Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kuljači 128.000 za smještaj policajaca * Oluja obarala drveće i lomila plastenike * Rajković: Sa dijelom DPS-a o promjenama - Joković: O tome nema priče * DPS sve učinio da ne budemo vlast u Tuzima * Tramp nas nije interesovao * Mali Perica i bradata učiteljica * Ukinuti praznici
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 18-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
LI MANČANG, ambasador Kine u Beogradu:
Za Peking je Kosovo Srbija i tako će ostati.

Vic Dana :)

Dolazi tip u kafanu i naručuje 3 rakije...
I tako danima...
Pita ga konobar:
- Izvini a zašto stalno 3?
- Imam brata jednog u Australijii, drugog u Americi i dogovorili smo se kad pijemo da pijemo svako za svakog.
Posle mjesec dana dolazi i taman da konobar sipa 3, a on traži 2...
Pita konobar:
- Izvinite da nije neki problem sa braćom kad naručujete samo dvije?
Ma jok... Sve je ok nego sam ja prestao da pijem.

Šta kaže Kinez kada vidi da nema hrane u frižideru?
- Ni kučeta, ni mačeta.
Došao Bosanac u prodavnicu i pita:
- Koliko je ova krema za sunčanje?
Kaže prodavačica: 20 maraka!
- Daj mi onda tri jogurta!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-07-16 NOVI PRIMJERI PARTIJSKOG ZAPOŠLJAVANJA U MORSKOM DOBRU UOČI GLASANJA ZA ŠEFA DRŽAVE
Borovu brataničnu zaposlili pred izbore
Ivana Lazović Borovu brataničnu zaposlili pred izbore Agencija za sprečavanje korupcije evidentirala je da je Ivana Lazović 17. marta potpisala ugovor na neodređeno u JP Morsko dobro, a zaposlenje za stalno dobila je nepun mjesec pred predsjedničke izbore
Član Op­štin­skog od­bo­ra De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) u Bu­dvi Iva­na La­zo­vić, bra­ta­nič­na funk­ci­o­ne­ra te par­ti­je i bi­v­šeg pred­sjed­ni­ka lo­kal­nog par­la­men­ta Bo­ra La­zo­vi­ća, uoči pred­sjed­nič­kih iz­bo­ra u apri­lu ove go­di­ne do­bi­la je ugo­vor na neo­d­re­đe­no u Jav­nom pred­u­ze­ću za upra­vlja­nje mor­skim do­brom Cr­ne Go­re (JPMD). To, ka­ko sma­tra­ju u par­ti­ja­ma ko­je su u opo­zi­ci­ji na dr­žav­nom ni­vou, ja­sno po­ka­zu­je da se ra­di o par­tij­skom za­po­šlja­va­nju.
Po po­da­ci­ma „Da­na”, Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) evi­den­ti­ra­la je da je La­zo­vi­će­va 17. mar­ta ove go­di­ne do­bi­la ugo­vor na neo­d­re­đe­no u JP Mor­sko do­bro. Za­po­sle­nje za stal­no je do­bi­la ne­pun mje­sec pred pred­sjed­nič­ke iz­bo­re odr­ža­ne 15. apri­la ove go­di­ne, na ko­ji­ma je u pr­vom kru­gu po­bi­je­dio kan­di­dat DPS-a Mi­lo Đu­ka­no­vić.
Iako je Iva­na La­zo­vić član OO DPS-a Bu­dva, to za ASK ni­je uka­zi­va­lo na po­ten­ci­jal­no po­li­tič­ko za­po­šlja­va­nje. In­te­re­sant­no je da je za­po­sle­nje oba­vlje­no pre­ko po­stup­ka jav­nog ogla­ša­va­nja. Iva­na La­zo­vić bi­la je še­fi­ca ka­bi­ne­ta biv­šeg gra­do­na­čel­ni­ka Bu­dve Sr­đe Po­po­vi­ća. Ona je na tu funk­ci­ju pod­ni­je­la ostav­ku na­kon što je opo­zi­ci­ja pre­u­ze­la vlast u Op­šti­ni Bu­dva.
Umje­sto La­zo­vi­će­ve, za še­fa ka­bi­ne­ta ta­da no­vog gra­do­na­čel­ni­ka Bu­dve Dra­ga­na Kra­po­vi­ća iza­bran je Zdrav­ko Pa­vlo­vić.
La­zo­vi­će­va je na­kon to­ga ubr­zo do­bi­la za­po­sle­nje na od­re­đe­no u Jav­nom pred­u­ze­ću za upra­vlja­nje mor­skim do­brom Cr­ne Go­re, gdje je oba­vlja­la funk­ci­ju port­pa­ro­la.
U čla­nu osam no­vog ugo­vo­ra o ra­du Iva­ne La­zo­vić pi­še da joj se osnov­na za­ra­da do­bi­ja mno­že­njem ko­e­fi­ci­jen­ta rad­nog mje­sta 4,5 sa naj­ni­žom ci­je­nom ra­da u jav­nom pred­u­ze­ću.
– Osnov­na za­ra­da iz ovog čla­na uve­ća­va se za sva­ku za­po­če­tu go­di­nu rad­nog sta­ža – do de­set go­di­na 0,5 od­sto, od de­set do 20 go­di­na 0,75 od­sto i pre­ko 20 go­di­na je­dan od­sto – pi­še u ugo­vo­ru.
Iva­na La­zo­vić iza­bra­na je kra­jem 2017. go­di­ne u sa­stav no­vog op­štin­skog od­bo­ra DPS-a u Bu­dvi. U no­vi op­štin­ski od­bor ušlo je i 12 od­bor­ni­ka, te pred­sjed­ni­ca Žen­ske ali­jan­se DPS-a Bu­dva.
Ta­da je sa­op­šte­no da je pred­sjed­nik DPS-a Mi­lo Đu­ka­no­vić po­ru­čio sa sku­pa „da u Bu­dvi ne­ma mje­sta se­bič­lu­ku ni­ti da se iko tre­ba po­zi­va­ti na pret­hod­no po­stig­nu­te re­zul­ta­te, te da je neo­p­hod­no osna­ži­ti pra­ti­ju i vra­ti­ti po­vje­re­nje gra­đa­na”.
Ta par­ti­ja go­di­na­ma se po­ve­zu­je sa ne­po­ti­zmom i po­li­tič­kim za­po­šlja­va­njem. U toj še­mi je i ne­ka­da­šnji čel­nik DPS-a u Bu­dvi Bo­ro La­zo­vić, ko­ji je osum­nji­čen u vi­še pred­me­ta kao što su „Sta­di­on Lu­go­vi”, ze­mlji­šte u cen­tru Bu­dve, a bio je i ak­ter afe­re „Sni­mak”.
Bo­rov brat Bo­žo La­zo­vić, od­bor­nik DPS-a, vla­snik je re­sto­ra­na „So­le Mio”, gdje su op­štin­ska pred­u­ze­ća u vri­je­me vla­sti te stran­ke or­ga­ni­zo­va­la go­zbe na ra­čun Op­šti­ne.
Vl.O.


Broj­ne zlo­u­po­tre­be

Mor­sko do­bro kon­tro­li­še DPS, jer je nje­gov di­rek­tor Pre­drag Je­lu­šić, ko­ji je od­ne­dav­no na če­lu bu­dvan­skog od­bo­ra te stran­ke. Ka­ko se ra­ni­je od­vi­ja­lo za­po­šlja­va­nje u tom pred­u­ze­ću po­ka­zu­je to što su jav­no u me­di­ji­ma pet čla­no­va ul­cinj­skog DPS-a 2014. go­di­ne, ka­da ta stran­ka ni­je bi­la dio ul­cinj­ske vla­sti, za­tra­ži­li da vla­da­ju­ća par­ti­ja na dr­žav­nom ni­vou svo­je čla­no­ve za­po­šljav­a u Mor­skom do­bru, MUP-u, Upra­vi pri­ho­da, HTP Ul­cinj­ska ri­vi­je­ra, Upra­vi za ne­kret­ni­ne, Elek­tro­di­stri­bu­ci­ji, Cen­tru za so­ci­jal­ni rad, Fon­du zdrav­stva i Po­šti.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"