Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ni slova o privatizaciji i dokazima iz SAD * Dala ostavku, ali ostaje u DPS-u * Smjenjuju me jer sam Žugića tužila za mobing * Zadovoljstvo mi je što se sudi DF-u * Merkel može da odahne * Vučićevi košmari * U vlasti banalnosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSA BEČIĆ, čelnik Demokratske Crne Gore:
Nema vršenja ni zakonodavne ni izvršne vlasti zajedno sa DPS-om. To smo obećali građanima onog trenutka kad smo osnovani i taj princip nikada nećemo promijeniti.

Vic Dana :)

Uhvatila mačka miša i taman da ga pojede, miš će njoj:
-Nemoj maco, namjestiću ti da pojedeš mog brata, ima bar 3 kile!
- Ma, meni se baš ti sviđaš.
- Nemoj, maco, namjestiću ti moju sestru, da samo znaš kako je bijela i debela!
- Ali, ti si baš sladak i ukusan.
- Nemoj, evo, namjestiću ti mog ćaleta, znaš da je k’o tenk!
- Hmmm… Njega već odavno sanjam u stomaku.
Može!
Pusti njega mačka, ali on odmah uleti u rupu.
Pouka priče: Obećavaj mački kule i gradove dok ne uđeš u rupu, a onda se pravi lud.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-07-02 fleš
Pro­to­kol o sa­rad­nji

Pred­sjed­ni­ci Od­bo­ra za evrop­ske in­te­gra­ci­je Skupšti­ne Cr­ne Go­re i Od­bo­ra za evrop­ske po­slo­ve hr­vat­skog sa­bo­ra Adri­jan Vuk­sa­no­vić i Do­ma­goj Ivan Mi­lo­še­vić pot­pi­sa­li su u Za­gre­bu pro­to­kol o sa­rad­nji. Ka­ko je sa­op­šte­no, pro­to­kol pred­vi­đa sna­žni­ji me­đu­in­sti­tu­ci­o­nal­ni di­ja­log i raz­mje­nu in­for­ma­ci­ja i sta­vo­va s ci­ljem za­jed­nič­kog dje­lo­va­nja dva par­la­men­ta na evrop­skom ni­vou, pre­nos struč­nih is­ku­sta­va iz pro­ce­sa pri­stu­pa­nja EU i spro­vo­đe­nja evrop­skog za­ko­no­dav­stva, kao i pro­mo­vi­sa­nje va­žno­sti ulo­ge na­ci­o­nal­nih par­la­me­na­ta u pro­ce­su evrop­skih in­te­gra­ci­ja.M.V.


Bra­jo­vić sa Si­jar­tom

Pred­sjed­nik Skup­šti­ne Cr­ne Go­re Ivan Bra­jo­vić pri­mi­će da­nas mi­ni­stra vanj­skih po­slo­va i tr­go­vi­ne Ma­đar­ske Pe­te­ra Si­jar­ta. Sa­sta­nak će bi­ti odr­žan u vi­li „Go­ri­ca”, u okvi­ru zva­nič­ne po­sje­te Si­jar­ta Cr­noj Go­ri.
Iz Vla­de je ra­ni­je sa­op­šte­no da Cr­nu Go­ru i Ma­đar­sku ve­že stra­te­ško part­ner­stvo, či­je su od­red­ni­ce ve­o­ma do­bra po­li­tič­ka i eko­nom­ska sa­rad­nja, kao i sa­rad­nja u obla­sti evrop­skih in­te­gra­ci­ja. Re­pu­bli­ka Ma­đar­ska zva­nič­no je pri­zna­la Cr­nu Go­ru 12. ju­na 2006. go­di­ne, a di­plo­mat­ski od­no­si iz­me­đu dvi­je dr­ža­ve us­po­sta­vlje­ni su 14. ju­na 2006. go­di­ne.
Pri­pad­ni­ci Voj­ske Cr­ne Go­re ko­ji uče­stvu­ju u mi­si­ji ISAF u Av­ga­ni­sta­nu na­la­ze se u okvi­ru re­gi­o­nal­ne ko­man­de u sa­sta­vu ma­đar­skog kon­tin­gen­ta.
M.V.


Ubr­za­ti in­te­gra­ci­je

Vla­da Cr­ne Go­re če­sti­ta­la je ju­če Austri­ji pre­u­zi­ma­nje pred­sje­da­va­nja Sa­vje­tom Evrop­ske uni­je (EU).
– Če­stit­ke kan­ce­la­ru Se­ba­sti­ja­nu Kur­cu. Cr­na Go­ra že­li uspjeh Austri­ji u spro­vo­đe­nju pri­o­ri­te­ta ko­ji uklju­ču­ju Za­pad­ni Bal­kan – ob­ja­vi­la je Vla­da na Tvi­ter na­lo­gu.
Vla­da je za­hva­li­la i bu­gar­skom pre­mi­je­ru Boj­ku Bo­ri­so­vu i Bu­gar­skoj na sve­mu što su ura­di­li za Za­pad­ni Bal­kan i uspje­šnom pr­vom pred­sje­da­va­nju EU u pro­te­klih šest mje­se­ci.
Austri­ja će pred­sje­da­va­ti EU, a mi­gra­ci­je i pri­bli­ža­va­nja dr­ža­va Za­pad­nog Bal­ka­na Uni­ji bi­će joj je­dan od pri­o­ri­te­ta.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"