­vlja po­tra­žu­ju 17.811 eura, od Op­šti­ne Be­ra­ne 15.647 eura, od Op­šti­ne Ro­ža­je 5.872 eura, a od Op­šti­ne Šav­nik 8.796 eura. Naj­ma­nje tra­že od Op­šti­ne Plav – 619 eura.
– Na­ve­de­na po­tra­ži­va­nja su evi­den­ti­ra­na na osno­vu usa­gla­še­ne i pot­pi­sa­ne do­ku­men­ta­ci­je od op­šti­na i Pre­sto­ni­ce Ce­ti­nje – na­vo­di se u re­vi­zor­skom iz­vje­šta­ju.
Po­tra­ži­va­nja DPS-a u iz­no­su od 13.623 eura od­no­se se na po­tra­ži­va­nja od lo­kal­nih sa­mo­u­pra­va po osno­vu iz­bor­nog re­zul­ta­ta, i to od Op­šti­ne Moj­ko­vac 2.408 eura, od Pre­sto­ni­ce Ce­ti­nje 3.219 eura, od Op­šti­ne Pet­nji­ca 1.004 eura, a od Glav­nog gra­da Pod­go­ri­ca 7.217 eura.
In­te­re­sant­no je da DPS po­tra­žu­je sko­ro 100.000 eura od Pre­sto­ni­ce Ce­ti­nja, gdje lo­kal­na upra­va, pre­ma ne­dav­no ob­ja­vlje­nim po­da­ci­ma, po ra­znim osno­va­ma du­gu­je pre­ko 35 mi­li­o­na eura. Vlast na Ce­ti­nju po­sled­njih de­ce­ni­ju i po dr­ži upra­vo DPS.
Po re­vi­zor­skom iz­vje­šta­ju, sta­nje de­po­zi­ta evi­den­ti­ra­no u po­slov­nim knji­ga­ma DPS-a od­go­va­ra sta­nju is­ka­za­nom u iz­vje­šta­ji­ma o kre­ta­nju sred­sta­va na ži­ro-ra­ču­ni­ma po­slov­nih ba­na­ka na po­me­nu­te da­tu­me.
– Par­ti­ja je, osim ra­ču­na za re­dov­no po­slo­va­nje u 2017. go­di­ni, ima­la i otvo­re­ne ra­ču­ne kod po­slov­nih ba­na­ka za iz­bor­ne kam­pa­nje (lo­kal­ni iz­bo­ri u op­šti­na­ma Nik­šić, Her­ceg No­vi, Moj­ko­vac, Pet­nji­ca, Pre­sto­ni­ca Ce­ti­nje i Tu­zi), shod­no oba­ve­zi iz čla­na 18 Za­ko­na o fi­nan­si­ra­nju po­li­tič­kih su­bje­ka­ta i iz­bor­nih kam­pa­nja. Ti ra­ču­ni su ko­ri­šće­ni za pri­ku­plja­nje sred­sta­va za fi­nan­si­ra­nje iz­bor­nih kam­pa­nja i sa njih su pla­ća­ni tro­ško­vi po ovom osno­vu – pi­še u iz­vje­šta­ju.
Na­ve­de­no je i da je DPS, shod­no čla­nu 19 Za­ko­na o fi­nan­si­ra­nju po­li­tič­kih su­bje­ka­ta i iz­bor­nih kam­pa­nja, od­re­dio li­ce od­go­vor­no za na­mjen­sko tro­še­nje sred­sta­va i za pod­no­še­nje iz­vje­šta­ja. Na­kon uvi­da u pre­zen­to­va­ne ban­či­ne iz­vo­de i dru­gu do­ku­men­ta­ci­ju, utvr­đe­no je da su iz­bor­ne kam­pa­nje za lo­kal­ne iz­bo­re fi­nan­si­ra­ne iz bu­džet­skih sred­sta­va u iz­no­su od 20 od­sto sred­sta­va u iz­no­su od 5.482 eura, od pri­lo­ga fi­zič­kih li­ca u iz­no­su od 93.800 eura, i iz sop­stve­nih sred­sta­va u iz­no­su od 56.497 eura.
– Sop­stve­na sred­sta­va ko­ri­šće­na su za fi­nan­si­ra­nje iz­bor­nih kam­pa­nja, kao po­zaj­mi­ca do upla­te sred­sta­va po osno­vu osvo­je­nih od­bor­nič­kih man­da­ta – na­ve­de­no je u re­vi­zor­skom iz­vje­šta­ju.
M.V.

Za va­u­če­re du­gu­ju 53.770 eura
Pre­ma iz­vje­šta­ju re­vi­zo­ra, De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta ima­la je dug pre­ma Upra­vi za imo­vi­nu od 11.666 eura po osno­vu ne­pla­će­nih oba­ve­za. Ka­ko se na­vo­di, po­seb­no je evi­den­ti­ran i dug pre­ma op­štin­skim od­bo­ri­ma.
– Po osno­vu na­bav­ke va­u­če­ra za mo­bil­ne te­le­fo­ne ko­ji ni­je­su ras­po­di­je­lje­ni op­štin­skim od­bo­ri­ma, dug je 53.770 eura – pi­še u iz­vje­šta­ju.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"