Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Mariju nude status svjedoka saradnika * Dali podršku srpskom narodu * Eraković nije prijavio imovinu * Brajovića ne mogu spasiti ni najbolji svjetski advokati * Nikoga nećemo pitati za dozvolu da kupimo S-400 * Bogataško državljanstvo * Papagalo
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-09-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RANKO KRIVOKAPIĆ, čelnik SDP-a:
Nezavisnost bez demokratije ne znači ništa do otvorena vrata za populizam, bolest modernog društva i zarobljenu državu.

Vic Dana :)

Dvoje komšija razgovaraju telefonom:
- Noćas je bilo grozno nevrijeme. Je li ti velika šteta na krovu ?
- Nemam pojma, još uvijek ne mogu naći krov!


Počela djevojka da se dopisuje na sms čatu. Kaže on:
• Opiši sebe.
Ona:
• Plavuša sam...
On:
• A oči?
Ona:
• Imam!


Mladi par se mazi na klupici u parku. Ona mu šapuće na uvo:
- Dragi, znaš, imaćemo troje djece
- Kako znaš? - pita on.
- Pa trenutno su kod moje mame!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana - datum: 2018-08-28 BIVŠEM GRADONAČELNIKU PODGORICE NUĐEN SPORAZUM U PREDMETU „CARINE“
Mugoša odbio da pregovara o priznanju krivice
Miomir Mugoša (Foto: portal Vijesti) Mugoša odbio da pregovara o priznanju krivice Iako je suđenje počelo, Mugoši je preko više posrednika nuđeno da uđe u pregovore oko priznanja krivice. On je to odbio jer smatra da tužilaštvo nema dokaze protiv njega, potvrđeno je „Danu“
Bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša odbio je da pregovara o potpisivanju sporazuma o priznanju krivice u slučaju „Carine”, saznaje „Dan”.
Prema nezvaničnim informacijama, iako je suđenje počelo, njemu je preko više posrednika nuđeno da uđe u pregovore o priznanju krivice, ali je on to odbio jer smatra da tužilaštvo nema dokaze protiv njega.
Nakon toga je optužnica proširena i na njegova nekadašnje saradnike Dragana Đukića, Dragana Kruščića i Dragicu Mitić, kojima je takođe nuđeno da potpišu sporazume u kojima bi optužili bivšeg gradonačelnika Podgorice, ali su i oni to odbili.
Suđenje im je zakazano za 17. septembar, a prethodni glavni pretres je odložen na zahtjev advokata odbrane, koji je tražio dodatno vrijeme kako bi se valjano upoznao s predmetom i pripremio odbranu.
Za slučaj „Carine”, kojim je budžet glavnog grada oštećen za 6,7 miliona eura, prvo je optužen Mugoša. Zbog nedostatka dokaza protiv nekadašnjeg prvog čovjeka Podgorice, tužilaštvo je usred suđenja proširilo istragu, a potom i optužnicu.
Mu­go­ša se te­re­ti da je 2007. zlo­u­po­tri­je­bio po­lo­žaj ta­ko što je bez od­lu­ke lo­kal­ne skup­šti­ne omo­gu­ćio pro­da­ju vri­jed­nog ze­mlji­šta od 15.205 kva­dra­ta na Sta­rom aero­dro­mu.
Is­tra­ga pro­tiv Mu­go­še po­kre­nu­ta je na­kon što su vje­šta­ci ura­di­li pro­cje­nu šte­te na­sta­le 2007. go­di­ne u po­slu ko­ji je Op­šti­na sklo­pi­la sa kom­pa­ni­jom „Ca­ri­ne”, či­ji je vla­snik Če­do­mir Po­po­vić.
Mugoša je ranije odbacio optužbe da je ustupanjem gradskog građevinskog zemljišta firmi „Carine” oštetio budžet glavnog grada za preko 6,7 miliona eura. On tvrdi da kao gradonačelnik nije donio nijedan akt, već su to radile nadležne službe, te da dosad nije utvrđeno da je bilo koja odluka koju je donio u svojstvu gradonačelnika bila nezakonita. On je ranije optužio tužilaštvo da preduzima strategiju koja nalaže da samo on bude optužen u ovom slučaju.
On tvrdi da mu se krivičnim postupkom nedvosmisleno želi nanijeti politička, lična, porodična i profesionalna šteta, uz moralnu diskreditaciju i „nezaobilaznu medijsku satanizaciju”.
Mugoša je kazao da je njegova obaveza da se svim pravnim sredstvima bori za pravo i pravdu i odbranu časti i ugleda.
–Vještaci su vještačili na način kao da ja imam nadnaravne moći iz prava, ekonomije, finansija... Ima ličnih motiva uperenih protiv mene. Neki treba dobro da se zapitaju ko je i kako vještačio u ovom predmetu jer ćemo predložiti sedam svjedoka. Strategija tužilaštva bila je da se samo ja optužim iako uopšte nijesam donosio odluke jer nijesam bio ovlašćen za to. Odluke sam potpisivao u formalnopravnom smislu – rekao je bivši gradonačelnik Podgorice pred vijećem sudije Vesne Pean.
On je izjavio da je imao dovoljno vremena da prouči optužnicu.
– Mislim da se nije dovoljno obratila pažnja na bitne činjenice. Tužilaštvo je trebalo dobro da prouči Zakon o Glavnom gradu i lokalnoj upravi – naveo je Mugoša.
On je istakao da će tokom ovog sudskog postupka nesumnjivo dokazati da nije kriv i objasniti kako je sve teklo u pravnom poslu koji je predmet optuženja.

Neće da odgovara na Katnićeva pitanja

Miomir Mugoša se na početku suđenja pred svojim braniocima Predragom Đolevićem i Mitrom Mugošom izjasnio da ne želi da odgovara na pitanja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i zastupnika optužnice Ljiljane Lakić.
– Mislim da se u optužnici provlači navodno prikrivanje krivičnog djela, pa možda tužilaštvo misli na to što je mojim advokatima odbilo da dostavi tri odbačaja krivičnih prijava u ovom slučaju koja je donijelo nekadašnje Odjeljenje specijalnog tužilaštva. Tužilac je na ročištu održanom povodom razmatranja optužnice rekao da ti dokumenti nijesu bitni. Možda nijesu tužilaštvu, ali odbrani jesu –kazao je tada bivši gradonačelnik Podgorice.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"