Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Bemaksu” 883.000 eura po kilometru * Osumnjičenog za ubistvo pustili, pa raspisali potragu * Katnić: Utvrditi ko je prvi prijavio državni udar * Ministar grobar naše ekologije * „Bemaksu” 883.000 eura po kilometru * Crna Gora i multikulturalizam * Vratari NATO-a
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-11-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Johanes Han, evropski komesar za proširenje:
– Crnu Goru i Srbiju prestižu Albanija i Makedonija.

Vic Dana :)

Posle smrti, odlazi gejmer u pakao.
Nakon nekoliko dana zove đavo Boga i kaže:
- Ajde, molim te, uzmi malo ovog što voli video igrice.
- Što?
- Pa, prevrnuo mi je sve kotlove, pobio sve đavolčiće, i već treći dan pomahnitalo trči i viče: Gdje je prolaz za sledeći nivo?
Vozi crnka plavušu kolima. Odjednom kola stadoše i crnka reče:
- Zamisli, nestalo nam je goriva!
A plavuša odgovori:
- Kako si ti pametna, a ja bih vozila, vozila, vozila i ništa ne bi primijetila...
Šta je to: Četvorica u jednoj sobi, a samo jedan radi?
Tri državna službenika i ventilator.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport - datum: 2018-11-07 SELEKTOR FUDBALSKE REPREZENTACIJE SRBIJE MLADEN KRSTAJIĆ OBJAVIO IMENA IGRAČA ZA MEČEVE SA CRNOM GOROM I LITVANIJOM
Na spisku ponovo Matić i Fejsa
Foto: www.fss.rs Na spisku ponovo Matić i Fejsa Među „orlovima“ i Luka Jović, koji igra fenomenalno u dresu Ajntrahta iz Frankfurta. Nema Milivojevića i Nastasića
Se­lek­tor fud­bal­ske re­pre­zen­ta­ci­je Sr­bi­je Mla­den Kr­sta­jić sa­op­štio je ju­če ime­na igra­ča na ko­je ra­ču­na za po­sled­nja dva me­ča u C gru­pi Li­ge na­ci­ja, du­e­le sa Cr­nom Go­rom i Li­tva­ni­jom. Na nje­go­vom spi­sku su 26 ime­na, a u od­no­su na pret­hod­no oku­plja­nje me­đu „or­lo­vi­ma“ su po­no­vo Ne­ma­nja Ma­tić i Lju­bo­mir Fej­sa, ali i mla­di Lu­ka Jo­vić, ko­ji u dre­su Ajn­trah­ta iz Frank­fur­ta igra fe­no­me­nel­no.
Sr­bi­ja na­kon če­ti­ri ko­la u če­tvr­toj gru­pi Li­ge na­ci­ja C za­u­zi­ma pr­vo mje­sto sa osam bo­do­va.
– Po­zva­li smo 26 igra­ča, jer je ve­li­ki broj igra­ča op­te­re­ćen kar­to­ni­ma i pri­je­ti im su­spen­zi­ja. Na spi­sku je i Lu­ka Jo­vić, ko­ji je već bio sa na­ma na Svjet­skom pr­ven­stvu, a u me­đu­vre­me­nu je bio na ras­po­la­ga­nju se­lek­to­ru Go­ra­nu Đo­ro­vi­ću u mla­doj re­pre­zen­ta­ci­ji. Svje­ža krv je i po­vrat­nik Lju­bo­mir Fej­sa ko­ji je za­slu­žio da bu­de dio ove re­pre­zen­ta­ci­je – is­ta­kao je Mla­den Kr­sta­jić na kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re, a pre­no­se be­o­grad­ski me­di­ji.
Se­lek­tor „or­lo­va“ je na­gla­sio je da je cilj da eki­pa na kra­ju tak­mi­če­nja za­u­zme pr­vu po­zi­ci­ju i pla­si­ra se u Li­gu na­ci­ja B i stek­ne psi­ho­lo­šku si­gur­nost pred start kva­li­fi­ka­ci­ja za Evrop­sko pr­ven­stvo 2020. go­di­ne.
-Uvi­jek je pri­ti­sak ka­da igra­te za re­pre­zen­ta­ci­ju. Naš cilj je da bu­de­mo pr­vi u gru­pi, zna­mo da će bi­ti te­ško. Va­žno je da igra­či osta­nu kon­cen­tri­sa­ni na oba­ve­ze u klu­bu, jer pred nji­ma je još je­dan vi­kend pred oku­plja­nje, a on­da je na na­ma da ih psi­ho­lo­ški pri­pre­mi­mo za ono što ih oče­ku­je u re­pre­zen­ta­ci­ji. Zna­li smo i pri­je star­ta Li­ge na­ci­ja šta že­li­mo, a to je pr­vo mje­sto u gru­pi. Že­li­mo pla­sman u B di­vi­zi­ju Li­ge na­ci­ja, a zna­mo i da je­dan od dva pu­ta do Evrop­skog pr­ven­stva vo­di pre­ko ba­ra­ža Li­ge na­ci­ja. Vi­dje­će­mo, pr­vo da sa­če­ka­mo žreb za kva­li­fi­ka­ci­je. Uglav­nom, cilj nam je da na­kon utak­mi­ca sa Cr­vom Go­rom i Li­tva­ni­jom osta­ne­mo pr­vi na ta­be­li na­še gru­pe i ta­ko osi­gu­ra­mo ba­raž, a po­sle kva­li­fi­ka­ci­ja za Evrop­sko pr­ven­stvo stva­ri će sva­ka­ko bi­ti ja­sni­je – is­ta­kao je Kr­sta­jić, a pre­nio sajt FSS.D.P.

Ni­ko­me vra­ta ni­su za­tvo­re­na

Mla­den Kr­sta­jić je na kon­fe­ren­ci­ji za me­di­je na­gla­sio da što­per Šal­kea Ma­ti­ja Na­sta­sić tre­nut­no ne že­li da igra za na­ci­o­nal­ni tim, ali da su mu u bu­duć­no­sti vra­ta otvo­re­na.
-Žao mi zbog iz­ja­va Na­sta­si­ća da ne že­li da igra za Sr­bi­ju, jer je do­bar mo­mak i igrač. To je nje­gov stav i bez ob­zi­ra na iz­ja­ve, na ske­ne­ru je i kad bu­de opet htio da igra bi­će po­zvan. Do ta­da je su­lu­do pri­ča­ti vi­še o to­me - re­kao je se­lek­tor Sr­bi­je, a pre­ni­je­le „No­vo­sti“.
Star­teg „or­lo­va“ se po­tom osvr­nuo na Lu­ku Mi­li­vo­je­vi­ća, tač­ni­je na nje­go­vu no­vu iz­ja­vu u me­di­ji­ma.
-Po­sle pr­ve iz­ja­ve, gdje sam lič­no pre­šao pre­ko sve­ga, po­što ni­sam su­je­tan, iz­ne­na­di­la me je no­va iz­ja­va. Sr­bi­ja mo­ra da bu­de iz­nad sve­ga. Ni­sam zlo­pam­ti­lo, ali dr­žim se onog što ra­dim i svog sta­va. Ipak, i po­red dru­ge iz­ja­ve, kad se za­vr­ši sve ka­ko tre­ba na kra­ju Li­ge na­ci­ja, opet ne­mam pro­blem da u mar­tu bu­de in­te­re­san­tan za na­ci­o­nal­ni tim. Ni­ko­me vra­ta re­pre­zen­ta­ci­je ni­su za­tvo­re­na - do­dao je Kr­sta­jić.

Spi­sak
Na spi­sku se­lek­to­ra Mla­de­na Kr­sta­ji­ća na­la­ze se: gol­ma­ni: Mar­ko Dmi­tro­vić (Eibar), Pre­drag Raj­ko­vić (Ma­ka­bi Tel Aviv), Alek­san­dar Jo­va­no­vić (Hu­e­ska); od­bra­na: An­to­nio Ru­ka­vi­na (Asta­na), Uroš Spa­jić (Kra­sno­dar), Ne­ma­nja Mi­le­tić (Par­ti­zan), Ni­ko­la Mi­len­ko­vić (Fi­o­ren­ti­na), Ja­goš Vu­ko­vić (Olim­pi­ja­kos), Mi­loš Velj­ko­vić (Ver­der), Alek­san­dar Ko­la­rov (Ro­ma), Mi­lan Ro­dić (Cr­ve­na zve­zda); ve­zni red: Ne­ma­nja Ma­tić (Man­če­ster ju­naj­ted), Ne­ma­nja Mak­si­mo­vić (Ge­ta­fe), Sa­ša Lu­kić (To­ri­no), Lju­bo­mir Fej­sa (Ben­fi­ka), Ser­gej Mi­lin­ko­vić-Sa­vić (La­cio), Bran­ko Jo­vi­čić (Cr­ve­na zve­zda); na­pa­da­či: Du­šan Ta­dić (Ajaks), Fi­lip Ko­stić (Ajn­traht), Adem Lja­jić (Be­šik­taš), An­dri­ja Živ­ko­vić (Ben­fi­ka), Mi­jat Ga­ći­no­vić (Ajn­traht), Ne­ma­nja Ra­do­njić (Olim­pik Mar­sej), Alek­san­dar Mi­tro­vić (Fu­lam), Alek­san­dar Pri­jo­vić (PA­OK), Lu­ka Jo­vić (Ajn­traht).

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"