Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Sa brojevima dva načelnika ANB-a 11 kontakata * Teško simbolima koji se poštuju iz straha * Direktorova plata tajna, a objavljena na sajtu * Država za kiriju platila 54 miliona * Jeste mali, al` je planetarni * Sa brojevima dva načelnika ANB-a 11 kontakata * Savo putuje na Azurnu obalu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 06-10-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ljiljana Popović Moškov, GP URA:
– Vlada guši opozicione opštine.

Vic Dana :)

Plavuša se srela na kafi s prijateljicom i uzbuđeno im prepričava detalje sa svog vjenčanja na Maldivima, a kad im je počela pokazivati fotke, jedna je zgroženo upita:
- Pa daj, stara, kako si se mogla udati za tog starca?!
Plavuša se nasmije:
- Draga moja, kad uzimaš lovu ne gledaš koje godine je štampana!
Vidi policajac čovjeka koji prodaje koštice od jabuka i pita ga:
- Čemu služe te koštice?
- Pojedeš i postaneš pametniji.
- A koliko koštaju?
- 20 centi komad.
Policajac kupi i pojede 4 koštice i reče:
- Sad sam pametniji. Za 80 centisam mogao da kupim 2 kilograma jabuka i da pojedem 50 koštica.
– Eto vidiš već djeluju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2018-10-05 IZ SINDIKATA PROSVJETE SAOPŠTILI POVODOM SVJETSKOG DANA NASTAVNIKA Plate ispod prosjeka
Sin­di­kat pro­svje­te Cr­ne Go­re (SPCG) upo­zo­rio je po­vo­dom 5. ok­to­bra – Svjet­skog da­na na­stav­ni­ka da nji­ho­va pro­fe­si­ja u dr­ža­vi ni­je vred­no­va­na pre­ma zna­ča­ju ko­ji joj pri­pa­da i da su im pla­te is­pod dr­žav­nog pro­sje­ka.
U sa­op­šte­nju ko­je je pot­pi­sao pred­sjed­nik Sin­di­ka­ta pro­svje­te Zvon­ko Pa­vi­će­vić uka­za­no je da su sko­ro dvi­je pro­sječ­ne za­ra­de u pro­svje­ti po­treb­ne za je­dan iz­nos po­tro­šač­ke kor­pe.
– Uslo­vi u ko­ji­ma ra­di­mo i ži­vi­mo i od­nos dru­štva pre­ma na­ma ni­je­su na ni­vou zna­ča­ja po­slo­va ko­je oba­vlja­mo. Sin­di­kat pro­svje­te Cr­ne Go­re još jed­nom pod­sje­ća od­go­vor­ne u dru­štvu na či­nje­ni­cu da su pro­svjet­ni rad­ni­ci elit­ni dio dru­štva i da su sprem­ni da pre­u­zmu od­go­vor­nost, za­jed­no sa dru­gim pro­gre­siv­nim sna­ga­ma, za po­bolj­ša­nje uslo­va ži­vo­ta i ra­da. Svje­sni smo či­nje­ni­ce da sa­mo obra­zo­va­nje mo­že do­ve­sti do na­pret­ka ko­je će i Cr­nu Go­ru i či­ta­vi svi­jet uči­ni­ti bo­ljim mje­stom za ži­vot – is­ta­kao je Pa­vi­će­vić u sa­op­šte­nju.
Iz Sin­di­ka­ta pro­svje­te na­vo­de da pred­u­zi­ma­ju ak­tiv­no­sti u ci­lju eko­nom­skog pro­spe­ri­te­ta pro­svjet­nih rad­ni­ka.
– U to­ku su pre­go­vo­ri sa Mi­ni­star­stvom pro­svje­te o uskla­đi­va­nju ko­e­fi­ci­je­na­ta za­po­sle­nih u pro­svje­ti sa Za­ko­nom o za­ra­dam za­po­sle­nih u jav­nom sek­to­ru, kroz iz­mje­ne gran­skog ko­lek­tiv­nog ugo­vo­ra za oblast pro­svje­te – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"