Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Oluja srama zbog slavljenja „Oluje” * Srbima u Crnoj Gori trebaju novi lideri * Riješena četvrtina predmeta, izrečena samo jedna kazna * Rektor vlasnik nelegalnog stana * U Lisabonu novi temperaturni rekord * Poginulo 20 osoba * Madura htjeli da ubiju dronovima
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 06-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JOHANES HAN, KOMESAR ZA PREGOVORE O PRIDRUŽIVANjU EU:
Naizgled politički motivisana otpuštanja rukovodstva RTCG predstavljaju dalje pogoršanje situacije, kao i incidenti fizičkog nasilja nad novinarima. Takve odluke su protiv slobode izražavanja i medija.

Vic Dana :)

Majka prebacuje kćerki:
– Ako sam ti rekla da su svi muškarci isti, ti to ne moraš da provjeravaš baš svakog dana!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-08-05 SKUPŠTINA ORGANIZACIJE EVROPSKE DIJASPORE ODRŽANA NA CETINJU
Kalić na čelu Saveza
Sa sjednice Kalić na čelu Saveza
Na sjed­ni­ci Skup­šti­ne Sa­ve­za evrop­ske di­ja­spo­re Cr­ne Go­re ko­ja je ju­če odr­ža­na na Ce­ti­nju za no­vog pred­sjed­nika iza­bran je Mo­a­mer Ka­lić iz Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne, dok će du­žnost ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra te aso­ci­ja­ci­je oba­vlja­ti Ve­sko Vu­ko­tić.
No­vi pred­sjed­nik Sa­ve­za evrop­ske di­ja­spo­re Cr­ne Go­re Mo­a­mer Ka­lić, ko­ji će tu funk­ci­ju oba­vlja­ti na­red­ne dvi­je go­di­ne, ka­zao je da će na­sta­vi­ti po­sve­će­no da ra­di na ja­ča­nju ve­za iz­me­đu Cr­ne Go­re i di­ja­spo­re. On je re­kao da na­ša ze­mlja vid­no na­pre­du­je, na­ro­či­to po­sli­je ula­ska u NA­TO, te da je to bi­la pret­po­stav­ka da Cr­na Go­ra krup­nim ko­ra­ci­ma gra­bi ka pu­no­prav­nom član­stvu u Evrop­skoj uni­ji.
– To je i je­dan od uslo­va da Cr­na Go­ra ne­sme­ta­no i br­že mo­že do­bi­ti član­stvo, ali i da ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je po­put ove na­še do­bi­ju pro­stor da mo­gu da dje­lu­ju, da pred­la­žu, ali i da kri­ti­ku­ju, jer se mi ne­će­mo li­bi­ti od to­ga, i ne­će­mo se pla­ši­ti ni od ko­ga da ga kri­ti­ku­je­mo za ono što ni­je do­bro – re­kao je Ka­lić.
Pred­sjed­ni­ca Skup­šti­ne Pre­sto­ni­ce Ma­ja Ćet­ko­vić ka­za­la je da je Ce­ti­nje od­u­vi­jek bi­lo po­u­zdan part­ner di­ja­spo­ri. Ona je is­ta­kla da su ova­kvi do­ga­đa­ji do­pri­nos nje­go­va­nju do­brih osno­sa.
– Ka­ko su to­kom mi­nu­log pe­ri­o­da Ce­ti­nje i di­ja­spo­ra nje­go­va­li brat­ske od­no­se, ta­ko du­bo­ko vje­ru­jem da iz­me­đu nas po­sto­ji ne­ras­ki­di­va ve­za ko­ja go­di­na­ma ne­za­dr­ži­vo sna­ži. Ce­ti­nje je oli­če­nje cr­no­gor­ske dr­žav­no­sti i dr­ža­vo­tvor­no­sti, a u tim pro­ce­si­ma cr­no­gor­ski ise­lje­ni­ci su od­i­gra­li ve­o­ma va­žnu i ne­za­o­bi­la­znu ulo­gu –na­ve­la je Ćet­ko­vi­će­va.
Skup je po­dr­ža­la i pred­sjed­ni­ca Aso­ci­ja­ci­je di­ja­spo­re Cr­ne Go­re Ve­ra Ki­ro­vić.
– Sva­ko or­ga­ni­zo­va­nje na­šeg ise­lje­ni­štva je do­bro za do­bro­bit na­ših gra­đa­na bi­lo gdje da ži­ve po svi­je­tu, kao i za do­bro­bit ma­tič­ne dr­ža­ve, jer su na­ši gra­đa­ni ši­rom svi­je­ta i na­ši naj­bo­lji pro­mo­te­ri – ka­za­la je Ki­ro­vi­će­va.
Za ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra Sa­ve­za evrop­ske di­ja­spo­re iza­bran je Ve­sko Vu­ko­tić, dok će pot­pred­sjed­ni­ci u na­red­ne dvi­je go­di­ne bi­ti Da­ni­je­la Li­ving­ston i Ne­đelj­ko To­ma­še­vić.Z.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"