Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Uzeli po 16.000 da ubiju Lambulića * Valentini u borbi za život potrebno 60.000 * Zorica Kovačević na čelu Danilovgrada? * Milo dao lažne podatke, ali ga ne smjenjuju * Političko predstavljanje manjina * Javna rasprava i tajni dijalog * Podjele
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Milutin Simović, potpredsjednik Vlade:
Cetinje je veliko gradilište.

Vic Dana :)

Finale svjetskog prvenstva, muškarac sjedi u rasprodatom stadionu i pored sebe ima jedno slobodno mjesto. Iritiran i iznenađen pita gledaoca s druge strane tog praznog mjesta jel to slobodno mjesto nekom pripada. Ovaj mu odgovori:
– Ne, to mjesto je jednostavno slobodno.
– Ali to nije moguće, ko to ima kartu za finale svjetskog prvenstva u fudbalu, najveću moguću sportsku predstavu, i na kraju tu kartu ne iskoristi? kaže prvi.
Drugi mu odgovori:
– Pa to mjesto pripada u stvari meni, moja žena je htjela da pođe sa mnom, ali ona je nedavno umrla. Ovo je prvo finale svjetskog prvenstva koje gledam sam, bez nje.
– Oh, meni je stvarno neizmjerno žao!! Ali zar niko od vaše porodice ili poznanika nije htio da dođe umjesto nje, ipak je ovo finale?
– Ne, oni su svi na sprovodu...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-06-26 fleš
Tra­že po­dat­ke o slu­žbe­ni­ci­ma
Cen­tar za de­mo­krat­sku tran­zi­ci­ju (CDT) po­zvao je Vla­du da ne usvo­ji plan op­ti­mi­za­ci­je jav­ne upra­ve dok ne bu­de zna­čaj­no po­bolj­šan.
– CDT po­zi­va Vla­du da ne usva­ja plan dok ne usvo­je na­še pri­mjed­be, kao i pri­mjed­be dru­gih in­sti­tu­ci­ja, i dok ne is­pu­ni svo­ju svr­hu i da pre­ci­zne od­go­vo­re – ko­li­ki je op­ti­ma­lan broj za­po­sle­nih u jav­noj upra­vi, gdje po­sto­ji vi­šak, a gdje ma­njak za­po­sle­nih, i ka­ko će se taj broj za­i­sta op­ti­mi­zo­va­ti - ka­za­la je za­mje­ni­ca di­rek­to­ra CDT-a Bi­lja­na Pa­po­vić.M.V.

Vu­ko­vić
zbu­nju­je jav­nost
Po­sla­nik DPS-a Mi­o­drag Vu­ko­vić lo­še ili ni­ka­ko ne ra­zu­mi­je po­ru­ke svog še­fa, ovog ko­ji je još na slo­bo­di. Ipak, Vu­ko­vi­ću ne­će­mo tu­ma­či­ti vi­še pu­ta iz­ri­ca­ne ne­ga­tiv­ne vred­no­sne sta­vo­ve Mi­la Đu­ka­no­vi­ća o EU, ka­zao je Mi­loš Bo­ja­nić iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re.
– To nećemo da činimo iz dva raz­lo­ga Pr­vo, za­to što je ono što Đu­ka­no­vić mi­sli o EU već ne­ko vri­je­me nje­go­va lič­na stvar ko­ja se ne ti­če ni­ko­ga osim nje­ga i oda­nih mu pri­vr­že­ni­ka, od ko­jih je Vu­ko­vić, na­ža­lost, sa­mo je­dan. A dru­go, za­to što ima­mo pre­čih po­slo­va, i to pri­je sve­ga oko re­a­li­za­ci­je na­šeg pla­na iz­bor­nih re­for­mi, ko­ji je na­i­šao na sve­srd­nu po­dr­šku svih re­le­vant­nih in­sti­tu­ci­ja u pro­ce­su pri­stu­pa­nja, što Vu­ko­vić i zna, zbog če­ga i po­ku­ša­va da ne­ga­tiv­no okva­li­fi­ku­je i na­met­ne iz­vi­to­pe­re­no tu­ma­če­nje pla­na, ko­jim bi, even­tu­al­no, uspio da zbu­ni jav­nost – re­kao je Bo­ja­nić. M.V.

Od­bor o za­ko­ni­ma
Amand­man na Pred­log za­ko­na o pred­sjed­ni­ku Cr­ne Go­re, ko­ji su pod­ni­je­li po­sla­ni­ci DPS-a Mar­ta Šće­pa­no­vić i Jo­van­ka La­li­čić, na dnev­nom su re­du da­na­šnje sjed­ni­ce skup­štin­skog Za­ko­no­dav­nog od­bo­ra.
Ka­ko je na­ja­vlje­no, čla­no­vi od­bo­ra će ana­li­zi­ra­ti i Pred­log za­ko­na o iz­mje­ni za­ko­na o vi­si­ni sto­pe za­te­zne ka­ma­te. Tu su i amand­ma­ni na Pred­log za­ko­na o iz­mje­na­ma za­ko­na o pla­ni­ra­nju pro­sto­ra i iz­grad­nji obje­ka­ta, ko­je su pod­ni­je­li po­sla­ni­ci Pe­tar Iva­no­vić, Pre­drag Se­ku­lić, Mar­ta Šće­pa­no­vić, Jo­van­ka La­li­čić, Ni­ko­la Ra­ko­če­vić i Sa­nja Pa­vi­će­vić. Pla­ni­ra­na je i ras­pra­va o Pred­lo­gu za­ko­na o iz­mje­ni i do­pu­na­ma za­ko­na o za­ra­da­ma za­po­sle­nih u jav­nom sek­to­ru, ko­je je pod­nio po­sla­nik Er­vin Ibra­hi­mo­vić. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"