Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Agentima isplatili 18.500 eura za službena putovanja * Političke štetočine me predstavljaju kao saradnika DPS-a * Sudija me gurnula, pa inscenirala napad * Lazović kupio 2.000 akcija za 16.000 * Agentima isplatili 18.500 eura za službena putovanja * Zaharčenko poginuo u eksploziji * Srbija neće prihvatiti ponižavajuće rješenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 01-09-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
Ne može biti normalno da DPS podrži aktivnosti opozicije kojima je cilj smjena DPS-a.

Vic Dana :)

Grdi otac svog, već odraslog i oženjenog sina, pa mu kaže:
Kako te nije sramota, svakodnevno jurcaš za ženama a imaš djecu koja idu u školu. Sin se malo zamisli pa kaže ocu:
• Pa šta da radim, da ispišem djecu iz škole?


Mujo dobio novi posao kao električar u bolnici i nakon par dana pošalju ga na intenzivnu njegu zbog nekog kvara. Pregledava Mujo instalacije, češka se po glavi i napokon skonta šta je u pitanju, pa otvori vrata od šok sobe gdje su pacijenti priključeni na aparate za vještačko disanje:
- ‚Ajmo sad, svi duboko udahn‘te, moram promijen‘t osigurače!
Gospodine, jedan ludi čovjek je pobjegao iz bolnice. Mršav je i ima 200 kila.
- Pa kako to?
- Jel vam kažem da je lud.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-08-31 U RESURSNOM CENTRU „PODGORICA” OBRAZUJE SE 80 UČENIKA
Ukloniti predrasude o djeci sa posebnim potrebama
Popović Ukloniti predrasude o djeci sa posebnim potrebama
Uslu­ge raz­li­či­tih pro­gra­ma u Re­surs­nom cen­tru za dje­cu i mla­de „Pod­go­ri­ca“ ko­ri­sti oko 80 dje­ce sa po­seb­nim obra­zov­nim po­tre­ba­ma, a cr­no­gor­sko dru­štvo tre­ba da ula­že sna­gu u ot­kla­nja­nje ste­re­o­ti­pa i pred­ra­su­da, kao i da ih ospo­so­bi za sva­ko­dnev­ne ativ­no­sti.
Di­rek­to­ri­ca Re­surs­nog cen­tra za dje­cu i mla­de „Pod­go­ri­ca“, Mir­ja­na Po­po­vić ka­za­la je da se u toj usta­no­vi spro­vo­di osnov­no i sred­nje obra­zo­va­nje za oko 80 dje­ce sa po­seb­nim obra­zov­nim po­tre­ba­ma. Ona je PR cen­tru sa­op­šti­la da se u usta­no­vi spro­vo­di po­se­ban pro­gram za dje­cu sa kom­bi­no­va­nim smet­nja­ma i pro­gram ra­ne in­ter­ven­ci­je.
– Ima­mo ukup­no 79 dje­ce. Ali, u Re­surs­nom cen­tru se dje­ca upi­su­ju na osno­vu rje­še­nja ko­mi­si­je za usmje­ra­va­nje, ta­ko da upis za od­re­đe­no di­je­te mo­že da se spro­ve­de i to­kom sep­tem­bra – re­kla je Po­po­vi­će­va.
Ona je ob­ja­sni­la da su dje­ca ko­ja u toj usta­no­vi po­ha­đa­ju osnov­no ili sred­nje obra­zo­va­nje, a ni­je­su iz Pod­go­ri­ce smje­šte­na u in­ter­na­tu.
– In­ter­nat­ska zgra­da je sta­ri­ji mon­ta­žni obje­kat. Ali, mi se tru­di­mo da za­do­vo­lji­mo sve stan­dar­de ko­ji su po­treb­ni da bi se dje­ca osje­ća­la pri­jat­no i ugod­no i da bi nji­hov bo­ra­vak ov­dje bio što kva­li­tet­ni­ji. Ov­dje bo­ra­ve dje­ca iz Bi­je­log Po­lja, Her­ceg No­vog, Plje­va­lja i ovo je nji­ho­va dru­ga ku­ća. Sa nji­ma ra­de vas­pi­ta­či, na­stav­ni­ci i struč­nja­ci. U in­ter­na­tu je pe­to­ro dje­ce – na­ve­la je Po­po­vi­će­va.
Ka­da je ri­ječ o ka­drov­skoj struk­tu­ri, ka­ko je po­ja­sni­la, po­sto­ji po­dr­ška Mi­ni­star­stva pro­svje­te ka­da je ri­ječ o an­ga­žo­va­nju struč­nja­ka raz­li­či­tih pro­fi­la u okvi­ru raz­li­či­tih pro­gra­ma.
– Ima­mo raz­li­či­te pro­fi­le de­fek­to­lo­ga, so­ma­to­pe­da, ti­flo­lo­ga, lo­go­pe­da i fi­zi­o­te­ra­pe­u­ta. Da­kle, po­sto­ji ci­je­li tim ko­ji ra­di sa dje­com, ka­ko na in­di­vi­du­al­nom ni­vou, ta­ko i na grup­nom – ob­ja­sni­la je Po­po­vićeva.
Ona je sa­op­šti­la da se Re­surs­ni cen­tar za dje­cu i mla­de „Pod­go­ri­ca” re­kon­stru­i­še u okvi­ru pro­gra­ma ener­get­ske efi­ka­sno­sti u jav­nim zgra­da­ma, a do 10. sep­tem­bra bi tre­ba­lo da se use­le i da poč­nu da ko­ri­ste obje­kat.
– Ono što je ta­ko­đe po­treb­no je­ste da istin­ski pri­hva­ti­mo in­klu­zi­ju, da to ne bu­de for­ma­lan is­kaz da je­smo za taj pro­ces. Mno­go te­že je uklo­ni­ti ba­ri­je­re u sa­moj svi­je­sti čo­vje­ka, ne­go ove ar­hi­tek­ton­ske, ko­je se ve­o­ma la­ko mo­gu ot­klo­ni­ti. Ta­ko da dru­štvo tre­ba da sna­gu ula­že u ot­kla­nja­nje pred­ra­su­da i ste­re­o­ti­pa o toj dje­ci i da pri­hva­ti raz­li­či­tost – is­ta­kla je Po­po­vi­će­va.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"