Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Oluja srama zbog slavljenja „Oluje” * Srbima u Crnoj Gori trebaju novi lideri * Riješena četvrtina predmeta, izrečena samo jedna kazna * Rektor vlasnik nelegalnog stana * U Lisabonu novi temperaturni rekord * Poginulo 20 osoba * Madura htjeli da ubiju dronovima
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 06-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JOHANES HAN, KOMESAR ZA PREGOVORE O PRIDRUŽIVANjU EU:
Naizgled politički motivisana otpuštanja rukovodstva RTCG predstavljaju dalje pogoršanje situacije, kao i incidenti fizičkog nasilja nad novinarima. Takve odluke su protiv slobode izražavanja i medija.

Vic Dana :)

Majka prebacuje kćerki:
– Ako sam ti rekla da su svi muškarci isti, ti to ne moraš da provjeravaš baš svakog dana!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-08-04 VLAST I OPOZICIJA RAZMIJENILI TEŠKE OPTUŽBE NA SJEDNICI LOKALNOG PARLAMENTA
U Budvi nije bilo političke korupcije
Sa jučerašnje sjednice U Budvi nije bilo političke korupcije
In­že­njer i ban­kar Vla­di­mir Bu­la­to­vić iza­bran je za no­vog pot­pred­sjed­ni­ka Op­šti­ne Bu­dva, iz re­do­va Cr­no­gor­ske, shod­no ko­a­li­ci­o­nom spo­ra­zu­mu o vr­še­nju vla­sti do iz­bo­ra 2020. go­di­ne. Kan­di­da­ta ko­ga je pred­lo­žio pred­sjed­nik Cr­no­gor­ske Dra­gan Pur­ko Ivan­če­vić po­dr­ža­lo je svih 18 od­bor­ni­ka vla­da­ju­će ve­ći­ne, kao i sa­mo­stal­ni od­bor­nik Ste­van Dža­ko­vić, dok su od­bor­ni­ci DPS-a bi­li uz­dr­ža­ni. Bu­la­to­vić je za­mi­je­nio Ve­se­li­na Mar­ko­vi­ća (SNP), ko­me su se na do­sa­da­šnjem an­ga­žma­nu za­hva­li­li pred­stav­ni­ci op­šti­ne i parlamenta, kao i še­fo­vi od­bor­nič­kih klu­bo­va.
Ras­pra­vu je obi­lje­ži­la op­tu­žba DPS-a da je ko­a­li­ci­o­ni do­go­vor do­sa­da­šnje ve­ći­ne i čel­ni­ka Cr­no­gor­ske po­li­tič­ka ko­rup­ci­ja, kao i od­go­vor iz re­do­va vla­sti da su to ne­i­sti­ne jer od­lu­ka par­ti­je ne mo­že bi­ti po­li­tič­ka ko­rup­ci­ja, te da je upra­vo DPS maj­stor po­li­tič­ke ko­rup­ci­je i pokrovitelj kri­mi­na­la u dr­ža­vi.
Pred­sjed­nik Op­šti­ne Dra­gan Kra­po­vić ka­zao je da Bu­la­to­vi­ća po­zna­je du­gi niz go­di­na i da je ri­ječ o čo­vje­ku bes­pre­kor­nih pro­fe­si­o­nal­nih, struč­nih i mo­ral­nih kva­li­te­ta. Osvr­ću­ći se na op­tu­žbe o po­li­tič­koj ko­rup­ci­ji, Kra­po­vić tvr­di da ne­ma ute­me­lje­nja u tim kva­li­fi­ka­ci­ja­ma.
– Ko­li­ko se sje­ćam, upra­vo je DPS po­ve­zi­van naj­vi­še sa ta­kvim stva­ri­ma, po­seb­no u Bu­dvi – ka­zao je Kra­po­vić.
Pred­stav­nik De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Kr­sto Ki­ko Ra­do­vić re­kao je da ne­ma go­vo­ra o po­li­tič­koj ko­rup­ci­ji u spo­ra­zu­mu sa Cr­no­gor­skom, is­ti­ču­ći da je DPS pri­je ne­ko­li­ko go­di­na ku­pio tri od­bor­ni­ka ta­da­šnje Po­zi­tiv­ne Cr­ne Go­re da bi za­dr­žao vlast u gra­du.
Op­tu­žbe za po­li­tič­ku ko­rup­ci­ju od­ba­cio je i pred­sjed­nik Cr­no­gor­ske Dra­gan Pur­ko Ivan­če­vić.
Na­vo­de­ći da o pro­fe­si­o­nal­nim i ljud­skim kva­li­te­ti­ma Bu­la­to­vi­ća ima vi­so­ko mi­šlje­nje, od­bor­nik DPS-a Goj­ko Lju­ba­no­vić re­kao je da ta stran­ka ne­će po­dr­ža­ti nje­go­vo ime­no­va­nje na mje­sto pot­pred­sjed­ni­ka op­šti­ne, jer je na po­li­tič­ko ko­rup­ti­van na­čin do­šao na tu funk­ci­ju.
M.V.

Đo­ko­vić po­sta­je po­ča­sni gra­đa­nin

SO Bu­dva usvo­ji­la je jed­no­gla­sno pred­log od­lu­ke o po­kre­ta­nju po­stup­ka za pro­gla­še­nje No­va­ka Đo­ko­vi­ća za po­ča­snog gra­đa­ni­na Bu­dve. Po­kre­tač ove ini­ci­ja­ti­ve je Mi­jo­mir Pe­jo­vić.
Interesantno je da DPS, kada je ista inicijativa 2014. godine predložena u Podgorici, tada to nije htio da podrži.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"