Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ni slova o privatizaciji i dokazima iz SAD * Dala ostavku, ali ostaje u DPS-u * Smjenjuju me jer sam Žugića tužila za mobing * Zadovoljstvo mi je što se sudi DF-u * Merkel može da odahne * Vučićevi košmari * U vlasti banalnosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSA BEČIĆ, čelnik Demokratske Crne Gore:
Nema vršenja ni zakonodavne ni izvršne vlasti zajedno sa DPS-om. To smo obećali građanima onog trenutka kad smo osnovani i taj princip nikada nećemo promijeniti.

Vic Dana :)

Uhvatila mačka miša i taman da ga pojede, miš će njoj:
-Nemoj maco, namjestiću ti da pojedeš mog brata, ima bar 3 kile!
- Ma, meni se baš ti sviđaš.
- Nemoj, maco, namjestiću ti moju sestru, da samo znaš kako je bijela i debela!
- Ali, ti si baš sladak i ukusan.
- Nemoj, evo, namjestiću ti mog ćaleta, znaš da je k’o tenk!
- Hmmm… Njega već odavno sanjam u stomaku.
Može!
Pusti njega mačka, ali on odmah uleti u rupu.
Pouka priče: Obećavaj mački kule i gradove dok ne uđeš u rupu, a onda se pravi lud.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2018-07-02 BRAT OSUĐENOG FUNKCIONERA DPS-A ODSLUŽIO KAZNU ZA „ZAVALU”
Dragan Marović izašao iz zatvora
Marović po izalsku iz pritvora (arhivski snimak) Dragan Marović izašao iz zatvora Brat osuđenog vođe „budvanske grupe” tražio je uslovni otpust, ali su nadležni organi odbili taj zahtjev pošto je prethodno već osuđivan za isto krivično djelo
Budvanin Dra­gan Ma­ro­vić, brat osu­đe­nog še­fa or­ga­ni­zo­va­ne kri­mi­nal­ne gru­pe iz Bu­dve i biv­šeg pot­pred­sjed­ni­ka DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, izašao je nedavno iz zatvora pošto je odslužio kaznu na koju je bio osuđen zbog nezakonitih radnji u predmetu „Zavala”.
Njegov advokat Zdravko Begović potvrdio je za „Dan” da je Marović odslužio kaznu.
Brat osuđenog vođe „budvanske grupe” tražio je uslovni otpust, ali su nadležni organi odbili taj zahtjev pošto je prethodno već osuđivan za isto krivično djelo. Upravo zato Marović je morao da odsluži dvije godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju „Zavala“. Prije toga, u drugom predmetu je bio osuđen na godinu i mjesec zatvora.
Dra­gan Ma­ro­vić je najprije osu­đen u afe­ri „Za­va­la”, a on­da je rje­še­njem Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci usvo­jen spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce iz­me­đu Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva i Ma­ro­vi­ća zbog pro­du­že­nog kri­vič­nog dje­la zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem po­ma­ga­nja iz­vr­še­nog na or­ga­ni­zo­van na­čin.
U istragama o aferama u kojima je glavnu ulogu imao njegov brat Svetozar, Dragan Marović je sklopio dva sporazuma sa Specijalnim državnim tužilaštvom. Viši sud je nakon toga donio rješenje kojim su mu spojene dvije kazne po sporazumu o priznanju krivice. Tada mu je smanjena jedinstvena kazna zatvora.
On je tim pre­su­da­ma Vi­šeg su­da u Pod­go­ri­ci osu­đen na ka­zne za­tvo­ra od po se­dam mje­se­ci zbog kri­vič­nog dje­la zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem po­ma­ga­nja. Na­kon pra­vo­sna­žno­sti tih pre­su­da, okri­vlje­ni i nje­gov bra­ni­lac Zdrav­ko Be­go­vić pod­ni­je­li su za­htjev za spa­ja­nje ka­zni i Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci mu je iz­re­kao je­din­stve­nu ka­znu za­tvo­ra od 13 mje­se­ci.
On je u Višem sudu u Podgorici pred sudijom Borisom Savićem potvrdio da pristaje na kaznu zatvora predviđenu sporazumom o priznanju krivice.
Tada je priznao da je kriv u slučaju TQ Plaza i izgradnje donjeg bulevara u Budvi. Prema procjeni koja je izvršena tokom istrage, iznos štete za slučaj „Krapina” je 1.150.457,607 eura, a za donji bulevar 3.706.160,57 eura.
Predstavnik Opštine Budva nije postavljao pitanje imovinskopravnog zahtjeva, jer Marović, prema navodima optužnice, nije za sebe pribavio imovinsku korist.
Marović je u zatvoru proveo devet mjeseci, a na slobodu je pušten nakon što je pristao da potpiše sporazum o priznanju krivice.
Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača osu­đen je u slu­ča­ju „Za­va­la” na dvije i po godine robije, a ne­ka­da­šnji se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za in­ve­sti­ci­je Op­šti­ne Bu­dva Dra­gan Ma­ro­vić dobio je dvi­je go­di­ne. Oni su ogla­še­ni kri­vim da su zlo­u­po­tre­bom slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pred­u­ze­ću Za­va­la in­vest pri­ba­vi­li imo­vin­sku ko­rist i op­štin­ski bu­džet ošte­ti­li za 820.000 eura.
Osta­li okri­vlje­ni u ovom slu­ča­ju, Đor­đe J. Pi­nja­tić, pred­sjed­nik ko­mi­si­je ko­ja je pro­cje­nji­va­la ra­do­ve na fa­bri­ci za pre­ra­du vo­de, Dra­gan S. Ži­nić, Slo­bo­dan Š. Đu­ro­vić, Ste­van Đ. Vu­če­tić, Sre­ten N. To­mo­vić, No­vak P. Sta­no­je­vić, Mar­ko S. Ka­lo­štro i Dra­gan M. Se­ku­lić osu­đe­ni su na po go­di­nu da­na za­tvo­ra. Pre­su­da je po­sta­la pra­vo­sna­žna sre­di­nom de­cem­bra pro­šle go­di­ne.
Pre­ma na­vo­di­ma iz op­tu­žni­ce, okri­vlje­ni su od sep­tem­bra 2007. do de­cem­bra 2008. go­di­ne, u Bu­dvi, ra­di re­a­li­za­ci­je za­klju­ča­ka sa ko­le­gi­ju­ma pred­sjed­ni­ka op­šti­ne Bu­dva od 14.9.2007. go­di­ne, u svoj­stvu slu­žbe­nih li­ca – Ku­lja­ča kao pred­sjed­nik op­šti­ne Bu­dva i Ma­ro­vić kao se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za in­ve­sti­ci­je Op­šti­ne Bu­dva, is­ko­ri­šća­va­njem svog slu­žbe­nog po­lo­ža­ja i ovla­šće­nja i ne­vr­še­njem svo­je slu­žbe­ne du­žno­sti, pri­ba­vi­li imo­vin­sku ko­rist pri­vred­nom dru­štvu Za­va­la in­vest, a Op­šti­ni Bu­dva na­ni­je­li šte­tu, u če­mu su im umi­šljaj­no po­mo­gli pred­sjed­nik i čla­no­vi ko­mi­si­je ko­ja je pro­cje­nji­va­la ra­do­ve na fa­bri­ci za pre­ra­du vo­de.
M.V.P.


Svetozar i Miloš izbjegavaju robiju

Dok je Dragan Marović odslužio zatvorsku kaznu, njegov brat Svetozar i bratanić Miloš uspješno izbjegavaju robiju. Stariji Ma­ro­vić je osu­đen na tri go­di­ne i 10 mje­se­ci za­tvo­ra zbog vi­še mal­ver­za­ci­ja u Bu­dvi. Me­đu­tim, u zatvoru bi trebalo da provede go­di­nu du­že u od­no­su na pr­vo­bit­nu pre­su­du jer u za­kon­skom ro­ku ni­je pla­tio nov­ča­nu ka­znu od 100.000 eura, ka­ko je bi­lo pred­vi­đe­no. Ka­ko u za­kon­skom ro­ku ni­je upla­tio no­vac, nov­ča­na ka­zna se za­mje­nju­je za­tvor­skom i u Spu­žu će pro­ve­sti ne­pu­nih pet go­di­na. Navodno, on se liječi u Beogradu, zbog čega ne može da odsluži kaznu.
Njegov sin Miloš uzeo je državljanstvo Srbije, čime je izbjegao robiju od godinu dana za slučaj „Prijevor”.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"