Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za poslovni prostor Milovog partnera dali 1,7 miliona * OEBS da se uključi u izborne reforme * Duže od tri godine rješavaju 4.400 predmeta * Za „Carine“ optužili i Mugošine savjetnike * Za poslovni prostor Milovog partnera dali 1,7 miliona * Austrija na nogama zbog Putina * Probušene čarape
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 19-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MOMČILO VUKSANOVIĆ, PREDSJEDNIK SNS-a :
Iz najavljenog djelovanja vlasti može se naslutiti da kroz izmjene zakona slijede napadi na Mitropoliju crnogorsko-primorsku i eparhije SPC. Međutim, ubijeđen sam da će to biti uzaludan pokušaj.

Vic Dana :)

Moja žena stavila telefon da joj se otključava na prepoznavanje lica. Skinula šminku i sad ga nosi na dekodiranje.

Prva žena na Mjesecu :
- Hjustone, imamo problem!..
- Šta je??
- Nema veze, ništa....
- Šta je problem??
- Ništa!!
- Molim te reci nam šta je problem?!..
- Znaš ti dobro šta je problem!!!!!

Pitaju plavušu koliko ima godina.
- Ma ne znam, to se stalno mijenja!

Kaže plavuša plavuši:
- Počela sam da sumnjam u svog muža, mislim da mi zadnje dijete nije njegovo...

Plavuša se jada prijateljici:
- Ah, trebam se naći s dečkom, ali sam potpuno zaboravila jel u 8:30 ili u 3:80!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-08-16 KABINET DUŠKA MARKOVIĆA OĆUTAO TEŠKE UVREDE AMERIČKOG PREDSJEDNIKA
Premijera nazvao kučkom, Vlada Crne Gore podvila rep
Tramp gurao Markovića Premijera nazvao kučkom, Vlada Crne Gore podvila rep Bivša asistentkinja predsjednika SAD Omarose Njumen tvrdi da je Tramp vrijeđao Markovića nakon prošlogodišnjeg NATO samita, na kojem je američki predsjednik odgurnuo crnogorskog premijera
Ame­rič­ki pred­sjed­nik Do­nald Tramp na­zvao je cr­no­gor­skog pre­mi­je­ra Du­ška Mar­ko­vi­ća „cmi­zdra­vom, pro­pa­lom kuč­kom” na­kon in­ci­den­ta na NA­TO sa­mi­tu u Bri­se­lu pro­šle go­di­ne, tvr­di biv­ša asi­stent­ki­nja u Bi­je­loj ku­ći Oma­ro­se Me­ni­golt Nju­men u svo­joj knji­zi „Raz­ot­kri­ven – Ri­ječ in­saj­de­ra o Tram­po­voj Bi­je­loj ku­ći”.
Ona tvr­di da je Tramp vri­je­đao Mar­ko­vi­ća na­kon pro­šlo­go­di­šnjeg NA­TO sa­mi­ta na ko­jem je ame­rič­ki pred­sjed­nik od­gur­nuo cr­no­gor­skog pre­mi­je­ra.
Na oku­plja­nju uoči sve­ča­nog otva­ra­nja no­vog sje­di­šta NA­TO-a u ma­ju pro­šle go­di­ne, Tramp je htio da bu­de pr­vi do ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra Jen­sa Stol­ten­ber­ga, a na tom pu­tu mu se „is­pri­je­čio” Mar­ko­vić, ko­jeg je on ta­da od­gur­nuo. Sni­mak na ko­jem se vi­di ka­ko je ame­rič­ki pred­sjed­nik od­gur­nuo cr­no­gor­skog pre­mi­je­ra ob­i­šao je go­to­vo či­tav svi­jet.
– Pi­ta­la sam ga: Na­stu­pio si ma­lo agre­siv­no. Za­što si to ura­dio? Tramp je od­go­vo­rio: O, on je sa­mo cmi­zdra­va, pro­pa­la kuč­ka – tvr­di biv­ša asi­stent­ki­nja u Bi­je­loj ku­ći.
Nje­na knji­ga je ob­ja­vlje­na pri­je dva da­na i u njoj je opi­san pe­ri­od koji je autor­ka pro­ve­la u Tram­po­voj ad­mi­ni­stra­ci­ji do ot­pu­šte­nja u de­cem­bru 2017. go­di­ne.
Iz Vla­de Cr­ne Go­re ju­če ni­je­su od­go­vo­ri­li na na­ša pi­ta­nje u ve­zi sa Tram­po­vim ko­men­ta­ri­ma na ra­čun pre­mi­je­ra Mar­ko­vi­ća.
Na­kon in­ci­den­ta na sa­mi­tu NA­TO-a, Mar­ko­vić je za bri­sel­ski list „Po­li­ti­ko“ ka­zao da je Tram­pov po­tez za nje­ga bio sa­mo be­za­zle­ni in­ci­dent.
– Za­hva­lan sam što se taj in­ci­dent de­sio jer nas je to uči­ni­lo po­zna­tim. Uči­nio je Cr­nu Go­ru po­zna­tom ši­rom svi­je­ta. Pri­je ovog in­ci­den­ta, ja sam se sreo sa pred­sjed­ni­kom Tram­pom, ru­ko­va­li smo se, raz­go­va­ra­li, za­hva­lio sam mu na po­dr­šci SAD na­šoj ze­mlji. Taj in­ci­dent ne­ma ni­ka­kve ve­ze di­rekt­no sa mnom kao pre­mi­je­rom Cr­ne Go­re, jer sam ja bio u gru­pi li­de­ra, a Tramp je sa­mo že­lio da se pri­bli­ži Stol­ten­ber­gu i bu­de s njim, i to je bi­lo to – re­kao je Mar­ko­vić.
Tramp se su­o­čio sa kri­ti­ka­ma i ka­da je u in­ter­vjuu za „Foks njuz“ sre­di­nom pro­šlog mje­se­ca Cr­nu Go­ru oka­rak­te­ri­sao kao ma­le­nu ze­mlju sa ve­o­ma sna­žnim lju­di­ma ko­ji bi mo­gli za­po­če­ti tre­ći svjet­ski rat.
– Cr­na Go­ra je ma­la dr­ža­va sa ve­o­ma sna­žnim lju­di­ma. Oni su ve­o­ma sna­žni lju­di. Oni su ve­o­ma agre­siv­ni lju­di, mo­žda će po­sta­ti agre­siv­ni i če­sti­tam – u tre­ćem svjet­skom ra­tu smo – ka­zao je ta­da Tramp.
Ta nje­go­va iz­ja­va na­i­šla je na mno­go­broj­ne kri­ti­ke u Cr­noj Go­ri, ali i na me­đu­nard­nom ni­vou, iako, za­pra­vo, ni­kom ni­je ja­sno da li se ra­di­lo o ša­li ili je Tramp mi­slio ozbilj­no. Ana­li­ti­ča­ri sa ko­ji­ma smo ta­da raz­go­va­ra­li oci­je­ni­li su da se ame­rič­ki pred­sjed­nik ta­kvom iz­ja­vom za­pra­vo še­ga­čio sa ma­lim dr­ža­va­ma.
I ame­rič­ki se­na­tor Džon Me­kejn osu­dio je Tram­po­vu iz­ja­vu o „agre­siv­noj“ Cr­noj Go­ri”, a osu­de su sti­gle i od cr­no­gor­skih zva­nič­ni­ka. Broj­ni ana­li­ti­ča­ri tada su oci­je­ni­li da Tramp ne shva­ta ključ­ne ele­men­te ame­rič­ke spolj­ne po­li­ti­ke.
Re­pu­bli­kan­ski kan­di­dat Do­nald Tramp iza­bran je u no­vem­bru 2016.go­di­ne za pred­sjed­ni­ka Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va, na­kon po­bje­de nad de­mo­krat­skim kan­di­da­tom Hi­la­ri Klin­ton. U po­bjed­nič­kom go­vo­ru, no­vi pred­sjed­nik se oba­ve­zao da će bi­ti pred­sjed­nik sva­kom sta­nov­ni­ku SAD, od­no­sno svim Ame­ri­kan­ci­ma.
M.V–Vl.O.

Bez od­go­vo­ra

Po­vo­dom na­vo­da da je ame­rič­ki pred­sjed­nik Do­nald Tramp na­kon in­ci­den­ta na NA­TO sa­mi­tu u Bri­se­lu pro­šle go­di­ne na­zvao cr­no­gor­skog pre­mi­je­ra Du­ška Mar­ko­vi­ća „cmi­zdra­vom pro­pa­lom kuč­kom”, „Dan” je upu­tio zva­nič­no pi­ta­nje Slu­žbi za od­no­se s jav­no­šću Vla­de Cr­ne Go­re. Me­đu­tim, od­go­vo­ra ni­je bi­lo do za­klju­če­nja ovog bro­ja na­šeg li­sta.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"