Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Planirali da ubiju i Nikolu Sjekloću * Vlada osam godina plaćala proslavu Podgoričke skupštine * Kad rastu troškovi, rastu i honorari * Djevojčici slao porno-fotografije * Harmonija za spas planete * Planirali da ubiju i Nikolu Sjekloću * „Valkira” u novoj zoni komfora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Nikola Bajčetić, odbornik Demokratskog fronta:
Policijske batinaše ne saslušavaju tri godine.

Vic Dana :)

Mujo dotrčao pred bolnicu u kojoj je Fata rodila i dovikuje se s njom preko balkona:
- Fato, bona, na koga liči mali?
Fata odmahne rukom, a Mujo će opet:
- Pa de rec‘, na koga liči?
Fata opet odmahne rukom:
- Šta ć‘ ti govorit‘, ne znaš čo‘eka..
Zamoli Piroćanac komšiju da 31. decembra negdje pred ponoć dođe pod njegov prozor i ispali tri-četiri metka u vazduh. Kad se približila ponoć, komšija se prišunja prozoru i ispali tri hica u vazduh, a Piroćanac na to zakuka:
- Lele djeco, ubiše nam Deda Mraza!!!

- Nisi dovoljno pijan ako možeš ležati na podu bez držanja.
Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport - datum: 2018-11-09 KOŠARKAŠI BUDUĆNOST VOLI U 6. KOLU EVROLIGE VEČERAS (19.00) DOČEKUJU ŽALGIRIS
Plavi očekuju podršku navijača
Plavi očekuju podršku navijača
Mo­ra­mo igra­ti ja­ko i mo­ra­mo bi­ti fo­ku­si­ra­ni to­kom ci­je­le utak­mi­ce. Dru­gim ri­je­či­ma, mo­ra­mo li­mi­ti­ra­ti nji­ho­vu igru na lou po­stu i na­tje­ra­ti ih da ra­de do­dat­no za po­zi­ci­ju, re­kao je Alek­san­dar Dži­kić.
Po­što još ni­su uknji­ži­li po­bje­du u Evro­li­gi ove se­zo­ne tre­ba oče­ki­va­ti da ko­šar­ka­ši Bu­duć­nost Vo­li iz svih oruž­ja na­pad­nu Žal­gi­ris u Mo­ra­či. U po­sled­nje vri­je­me su ko­nač­no mo­gli i kva­li­tet­ni­je da tre­ni­ra­ju, ta­ko da ima pred­u­slo­va za oba­ra­nje li­tvan­skog ve­li­ka­na. Me­đu­tim, ne tre­ba za­bo­ra­vi­ti da je Žal­gi­ris pro­šle se­zo­ne bio uče­snik faj­nal fo­ra, da je za­dr­žao tre­ne­ra i oko­sni­cu eki­pe i da je ovog lje­ta obez­bi­je­dio naj­ve­ći bu­džet u isto­ri­ji klu­ba.
- Žal­gi­ris je ve­li­ko ime evrop­ske ko­šar­ke, po­no­sni pred­stav­nik li­tvan­ske ško­le ko­šar­ke. Di­sci­pli­no­va­na su eki­pa, sa do­brim igra­či­ma na lou po­stu, sa mo­bil­nim šu­te­ri­ma i agre­siv­nim be­ko­vi­ma u tran­zi­ci­ji. Mo­ra­mo igra­ti ja­ko i mo­ra­mo bi­ti fo­ku­si­ra­ni to­kom ci­je­le utak­mi­ce. Dru­gim ri­je­či­ma, mo­ra­mo li­mi­ti­ra­ti nji­ho­vu igru na lou po­stu i na­tje­ra­ti ih da ra­de do­dat­no za po­zi­ci­ju. Ta­ko­đe mo­ra­mo li­mi­ti­ra­ti nji­ho­ve šu­te­re za tri po­e­na. Ja­ka su fi­zič­ka eki­pa, po­sta­vlja­ju ja­ke blo­ko­ve. U na­pa­du, lop­ta mo­ra kru­ži­ti i mo­ra­mo bi­ti agre­siv­ni, po­ru­čio je tre­ner Bu­duć­nost Vo­li Alek­san­dar Dži­kić.
Za­ni­mlji­vo je da je Žal­gi­ris obje po­bje­de ove se­zo­ne uknji­žio u go­sti­ma, ta­ko da i to go­vo­ri o te­ži­ni pred­sto­je­ćeg iza­zo­va. Bek pla­vih Pe­tar Po­po­vić oče­ku­je ve­li­ku po­dr­šku na­vi­ja­ča.
- Do­če­ku­je­mo od­lič­nu eki­pu ko­ja je za­vr­ši­la kao tre­će­pla­si­ra­na na pret­hod­nom faj­nal fo­u­ru. Za­dr­ža­li su osno­vu eki­pe i do­ve­li do­bro po­zna­ta ime­na. Od­i­gra­li su ve­o­ma do­bro u pr­vih pet ko­la, sa dvi­je po­bje­de u go­sti­ma. Tre­ni­ra­mo ja­ko, pri­pre­ma­mo se za utak­mi­cu, mo­ra­mo bi­ti ve­o­ma agre­siv­ni i na­da­mo se da će nas na­vi­ja­či po­dr­ža­ti kao i do sa­da. At­mos­fe­ra je bi­la od­lič­na na pret­hod­nim me­če­vi­ma.
Tre­ner Žal­gi­ri­sa Ša­ru­nas Ja­si­ke­vi­či­jus imao je sa­mo ri­je­či hva­le za Bu­duć­nost Vo­li.
- Bu­duć­nost je vr­lo te­žak pro­tiv­nik. Do sa­da ni­su ima­li sre­će, ali su vr­lo orga­ni­zo­van tim. Fi­zič­ki su ja­ki i do­bro tre­ni­ra­ni. Po­ka­za­li su vi­sok ni­vo ko­šar­ke pro­šle se­zo­ne i za­slu­že­no igra­ju Evro­li­gu. Di­sci­pli­no­va­ni su i igra­ju ja­ku od­bra­nu. Ni­ka­da ni­je la­ko igra­ti u Pod­go­ri­ci za­to mo­ra­mo gla­va­ma bi­ti u utak­mi­ci.
Plej­mej­ker ze­le­nih Nejt Vol­ters već je sa Cr­ve­nom zve­zdom go­sto­vao u Mo­ra­či i zna šta ga če­ka.
- Od­lič­no se sje­ćam at­mos­fe­re u Pod­go­ri­ci. Igra­li smo pro­tiv Bu­duć­no­sti u plej-ofu ABA li­ge. At­mos­fe­ra u dvo­ra­ni je bi­la pa­kle­na. Oče­ku­jem da i ovog pu­ta bu­de ta­ko. Ne­ma ni­ka­kve di­le­me da nas oče­ku­je ja­ko te­žak po­sao, a Pod­go­ri­ca je mje­sto gdje je te­ško sti­ći do po­bje­de. Za Bu­duć­nost igra­ju do­bri igra­či. Ne­ma u Evro­li­gi la­kih utak­mi­ca. Zbog to­ga nam je neo­p­hod­na do­bra igra, ako že­li­mo da tri­jum­fu­je­mo. To što Bu­duć­nost ni­je ostva­ri­la po­bje­du u do­sa­da­šnjem di­je­lu se­zo­ne ne­će ima­ti uti­caj na meč ko­ji sli­je­di, re­kao je Vol­ters.
N.Z.

Tra­di­ci­ja hra­bri

Pod­go­ri­ča­ni su sa Žal­gi­ri­som do sa­da dva pu­ta od­mje­ri­li sna­ge u Evro­li­gi i to u se­zo­ni 2002-03. Ta­da su Đu­ro­vi­će­vi iza­bra­ni­ci sla­vi­li u Mo­ra­či po­sli­je pro­du­žet­ka (106:102) na kri­li­ma Bo­bi­ja Bra­u­na (27 po­e­na), ko­jem su do­bro asi­sti­ra­li Alek­san­dar Pa­vlo­vić (22) i Bo­jan Ba­kić (19). U Ka­u­na­su su pla­vi la­ko po­ra­že­ni (85:101), a is­ta­kao se De­jan Mi­lo­je­vić sa 20 po­e­na.

Ba­jern – Da­ru­ša­fa­ka 116:70, Ma­ka­bi – Re­al 66:87, Ar­ma­ni – CSKA 85:90, Gran Ka­na­ri­ja – Ana­do­lu Efes. (pe­tak) Him­ki – Bar­se­lo­na (18.00), Bu­duć­nost Vo­li – Žal­gi­ris (19.00), Pa­na­ti­na­i­kos – Olim­pi­ja­kos (20.00), Ba­sko­ni­ja – Feh­ner­bah­če (20.45)

U slo­bod­noj pro­da­ji 1600 ka­ra­ta

Za utak­mi­cu Bu­duć­nost Vo­li – Ma­ka­bi u slo­bod­nu pro­da­ju pu­šte­no je 1600 ula­zni­ca. Ka­ko je ve­ći dio onih od 10 i 15 evra već pro­šao da­nas će za­in­te­re­so­va­ni od 12 ča­so­va do po­čet­ka utak­mi­ce na bi­le­tar­ni­ca­ma SC Mo­ra­ča mo­ći da ku­pe uglav­nom one od se­dam evra. Da pot­sje­ti­mo Pod­go­ri­ča­ni su pro­da­li pre­ko 2800 go­di­šnjih ka­ra­ta.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"