Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Saslušaće Golubovića, Lazovića, Koprivicu i Katnića * Odbačene 53 prijave za izbornu krađu * Klikovac preuranjeno odbacila prijavu protiv Brajovića * Fond PIO da odgovori gdje je otišlo 5,8 miliona * Saslušaće Golubovića, Lazovića, Koprivicu i Katnića * Pismo podrške * Pravni sporazum
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-08-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
BORIS RAONIĆ, ČELNIK GRAĐANSKE ALIJANSE:
Atmosfera na poslednjim izborima nije bila demokratska.

Vic Dana :)

N/AArhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2018-08-19 DALIBORKA ULJAREVIĆ SMATRA DA NJEMAČKA S PRAVOM OD CRNE GORE OČEKUJE VIŠE REZULTATA
Traže jačanje vladavine prava
Uljarević Traže jačanje vladavine prava
Di­rek­to­ri­ca Cen­tra za gra­đan­sko obra­zo­va­nje (CGO) Da­li­bor­ka Ulja­re­vić sma­tra da Nje­mač­ka ima kon­zi­stent­nu po­li­ti­ku pre­ma Cr­noj Go­ri. Po nje­nom su­du, go­to­vo svi nje­mač­ki am­ba­sa­do­ri su di­rekt­no pre­no­si­li ja­snu i kon­zi­stent­nu po­li­ti­ku pre­ma Cr­noj Go­ri.
– Ra­di se o kraj­nje pri­ja­telj­skom sta­vu dr­ža­ve ko­joj je sta­lo da Cr­na Go­ra po­sta­ne dr­ža­va funk­ci­o­nal­ne, a ne fa­sad­ne vla­da­vi­ne pra­va i da kao ta­kva uđe u Evrop­sku uni­ju –ka­za­la je Ulja­re­vi­će­va.
Ona je dodala da Nje­mač­ka od svih čla­ni­ca EU po­je­di­nač­no ula­že naj­vi­še sred­sta­va u Cr­nu Go­ru, ka­ko u raz­voj­ne pro­jek­te, kroz in­ve­sti­ci­je i kre­di­ti­ra­nja, ta­ko i kroz do­na­tor­sku i teh­nič­ku po­dr­šku.
– Ali, Nje­mač­ka da­je prin­ci­pi­jel­nu po­li­tič­ku po­dr­šku ono­me što je su­štin­ska pro­mje­na dr­ža­ve u prav­cu iz­grad­nje de­mo­krat­skih stan­dar­da. Upra­vo ta prin­ci­pi­jel­nost pod­ra­zu­mi­je­va da se otvo­re­no i kon­ti­nu­i­ra­no uka­zu­je na iza­zo­ve ko­ji ogra­ni­ča­va­ju raz­voj dru­štva – na ja­ča­nje struk­tu­ra or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la, sve­pri­sut­nu ko­rup­ci­ju i nje­nu uko­ri­je­nje­nost u in­sti­tu­ci­ja­ma si­ste­ma, od­go­vor­nost do­no­si­la­ca od­lu­ka, ogra­ni­če­nje slo­bo­de me­di­ja i pri­ti­sak na kri­tič­ki ori­jen­ti­sa­no ci­vil­no dru­štvo – što je, na­ža­lost, sa­stav­ni dio na­še sva­ko­dne­vi­ce – re­kla je Ulja­re­vi­će­va za RSE.
Po nje­nom mi­šlje­nju, to ni­je sa­mo iz­raz nji­ho­ve prin­ci­pi­jel­no­sti, to je istin­ski i pri­ja­telj­ski stav onih ko­ji ho­će da nam po­mog­nu da pre­va­zi­đe­mo te pro­ble­me.
Ona sma­tra da je in­di­ka­tiv­no da ak­tu­el­ni pred­sjed­nik dr­ža­ve Mi­lo Đu­ka­no­vić u vri­je­me svo­jih pre­mi­jer­skih man­da­ta od 2006. go­di­ne ni­je do­bio zva­ni­čan po­ziv kan­ce­lar­ke An­ge­le Mer­kel za po­sje­tu.
– Uvi­jek se kroz sa­stan­ke na naj­vi­šem ni­vou ša­lje vi­še po­ru­ka. Jed­na od njih je i ko se vi­di kao dio rje­še­nja, a ko kao dio pro­ble­ma. Mi­slim da je nje­mač­ka po­ru­ka u ovom slu­ča­ju ja­sna –re­kla je Ulja­re­vi­će­va. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"