Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za poslovni prostor Milovog partnera dali 1,7 miliona * OEBS da se uključi u izborne reforme * Duže od tri godine rješavaju 4.400 predmeta * Za „Carine“ optužili i Mugošine savjetnike * Za poslovni prostor Milovog partnera dali 1,7 miliona * Austrija na nogama zbog Putina * Probušene čarape
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MOMČILO VUKSANOVIĆ, PREDSJEDNIK SNS-a :
Iz najavljenog djelovanja vlasti može se naslutiti da kroz izmjene zakona slijede napadi na Mitropoliju crnogorsko-primorsku i eparhije SPC. Međutim, ubijeđen sam da će to biti uzaludan pokušaj.

Vic Dana :)

Moja žena stavila telefon da joj se otključava na prepoznavanje lica. Skinula šminku i sad ga nosi na dekodiranje.

Prva žena na Mjesecu :
- Hjustone, imamo problem!..
- Šta je??
- Nema veze, ništa....
- Šta je problem??
- Ništa!!
- Molim te reci nam šta je problem?!..
- Znaš ti dobro šta je problem!!!!!

Pitaju plavušu koliko ima godina.
- Ma ne znam, to se stalno mijenja!

Kaže plavuša plavuši:
- Počela sam da sumnjam u svog muža, mislim da mi zadnje dijete nije njegovo...

Plavuša se jada prijateljici:
- Ah, trebam se naći s dečkom, ali sam potpuno zaboravila jel u 8:30 ili u 3:80!







Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Porodica - datum: 2018-08-12 FITNES KOLUMNA
Mjerite obim, a ne težinu
Mjerite obim, a ne težinu
Re­du­ko­va­na is­hra­na, iz ko­je su is­klju­če­ni al­ko­hol, bi­je­lo bra­šno i še­ćer, uz re­dov­nu fi­zič­ku ak­tiv­nost da­je od­lič­ne re­zul­ta­te u mr­ša­vlje­nju. Pro­ce­su gu­blje­nja ma­snih na­sla­ga pret­ho­di gu­bi­tak ve­li­ke ko­li­či­ne vo­de ko­ja se na­ku­pi­la u or­ga­ni­zmu. Ali, če­sto se do­ga­đa da po­sli­je po­čet­nih sjaj­nih re­zul­ta­ta do­đe do stag­na­ci­je u mr­ša­vlje­nju. Iako i da­lje vje­žba­mo i tru­di­mo se da se hra­ni­mo pra­vil­no, na­pret­ka jed­no­stav­no ne­ma... Alek­san­dra Ra­pa­jić Mi­lo­še­vić, svjet­ska šam­pi­on­ka u fit­ne­su i bo­di-bil­din­gu, za „Dan” sa­vje­tu­je ka­ko da pre­va­zi­đe­te stag­na­ci­ju u gu­bit­ku ki­lo­gra­ma.
– Fe­no­men stag­na­ci­je u gu­blje­nju ki­lo­gra­ma ja­vlja se kao po­slje­di­ca bi­o­lo­ških pro­ce­sa u na­šem or­ga­ni­zmu. Na sre­ću, ovaj fe­no­men ni­je ne­pre­mo­stiv – na­pro­tiv; uko­li­ko osta­ne­te do­volj­no upor­ni i mo­ti­vi­sa­ni, uz ma­le ko­rek­ci­je u is­hra­ni i pro­mje­ne u si­ste­mu vje­žba­nja na­sta­vi­će­te da mr­ša­vi­te – is­ti­če Alek­san­dra.
Bu­di­te svje­sni da gu­bi­tak ki­lo­gra­ma, ka­ko ka­že, za­vi­si od vi­še fak­to­ra: od ge­ne­ti­ke, po­la, sta­ro­sne do­bi, fi­zič­ke ak­tiv­no­sti, ni­voa de­blji­ne (od­no­sno vi­ška kog že­li­te da se ri­je­ši­te), kao i od pro­prat­nih bo­le­sti, po­seb­no kod oso­ba sta­ri­jih od 40 go­di­na.
– Ako se pi­ta­te za­što na po­čet­ku di­je­te br­že gu­bi­te ki­lo­gra­me, evo od­go­vo­ra: raz­log je po­tro­šnja gli­ko­ge­na u mi­ši­ći­ma za ko­je je ve­za­na vo­da, pa za­pra­vo or­ga­ni­zam naj­pri­je iz­ba­cu­je tu vo­du. Po­sli­je ne­kog vre­me­na, ka­ko poč­ne­te da mr­ša­vi­te, i me­ta­bo­li­zam će se uspo­ri­ti. Za­to je od ve­li­ke va­žno­sti do­bro iz­ba­lan­si­ra­na is­hra­na u kom­bi­na­ci­ji sa oda­bra­nim vje­žba­ma. Cilj je da se ri­je­ši­te vi­ška ma­snih na­sla­ga, a ne mi­ši­ća, jer su upra­vo mi­ši­ći za­du­že­ni za sa­go­ri­je­va­nje ka­lo­ri­ja – ob­ja­šnja­va Ra­pa­ić Mi­lo­še­vić.
Ta­ko­đe, va­žno je, ka­ko ka­že na­ša sa­go­vor­ni­ca, i da ima­te od­re­đen ka­lo­rij­ski unos na po­čet­ku pro­mje­ne ži­vot­nih na­vi­ka.
– Ka­ko bu­de­te gu­bi­li ki­lo­gra­me, ta­ko bi tre­ba­lo i da sma­nju­je­te ka­lo­rij­ski unos. Uko­li­ko na po­čet­ku pro­gra­ma mr­ša­vlje­nja bu­de­te na stro­goj re­strik­tiv­noj di­je­ti, mo­že­te da ko­la­bi­ra­te, a to sva­ka­ko ni­je cilj. Op­ti­ma­lan gu­bi­tak ki­lo­gra­ma na mje­seč­nom ni­vou je od dva do če­ti­ri, ali i ako spo­ri­je od ovo­ga gu­bi­te ki­la­žu, ne­moj­te od­u­sta­ja­ti. Su­šti­na je da is­to­pi­te ma­sne na­sla­ge, što će­te naj­bo­lje usta­no­vi­ti ko­ri­šće­njem kro­jač­kog san­ti­me­tra – va­žno je da gu­bi­te u obi­mu, a ne da se op­te­re­ću­je­te broj­kom ko­ja se pri­ka­zu­je na va­gi. Ne­moj­te mje­ri­ti ki­la­žu, već obim ku­ko­va, stru­ka, bu­ti­na, nad­lak­ti­ca – na­gla­ša­va fit­nes in­struk­tor­ka.
Ka­da je ri­ječ o vje­žba­ma, va­žno je da utvr­di­te da li ste fi­zič­ku ak­tiv­nost ade­kvat­no pri­la­go­di­li svom sa­da­šnjem ste­pe­nu utre­ni­ra­no­sti. Ne­će­te po­sti­za­ti že­lje­ne re­zul­ta­te u mr­ša­vlje­nju ako sve vri­je­me ra­di­te iste vje­žbe istim in­ten­zi­te­tom.
– Po­red ko­ri­go­va­ne is­hra­ne i vje­žba­nja, za du­go­ro­čan gu­bi­tak ki­lo­gra­ma va­žan je i kva­li­te­tan san. U pro­ce­su mr­ša­vlje­nja jed­nu od ključ­nih ulo­ga ima­ju hor­mo­ni, ko­ji su u di­rekt­noj ve­zi sa ko­li­či­nom sna – za­klju­či­la je Alek­san­dra.S.M.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

 



 

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"