Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za poslovni prostor Milovog partnera dali 1,7 miliona * OEBS da se uključi u izborne reforme * Duže od tri godine rješavaju 4.400 predmeta * Za „Carine“ optužili i Mugošine savjetnike * Za poslovni prostor Milovog partnera dali 1,7 miliona * Austrija na nogama zbog Putina * Probušene čarape
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MOMČILO VUKSANOVIĆ, PREDSJEDNIK SNS-a :
Iz najavljenog djelovanja vlasti može se naslutiti da kroz izmjene zakona slijede napadi na Mitropoliju crnogorsko-primorsku i eparhije SPC. Međutim, ubijeđen sam da će to biti uzaludan pokušaj.

Vic Dana :)

Moja žena stavila telefon da joj se otključava na prepoznavanje lica. Skinula šminku i sad ga nosi na dekodiranje.

Prva žena na Mjesecu :
- Hjustone, imamo problem!..
- Šta je??
- Nema veze, ništa....
- Šta je problem??
- Ništa!!
- Molim te reci nam šta je problem?!..
- Znaš ti dobro šta je problem!!!!!

Pitaju plavušu koliko ima godina.
- Ma ne znam, to se stalno mijenja!

Kaže plavuša plavuši:
- Počela sam da sumnjam u svog muža, mislim da mi zadnje dijete nije njegovo...

Plavuša se jada prijateljici:
- Ah, trebam se naći s dečkom, ali sam potpuno zaboravila jel u 8:30 ili u 3:80!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-08-18 FLEŠ
Pro­mje­na stra­te­gi­je
Cr­no­gor­ski di­plo­ma­ta Ve­sko Gar­če­vić, ko­ji je sa­da pro­fe­sor na Bo­ston­skom uni­ver­zi­te­tu, re­kao je da je ide­ja ko­ja je pro­mo­vi­sa­na po­čet­kom go­di­ne o ta­ko­zva­noj no­voj stra­te­gi­ji za Za­pad­ni Bal­kan mal­te­ne sa­hra­nje­na pri­je ne­go što je za­ži­vje­la. On je ka­zao da je ta ide­ja u jed­nom di­je­lu ima­la ak­ce­nat upra­vo na in­fra­struk­tur­nim i dru­gim fi­nan­sij­skim pro­jek­ti­ma za Za­pad­ni Bal­kan ka­ko bi pa­ri­ra­la Ki­ni.
– Uko­li­ko se tu ne­što ne uči­ni, ze­mlje će se sve vi­še okre­ta­ti ono­me ko mo­že da po­nu­di vi­še, to je lo­gi­ka ka­pi­ta­la i tr­ži­šta. U to­me će, na­ža­lost, ma­li i sla­bi da stra­da­ju, a to će da bu­du ze­mlje za­pad­nog Bal­ka­na. Ako po­gle­da­te ši­ru sli­ku, su­šti­na je da Ki­na po­ku­ša­va da for­mi­ra je­dan al­ter­na­tiv­ni glo­bal­ni fi­nan­sij­ski si­stem – re­kao je Gar­če­vić za RSE. M.V.

Udru­ži­ti sna­ge
Po­sled­nji je čas da se ko­mu­ni­sti i sve na­pred­ne sna­ge na­še ze­mlje po­no­vo or­ga­ni­zu­ju i kroz in­sti­tu­ci­je si­ste­ma uzmu stvar u svo­je ru­ke – upra­vlja­nje ze­mljom i nje­nom pri­vre­dom, po­ru­če­no je iz Sa­ve­za ko­mu­ni­sta Ju­go­sla­vi­je – Sa­ve­za ko­mu­ni­sta Cr­ne Go­re.
– Ko­mu­ni­sti su po­ka­za­li da to zna­ju i mo­gu, za­to je i vri­je­me da ka­žu ovoj ne­spo­sob­noj i neo­d­go­vor­noj vla­sti i opo­zi­ci­ji, jer su oni za nas isti, da se sklo­ne s pu­ta ko­mu­ni­sti­ma, ko­ji že­le da ra­de za svo­ju ze­mlju i na­rod, a ne kao oni za se­be i svo­je ja­ta­ke.Če­ka­mo gra­đa­ne da do­đu: ne pla­ši­te se, pri­dru­ži­te nam se – na­vo­di se u zva­nič­nom sa­op­šte­nju Sa­ve­za ko­mu­ni­sta Ju­go­sla­vi­je – Sa­ve­za ko­mu­ni­sta Cr­ne Go­re. M.V.

Su­šne go­di­ne na Bal­ka­nu
Kom­po­zi­tor i mu­zič­ki pro­du­cent iz Cr­ne Go­re Vla­di­mir Ma­raš re­kao je da ni­jed­na vlast u ze­mlja­ma ne­ka­da­šnje SFRJ, od ka­da se Ju­go­sla­vi­ja ras­pa­la, ni­je shva­ti­la va­žnost br­ze kul­tur­ne eman­ci­pa­ci­je dru­šta­va ko­ja su im da­la pra­vo i oba­ve­zu da ih vo­de.
– Za­to mi­slim da na ovim pro­sto­ri­ma u tom smi­slu za­du­go ne­će bi­ti sre­će i bo­ljit­ka. Me­đu­tim, u isto vri­je­me vje­ru­jem da po­sto­ji kri­tič­na ma­sa na ovim tri­glav­sko-đev­đe­lij­skim pro­sto­ri­ma ko­ja će u ne­kom dru­ga­či­jem oda­bi­ru bu­du­ćih po­li­tič­kih vo­đa po­sma­tra­ti šta oni ima­ju da im ka­žu u smi­slu du­hov­nog eman­ci­po­va­nja ili, ako ho­će­te, re­e­man­ci­po­va­nja, na­kon ovih du­gih su­šnih go­di­na ko­je smo ima­li na Bal­ka­nu – re­kao je Ma­raš za RSE.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"