Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Oluja srama zbog slavljenja „Oluje” * Srbima u Crnoj Gori trebaju novi lideri * Riješena četvrtina predmeta, izrečena samo jedna kazna * Rektor vlasnik nelegalnog stana * U Lisabonu novi temperaturni rekord * Poginulo 20 osoba * Madura htjeli da ubiju dronovima
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 06-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JOHANES HAN, KOMESAR ZA PREGOVORE O PRIDRUŽIVANjU EU:
Naizgled politički motivisana otpuštanja rukovodstva RTCG predstavljaju dalje pogoršanje situacije, kao i incidenti fizičkog nasilja nad novinarima. Takve odluke su protiv slobode izražavanja i medija.

Vic Dana :)

Majka prebacuje kćerki:
– Ako sam ti rekla da su svi muškarci isti, ti to ne moraš da provjeravaš baš svakog dana!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-08-05 BEČIĆ KAŽE DA ĐUKANOVIĆ NE BIRA SREDSTVA DA OBESMISLI IZBORNU VOLJU GRAĐANA Režim htio da sruši budvansku vlast
Cr­no­gor­ska vlast je mje­se­ci­ma, ne bi­ra­ju­ći sred­stva, po­ku­ša­va­la da de­sta­bi­li­zu­je lo­kal­nu vlast u Bu­dvi, ka­zao je pred­sjed­nik De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re Alek­sa Be­čić to­kom obi­la­ska op­štin­skih od­bo­ra De­mo­kra­ta ši­rom Cr­ne Go­re.
– Kraj­nje je ma­li­ci­o­zno stva­ra­na vje­štač­ka at­mos­fe­ra o ta­ko­zva­noj kri­zi u Bu­dvi, umje­sto o po­zi­tiv­nim efek­ti­ma dva­de­se­to­mje­seč­nog ra­da bu­dvan­ske upra­ve. To je sa­mo po­tvr­da da po­na­vlja­či iz Be­ra­na, na če­lu sa Mi­lom Đu­ka­no­vi­ćem, ne ma­re za iz­bor­nu vo­lju gra­đa­na i da ne tr­pe raz­li­či­tost mi­šlje­nja i ide­ja, ali uza­lud im je sve, jer su opet do­ži­vje­li dvo­stru­ki po­raz – ka­zao je Be­čić.
De­le­ga­ci­ja De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re, pred­vo­đe­na pred­sjed­ni­kom De­mo­kra­ta i ge­ne­ral­nim se­kre­ta­rom Bo­ri­som Bog­da­no­vi­ćem bi­la je u rad­noj po­sje­ti OO De­mo­kra­ta Bar.
Ka­ko je sa­op­šte­no, Be­čić je za­hva­lio ak­ti­vi­sti­ma op­štin­ske or­ga­ni­za­ci­je De­mo­kra­ta iz tog gra­da na ne­se­bič­nom za­la­ga­nju i iz­u­zet­noj po­sve­će­no­sti is­ka­za­noj u kam­pa­nja­ma od osni­va­nja par­ti­je, a na­ro­či­to uoči po­sled­njih lo­kal­nih iz­bo­ra. On je pod­sje­tio da su De­mo­kra­te od osni­va­nja gra­đa­ni­ma po­nu­di­le svo­je­vr­stan i ori­gi­na­lan pro­gram uz mla­de, struč­ne i ne­kom­pro­mi­to­va­ne lju­de ko­ji su sprem­ni da ra­de sa­mo za pla­tu i ni­šta mi­mo pla­te, ali i po­ka­za­le da smje­na vla­sti ne­će do­ni­je­ti ne­sta­bil­nost, ni­ti ugro­zi­ti dr­ža­vu, ka­ko su go­vo­ri­li iz DPS-a.
– Na­su­prot tog i ta­kvog po­li­ti­kan­stva i po­pu­li­zma DPS-a, ima­te objek­tiv­no či­nje­nič­no sta­nje ko­je go­vo­ri da ka­da opo­zi­ci­ja pre­u­zme vlast u jed­noj op­šti­ni stva­ri kre­nu na­bo­lje. Po­gle­daj­te Bu­dvu: za vri­je­me dok je DPS upra­vljao, Bu­dva je bi­la naj­za­du­že­ni­ja op­šti­na u Cr­noj Go­ri, a ra­čun Op­šti­ne je bio u vi­še­go­di­šnjoj blo­ka­di. Da­nas, umje­sto ra­si­pa­nja i oti­ma­či­ne, ima­te kon­so­li­da­ci­ju i od­go­vor­no upra­vlja­nje fi­nan­si­ja­ma. Vra­će­no je već de­se­tak mi­li­o­na eura du­go­va ko­je su oni na­pra­vi­li, ušte­đe­no je de­se­tak mi­li­o­na eura, sve oba­ve­ze se ser­vi­si­ra­ju pr­vog u mje­se­cu, obez­bi­je­đe­ni su bes­plat­ni udž­be­ni­ci za sve osnov­ce, no­ve pro­sto­ri­je za vr­tić, po­mog­nu­ta je adap­ta­ci­ja sred­nje ško­le, as­fal­ti­ra­no je 50.000 kva­dra­ta pu­te­va i jav­nih po­vr­ši­na – is­ta­kao je Be­čić.
On je uka­zao na na­pre­dak i uspje­he lo­kal­nih vla­sti u op­šti­na­ma Her­ceg No­vi i Ko­tor.
– Op­šti­na Her­ceg No­vi je po­ka­za­la i do­ka­za­la šta zna­či ra­di­ti u jav­nom in­te­re­su i u slu­žbi gra­đa­na – ka­zao je Be­čić. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"