Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ni slova o privatizaciji i dokazima iz SAD * Dala ostavku, ali ostaje u DPS-u * Smjenjuju me jer sam Žugića tužila za mobing * Zadovoljstvo mi je što se sudi DF-u * Merkel može da odahne * Vučićevi košmari * U vlasti banalnosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSA BEČIĆ, čelnik Demokratske Crne Gore:
Nema vršenja ni zakonodavne ni izvršne vlasti zajedno sa DPS-om. To smo obećali građanima onog trenutka kad smo osnovani i taj princip nikada nećemo promijeniti.

Vic Dana :)

Uhvatila mačka miša i taman da ga pojede, miš će njoj:
-Nemoj maco, namjestiću ti da pojedeš mog brata, ima bar 3 kile!
- Ma, meni se baš ti sviđaš.
- Nemoj, maco, namjestiću ti moju sestru, da samo znaš kako je bijela i debela!
- Ali, ti si baš sladak i ukusan.
- Nemoj, evo, namjestiću ti mog ćaleta, znaš da je k’o tenk!
- Hmmm… Njega već odavno sanjam u stomaku.
Može!
Pusti njega mačka, ali on odmah uleti u rupu.
Pouka priče: Obećavaj mački kule i gradove dok ne uđeš u rupu, a onda se pravi lud.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-07-01 TUŽILAŠTVO JOŠ NIJE DONIJELO ODLUKU U ISTRAZI O DODJELJIVANJU DRŽAVNE POMOĆI OD SLAVOLJUBA STIJEPOVIĆA
Migove socijale izviđaju godinu i po
Slavoljub Stijepović Migove socijale izviđaju godinu i po Mediji su u januaru prošle godine objavili dokument u kojem je navedeno da je Slavoljub Stijepović kao ministar prosvjete 2014. godine dijelio socijalnu pomoć finansijski imućnim pojedincima, od kojih su neki povezani sa DPS-om
Osnovno državno tužilaštvo ni godinu i po od formiranja predmeta nije donijelo odluku povodom sumnjivih dodjela socijalne pomoći imućnim pojedincima koji su bliski DPS-u. Mediji su u januaru prošle godine objavili dokument u kojem je navedeno da je sa­da­šnji pod­go­rič­ki gra­do­na­čel­nik Sla­vo­ljub Sti­je­po­vić (DPS) kao mi­ni­star pro­svje­te 2014. go­di­ne di­je­lio so­ci­jal­nu po­moć fi­nan­sij­ski imuć­nim po­jed­in­ci­ma, od ko­jih su ne­ki po­ve­za­ni sa De­mo­krat­skom par­ti­jom so­ci­ja­li­sta i na če­lu su va­žnih dr­žav­nih in­sti­tu­ci­ja. Odmah nakon toga, Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet kako bi utvrdili da li je u ovom slučaju bilo nezakonitih radnji. Iako je tada objavljena fotografija zvaničnog dokumenta sa imenima i iznosima dodijeljene socijalne pomoći, nakon godinu i po tužilaštvo još nije utvrdilo osnovanost sumnji u ovaj „državni poklon”. Postupak je i dalje u fazi izviđaja.
– Predmet je u izviđaju i prikupljaju se činjenice i podaci bitni za donošenje odluke u predmetu – saopšteno je „Danu” iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.
Stijepović je ranije dao iskaz u ovom slučaju. Ipak, iz tužilaštva nijesu naveli u kom svojstvu.
Pred­met je for­mi­ran po­što su me­di­ji ob­ja­vi­li da je biv­ši mi­ni­star pro­svje­te, a sa­da­šnji gra­do­na­čel­nik Pod­go­ri­ce so­ci­ja­lu di­je­lio uglav­nom oso­ba­ma bli­skim DPS-u.
Me­di­ji su sre­di­nom ja­nu­a­ra ob­ja­vi­li do­ku­men­ta­ci­ju ko­ja uka­zu­je da su fi­nan­sij­sku po­moć, uz obra­zlo­že­nje da su u te­škoj ma­te­ri­jal­noj si­tu­a­ci­ji, od Mi­ni­star­stva pro­svje­te Cr­ne Go­re u iz­no­si­ma od 300, 500 i 1.000 eura do­bi­li i vi­ce­gu­ver­ner CBCG Ni­ko­la Fa­bris, pen­zi­o­ni­sa­ni šef Slu­žbe dr­žav­ne bez­bjed­no­sti Vla­di­mir Ke­ko­vić (ko­ji pri­ma dr­žav­nu pen­zi­ju), di­rek­to­ri ško­la Ma­ri­ja­na Pa­pić i Vje­ra Vu­ko­vić i za­po­sle­ni u me­di­ji­ma Go­ran Se­ku­lo­vić i Bo­gić Ra­ko­če­vić.
Tu­ži­la­štvo je od­mah po ob­ja­vlji­va­nju tek­sta for­mi­ra­lo pred­met i po­kre­nu­lo iz­vi­đaj ka­ko bi se utvr­di­lo da li su ta nov­ča­na sred­stva do­di­je­lje­na u skla­du sa za­kon­skim pro­pi­si­ma. Od Mi­ni­star­stva pro­svje­te za­tra­že­na su do­ku­men­ta ko­ja su iza­zva­la sum­nju jav­no­sti.
Kada se u medijima pojavila sporna dokumentacija, iz Mi­ni­star­stva pro­svje­te su ka­za­li da su jed­no­krat­ne po­mo­ći ko­je je odo­brio Sti­je­po­vić u vri­je­me ka­da je bio na funk­ci­ji mi­ni­stra pro­svje­te do­di­je­lje­ne u skla­du sa Za­ko­nom o bu­dže­tu za 2014. go­di­nu i in­ter­nom pro­ce­du­rom o is­pla­ta­ma po­mo­ći za tu go­di­nu. Takođe, oglasili su se i oni kojima je uplaćivan novac, pojašnjavajući da je sve urađeno u skladu sa zakonom.
M.V.P.

Tvrdio da je radio po zakonu
Sla­vo­ljub Sti­je­po­vić je nakon objavljivanja sumnjivih dokumenata ka­zao ka­ko je sve či­sto u po­stup­ku di­je­lje­nja dr­žav­nog nov­ca na ime ma­te­ri­jal­ne po­mo­ći za vri­je­me dok je bio na če­lu Mi­ni­star­stva pro­svje­te.
– Sve je či­sto, jav­nost će na vri­je­me bi­ti oba­vi­je­šte­na po­vo­dom ovog slu­ča­ja – kazao je Stijepović tada.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"