Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nikšićanin se utopio, potraga za mladićem iz Plužina * Srpska kuća da štiti nacionalne, a ne partijske interese * Dvojicu ubili, spremali nove atentate * Letovi česti, kontrole rijetke * Nikšićanin se utopio, potraga za mladićem iz Plužina * Tragedija je mogla da bude izbjegnuta * Preminula Areta Frenklin
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 17-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MARKO MILAČIĆ, ČELNIK PRAVE CRNE GORE :
Da mi je rođeni otac lider neke partije u vlasti ili u opoziciji 15-20 godina, a sve to vrijeme bez rezultata, rekao bih mu: „odmori, pregazilo te je vrijeme.“

Vic Dana :)

- Kako terorista iskazuje ljubav djevojci?
- Oš’ da ti skinem avion s neba!?
Takmiče se Rus, Amerikanac i Bosanac u čijoj se zemlji proizvodi kvalitetnija guma. Rus:
– Kod nas je guma tako kvalitetna da se šine od nje prave.
Amerikanac:
– Kod nas je guma tako kvalitetna da se sidro od nje pravi.
Bosanac:
– Nije to ništa, kod nas je najkvalitetnija.
Amer i Rus:
– ‘Ajde, dokaži.
Bosanac:
– Moj drug Huso skočio sa desetog sprata u gumenim opancima, sve kosti polomio a opancima ništa.
Pita Perica mamu:
– Mama, je l’ ti tata kupio tu haljinu?
– Nije, sine, e, da sam ja čekala tvog tatu, ni tebe ne bih imala.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-08-16 FLEŠ
Ne­do­sta­je lu­stra­ci­ja
Ću­ta­nje dr­ža­ve o od­go­vor­no­sti za ma­sov­ne zlo­či­ne i ge­no­cid za po­sle­di­cu ima stva­ra­nje at­mos­fe­re na­ci­o­nal­nih po­dje­la me­đu gra­đa­ni­ma, re­kla je funk­ci­o­ner Gra­đan­skog po­kre­ta URA Bo­že­na Je­lu­šić.
– Ne­do­sta­tak lu­stra­ci­je, ne­do­sta­tak uka­zi­va­nja na pra­ve vri­jed­no­sti, pro­sto po­go­du­je ovoj at­mos­fe­ri ko­ja se sa­da raz­vi­ja. Iz tog za­ča­ra­nog kru­ga ne mo­gu da vi­dim ne­ki pra­vi iz­laz. Ne vi­dim da su moć­ne dr­žav­ne struk­tu­re volj­ne da se to­ga po­du­hva­te, a či­ni mi se da se po­li­tič­ke par­ti­je vi­še ba­ve ti­me ka­ko će oja­ča­ti i za­u­ze­ti ne­ke po­zi­ci­je, ne­go ka­ko će se bo­ri­ti pro­tiv tog sta­nja svi­je­sti ko­je nas je za­hva­ti­lo – re­kla je Je­lu­ši­će­va za RSE.M.V.

Pre­u­ze­li upra­vlja­nje
Cr­na Go­ra je od Ita­li­je pre­u­ze­la jed­no­go­di­šnje pred­sje­da­va­nje Ja­dran­sko-jon­skom ini­ci­ja­ti­vom, ko­je je zva­nič­no po­če­lo 1. ju­na. U fo­ku­su cr­no­gor­skog pred­sje­da­va­nja je da­lje raz­vi­ja­nje ve­za Ja­dran­sko-jon­ske ini­ci­ja­ti­ve i Evrop­ske uni­je, kao i pro­mo­vi­sa­nje evrop­skih stan­dar­da i vri­jed­no­sti.
Vla­da Cr­ne Go­re po­zdra­vi­la je pri­dru­ži­va­nje Ma­ke­do­ni­je Ja­dran­sko-jon­skoj ini­ci­ja­ti­vi, pri če­mu je iz­ra­že­no uvje­re­nje da će nji­hov do­pri­nos bi­ti va­žan za bu­du­ći rad.
Tre­nut­no je de­vet ze­ma­lja čla­ni­ca Ja­dran­sko-jon­ske ini­ci­ja­ti­ve: Al­ba­ni­ja, Bo­sna i Her­ce­go­vi­na, Grč­ka, Hr­vat­ska, Ita­li­ja, Slo­ve­ni­ja, Cr­na Go­ra, Sr­bi­ja i Ma­ke­do­ni­ja.M.V.

Do­go­vo­re­no osam pro­je­ka­ta
Iz Vla­de je sa­op­šte­no da su u okvi­ru pr­vog po­zi­va za do­sta­vlja­nje pro­jekt­nih pred­lo­ga za IPA Pro­gram pre­ko­gra­nič­ne sa­rad­nje Cr­na Go­ra – Al­ba­ni­ja 2014. do 2020.go­di­ne ugo­vo­re­ni pro­jek­ti u iz­no­su od 2,7 mi­li­o­na eura. Za fi­nan­si­ra­nje je odo­bre­no osam pre­ko­gra­nič­nih pro­je­ka­ta, od ko­jih su če­ti­ri u okvi­ru obla­sti „Pro­mo­ci­ja tu­ri­zma i kul­tur­nog i pri­rod­nog na­sle­đa”, za­tim dva u okvi­ru obla­sti „Za­šti­ta ži­vot­ne sre­di­ne, pod­sti­ca­nje pri­la­go­đa­va­nja kli­mat­skim pro­mje­na­ma i nji­ho­vog sma­nje­nja, spre­ča­va­nje i upra­vlja­nje ri­zi­ci­ma”, kao i dva pro­jek­ta u okvi­ru obla­sti „Pod­sti­ca­nje za­po­šlja­va­nja, mo­bil­nost rad­ne sna­ge i so­ci­jal­na i kul­tur­na in­klu­zi­ja s obje stra­ne gra­ni­ce”. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"