Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zaplijenio zemlju Šaranoviću, pa gradi hotel od 12 spratova * O državnom trošku poslao svastiku u Atinu * Prinudna uprava ako se ne dogovore do 21. jula * Kozmetičke izmjene ne povećavaju nezavisnost * Politički zemljotres u Britaniji * Braća Bitići * Mamin sin
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILO ĐUKANOVIĆ, PREDSJEDNIK CRNE GORE :
Evropa mora prepoznati da je Crna Gora daleko ispred na putu pregovaranja o prijemu, ali i mi moramo ispuniti zadatke u našoj kući.

Vic Dana :)

Sjedi Mujo u kafani s jaranima i žali se kako nema sreće u životu, al‘ zato njegova Fata ima i preko glave, pa ga Haso upita da objasni.
Mujo otpije gutljaj piva pa se požali:
- A vid‘ ‚vako... moja ti Fata pred Novu godinu nađe na putu zlatan prsten, a odma‘ drugi dan i lančić! A na samu Novu god‘nu našla bundu od krzna!
Haso zaklima glavom i upita:
- Pa dobro, jarane, je‘s ti nešto naš‘o?
Mujo zavrti glavom:
- Pa o tom ti i pričam, jarane... ja sam naš‘o samo jedne muške gaće u krevetu, a i te su mi bile prevel‘ke!
- Kako Japanac drži dijetu?
- Jede jednim štapićem!
Gugl je žensko sto posto!
Čim ima odgovor na sve.
Zašto plavuša stavlja iphone na pod?
- Da dobije iPod.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-07-09 fleš
Ja­ča­ti sa­rad­nju

Cr­na Go­ra uspje­šno uče­stvu­je u Me­ha­ni­zmu sa­rad­nje Ki­ne i ze­ma­lja cen­tral­ne i is­toč­ne Evro­pe (16+1), u okvi­ru ko­jeg je za­po­če­la iz­grad­nju auto­pu­ta Bar-Bo­lja­re, a oče­ku­je se i pri­pre­ma ne­kih dru­gih va­žnih pro­je­ka­ta, oci­je­nio je pre­mi­jer Du­ško Mar­ko­vić. On je u So­fi­ji, na Sa­mi­tu še­fo­va vla­da u okvi­ru Me­ha­ni­zma 16+1, ka­zao da u Vla­di oče­ku­ju da će u na­red­noj go­di­ni bi­ti za­vr­še­na pr­va di­o­ni­ca auto­pu­ta, ko­ju gra­de ki­ne­ske kom­pa­ni­je.
– Slje­de­će di­o­ni­ce auto­pu­ta Vla­da že­li da na­sta­vi kroz mo­del pri­vat­no-jav­nog part­ner­stva. Što se nas ti­če, mi u na­sta­vak grad­nje auto­pu­ta ula­zi­mo si­gur­no, a vi­dje­će­mo ko će nam bi­ti part­ner – ka­zao je Mar­ko­vić. M.V.


Edu­ka­ci­ja jav­no­sti

Di­rek­tor Al­fa cen­tra Alek­san­dar De­do­vić re­kao je da no­va ko­mu­ni­ka­ci­o­na stra­te­gi­ja za NA­TO, ko­ju je do­ni­je­la Vla­da, pred­sta­vlja neo­p­ho­dan na­sta­vak jav­nog di­ja­lo­ga o pri­je­mu Cr­ne Go­re u pu­no­prav­no član­stvo i ko­rak na­pri­jed u ostva­ri­va­nju du­go­roč­nog i sta­bil­ni­jeg po­vje­re­nja u is­prav­nost ove od­lu­ke. De­do­vić je za „Cdm” na­veo da je Cr­na Go­ra kao naj­mla­đa čla­ni­ca pri­mlje­na u NA­TO u spe­ci­fič­nom ge­o­po­li­tič­kom mo­men­tu, ka­da se u jav­no­sti ze­ma­lja čla­ni­ca sa naj­du­žim sta­žom, ja­vlja sve ve­ći broj NA­TO skep­ti­ka.
– Ima­ju­ći u vi­du is­ku­stva iz jav­ne de­ba­te ili ka­ko mno­gi na­zi­va­ju kam­pa­nje ko­ja je pret­ho­di­la po­di­za­nju cr­no­gor­ske za­sta­ve is­pred šta­ba NA­TO-a u Bri­se­lu, is­tra­ži­va­nja ko­ja po­ka­zu­ju i da­lje oštre po­dje­le po ovom pi­ta­nju, ak­tu­el­nu unu­tra­šnju po­li­tič­ku sce­nu i sve osta­le di­le­me ko­je ka­rak­te­ri­šu na­še dru­štvo – za­i­sta je bi­lo neo­p­hod­no na­sta­vi­ti sa in­for­mi­sa­njem i edu­ka­ci­jom jav­no­sti – tvr­di De­do­vić. M.V.


Bra­jo­vić u Ber­li­nu

Pred­sjed­nik par­la­men­ta Ivan Bra­jo­vić pred­vo­di­će skup­štin­sku de­le­ga­ci­ju na go­di­šnjem za­si­je­da­nju Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne (PS) OEBS-a, ko­je se do utor­ka odr­ža­va u Ber­li­nu.
Te­ma ovo­go­di­še­njeg za­sje­da­nja je „Im­ple­men­ta­ci­ja oba­ve­za OEBS-a - ulo­ga par­la­me­na­ta”, i oku­pi­će pred­stav­ni­ke 56 dr­ža­va uče­sni­ca te evrop­ske or­ga­ni­za­ci­je. Ka­ko je sa­op­šte­no iz Skup­šti­ne, Bra­jo­vić će ima­ti niz sa­sta­na­ka sa me­đu­na­rod­nim zva­nič­ni­ci­ma.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"