Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Oluja srama zbog slavljenja „Oluje” * Srbima u Crnoj Gori trebaju novi lideri * Riješena četvrtina predmeta, izrečena samo jedna kazna * Rektor vlasnik nelegalnog stana * U Lisabonu novi temperaturni rekord * Poginulo 20 osoba * Madura htjeli da ubiju dronovima
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 06-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JOHANES HAN, KOMESAR ZA PREGOVORE O PRIDRUŽIVANjU EU:
Naizgled politički motivisana otpuštanja rukovodstva RTCG predstavljaju dalje pogoršanje situacije, kao i incidenti fizičkog nasilja nad novinarima. Takve odluke su protiv slobode izražavanja i medija.

Vic Dana :)

Majka prebacuje kćerki:
– Ako sam ti rekla da su svi muškarci isti, ti to ne moraš da provjeravaš baš svakog dana!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-08-05 FLEŠ
Po­dr­ška in­te­gra­ci­ja­ma
Kon­ti­nu­i­tet kva­li­tet­ne i pri­ja­telj­ske sa­rad­nje iz­me­đu Cr­ne Go­re i Če­ške bi­će na­sta­vljen i u na­red­nom pe­ri­o­du kroz no­ve pro­jek­te i pu­nu po­dr­šku ko­ju će Če­ška na­sta­vi­ti da pru­ža pu­tu evrop­skih in­te­gra­ci­ja, sa­op­šte­no je to­kom su­sre­ta mi­ni­stra unu­tra­šnjih po­slo­va Me­vlu­di­na Nu­ho­dži­ća i am­ba­sa­do­ra Re­pu­bli­ke Če­ške u Cr­noj Go­ri Ka­re­la Ur­ba­na.
Nu­ho­džić je za­hva­lio na po­dr­šci ko­ju je Če­ška pru­ža­la Cr­noj Go­ri na pu­tu ka član­stvu u NA­TO-u i osvr­nuo se na po­moć i sa­rad­nju u mi­nu­lom pe­ri­o­du, na­ro­či­to u obla­sti van­red­nih si­tu­a­ci­ja, kao i u obla­sti po­li­cij­skih po­slo­va.
– Sa­rad­nju u pe­ri­o­du pred na­ma tre­ba­lo bi usmje­ra­va­ti i na in­ten­ziv­ni­ju pro­mo­ci­ju Cr­ne Go­re kao bez­bjed­ne de­sti­na­ci­je za tu­ri­ste iz Če­ške – pi­še u sa­op­šte­nju.
M.V.

Od­bo­ri u svim op­šti­na­ma
Ako se sa­be­ru re­zul­ta­ti sa svih lo­kal­nih iz­bo­ra ko­ji su odr­ža­ni u Cr­noj Go­ri u od­no­su na par­la­men­tar­ne iz­bo­re, za­klju­ču­je­mo da So­ci­jal­de­mo­kra­te (SD) uži­va­ju po­dr­šku vi­še od 25 hi­lja­da gra­đa­na, od­no­sno du­plo vi­še od gla­so­va ko­je smo osvo­ji­li na par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma 2016. go­di­ne, ka­zao je čel­nik SD Ivan Bra­jo­vić.
On je na­veo da se So­ci­jal­de­mo­kra­te mo­gu po­hva­li­ti sta­bil­nom i ja­kom par­tij­skom in­fra­struk­tu­rom, bu­du­ći da ima­ju od­bor u sva­koj cr­no­gor­skoj op­šti­ni, što je do­mi­nant­no do­pri­ni­je­lo ostva­re­nju ta­kvog re­zul­ta­ta.
– Na­kon za­o­kru­že­nog iz­bor­nog ci­klu­sa ko­ji tra­je od 2016. go­di­ne, So­ci­jal­de­mo­kra­te su sa­ču­va­le iz­vor­nu so­ci­jal­de­mo­kra­ti­ju i Cr­nu Go­ru od po­li­tič­ke ne­sta­bil­no­sti –na­veo je Bra­jo­vić.
M.V.

Ja­sna pra­vi­la
Ana­li­ti­čar Va­si­li­je Ko­stić je ka­zao da je sna­žan za­go­vor­nik uvo­đe­nja eko­nom­skog dr­ža­vljan­stva, ali da je od naj­ve­će va­žno­sti uvo­đe­nje ja­snih pra­vi­la i po­što­va­nje eti­ke i svih re­le­vant­nih kri­te­ri­ju­ma da bi se spri­je­či­lo sve što bi mo­glo da na­ne­se šte­tu ugle­du i eko­nom­skom raz­vo­ju Cr­ne Go­re.
– U su­prot­nom, taj pro­gram mo­že po­sta­ti sred­stvo ko­rup­ci­je i uzrok ne­ga­tiv­nih is­ku­sta­va, po­put po­zna­tih slu­ča­je­va iz prak­si dru­gih dr­ža­va, od­no­sno da dr­ža­vljan­stvo do­bi­ju oso­be ko­je bi mo­gle na­ni­je­ti ozbilj­nu šte­tu ugle­du dr­ža­ve – ka­zao je Ko­stić za RSE.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"