Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Sa brojevima dva načelnika ANB-a 11 kontakata128 * Teško simbolima koji se poštuju iz straha128 * Direktorova plata tajna, a objavljena na sajtu128 * Država za kiriju platila 54 miliona128 * Jeste mali, al` je planetarni128 * Sa brojevima dva načelnika ANB-a 11 kontakata128 * Savo putuje na Azurnu obalu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 06-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ljiljana Popović Moškov, GP URA:
– Vlada guši opozicione opštine.

Vic Dana :)

Plavuša se srela na kafi s prijateljicom i uzbuđeno im prepričava detalje sa svog vjenčanja na Maldivima, a kad im je počela pokazivati fotke, jedna je zgroženo upita:
- Pa daj, stara, kako si se mogla udati za tog starca?!
Plavuša se nasmije:
- Draga moja, kad uzimaš lovu ne gledaš koje godine je štampana!
Vidi policajac čovjeka koji prodaje koštice od jabuka i pita ga:
- Čemu služe te koštice?
- Pojedeš i postaneš pametniji.
- A koliko koštaju?
- 20 centi komad.
Policajac kupi i pojede 4 koštice i reče:
- Sad sam pametniji. Za 80 centisam mogao da kupim 2 kilograma jabuka i da pojedem 50 koštica.
– Eto vidiš već djeluju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-10-04 OŠ „VLADIMIR NAZOR” NIJE POSTUPILA PO NALOGU INSPEKCIJE Bez potrebe im zamijenili učiteljicu
Gru­pa ro­di­te­lja uče­ni­ka II–3 odje­lje­nja OŠ „Vla­di­mir Na­zor” iz Pod­go­ri­ce op­tu­ži­la je upra­vu ško­le i Mi­ni­star­stvo pro­svje­te da ni­je is­po­što­va­no rje­še­nje pro­svjet­nog in­spek­to­ra ko­ji je utvr­dio da je od­lu­ka o pre­mje­šta­nju nji­ho­ve uči­te­lji­ce De­san­ke Ra­bre­no­vić do­ve­lo do ne­jed­na­kog tret­ma­na tog odje­lje­nja u od­no­su na osta­le. Ro­di­te­lji u do­pi­su is­ti­ču da je, na­kon po­kre­ta­nja pe­ti­ci­je i obra­ća­nja in­sti­tu­ci­ja­ma da se po­ni­šti spor­na od­lu­ka di­rek­to­ri­ce Lji­lja­ne Kri­vo­ka­pić o pre­mje­šta­nju uči­te­lji­ce Ra­bre­no­vić, pro­svjet­ni in­spek­tor po­tvr­dio nji­ho­ve sta­vo­ve da su dje­ci po­vri­je­đe­na pra­va.
– Za oče­ki­va­ti je bi­lo da osta­li nad­le­žni or­ga­ni, a u pr­vom re­du mi­ni­star pro­svje­te Da­mir Še­ho­vić, ko­me je ured­no do­sta­vljen za­pi­snik, na­kon ovo­ga re­a­gu­ju i na­re­de da se ot­klo­ne utvr­đe­ne ne­pra­vil­no­sti, po­seb­no iz raz­lo­ga jer mi­ni­star­stvo vr­ši nad­zor nad za­ko­ni­to­šću ra­da upra­ve ško­le. Pro­svjet­na in­spek­ci­ja je, iz­me­đu osta­log, kon­sta­to­va­la: „Na osno­vu utvr­đe­nih či­nje­ni­ca mo­že se za­klju­či­ti da je pro­mje­nom na­stav­ni­ka raz­red­ne na­sta­ve (uči­te­lji­ce) u sa­mo jed­nom odje­lje­nju pro­šlo­go­di­šnjeg pr­vog raz­re­da do­šlo do ne­jed­na­kog tret­ma­na uče­ni­ka jed­nog odje­lje­nja u od­no­su na uče­ni­ke osta­lih pet odje­lje­nja u smi­slu kon­ti­nu­i­te­ta iz­vo­đa­ča na­sta­ve pri ostva­ri­va­nju pra­va na obra­zo­va­nje i vas­pi­ta­nje. Osla­nja­ju­ći se na du­go­go­di­šnju škol­sku i pe­da­go­šku prak­su, mo­že se za­klju­či­ti da ni­je is­prav­no, bez pri­je­ke po­tre­be, vi­še si­le, nu­žde i va­lja­nih raz­lo­ga, mi­je­nja­ti uče­ni­ci­ma pr­vog raz­re­da uči­te­lji­cu” – is­ti­ču ro­di­te­lji.
Port­pa­rol Mi­ni­star­stva pro­svje­te Mi­li­ca Le­kić „Da­nu” je sa­op­šti­la da upra­va ško­le ru­ko­vo­di ra­dom ško­le i od­go­vor­na je za isto.
Di­rek­to­ri­ca Kri­vo­ka­pić je sa­op­šti­la da upra­va ško­le ima ne sa­mo mo­guć­nost, već i oba­ve­zu da ško­lu vo­di na na­čin za ko­ji sma­tra da je naj­bo­lji i u in­te­re­su dje­ce, bez pri­ti­sa­ka.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"