Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovi partneri sa Kipra duguju za porez 480.000 eura * Funkcioneri da dokažu porijeklo imovine * Tužio Mila zbog 170 miliona eura * Petorica učenika zlostavljali djevojčicu ? * Policija oduzela kombi zbog Đukanovićevog lika * Dačić: Dogovor Beograda i Prištine verifikuje SB UN * Jonica nas ne predstavlja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-03-2019

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Branka Bošnjak, poslanik Demokratskog fronta:
– Ne smijemo odustati od protesta.

Vic Dana :)

Zaustavi policajac čovjeka pa ga pita:
- Šta imate od zimske opreme?
A čovjek odgovara:
- Duge gaće.

Ide plavuša sa peglom u ruci. Sretne prijateljicu koja je pita:
- Gdje si pošla sa tom peglom?
- Ma ne mogu više da razmišljam da li sam je isključila ili nisam - odgovori plavuša.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport - datum: 2019-03-14 ZETA OSTVARILA PRVU PROLJEĆNU POBJEDU PRED SVOJIM NAVIJAČIMA Krstović za tri boda
Fud­ba­le­ri Ze­te sti­gli su do pr­ve po­bje­de pred svo­jim na­vi­ja­či­ma ovog pro­lje­ća. Na­kon po­ra­za od Iskre i Bu­duć­no­sti, iza­bra­ni­ci De­ja­na Ro­ga­no­vi­ća sa­vla­da­li su ju­če Gr­balj sa 1:0 i to za­hva­lju­ju­ći bo­ljoj igri u dru­gom po­lu­vre­me­nu. Isti­na, nji­hov tri­jumf je mo­gao da bu­de i mno­go ubje­dlji­vi­ji, da je Ni­ko­la Kr­sto­vić is­ko­ri­stio šan­se ko­je je imao.
– Zna­li smo da igra­mo pro­tiv kva­li­tet­ne eki­pe Gr­blja, ko­ju pred­vo­di od­li­čan tre­ner. Ali, bi­li smo mno­go bo­lji, po­go­to­vo u dru­gom po­lu­vre­me­nu, ka­da smo stvo­ri­li par šan­si i ri­je­ši­li utak­mi­cu. Na­kon sve­ga vi­đe­nog, mi­slim da smo za­slu­ži­li da sla­vi­mo – re­kao je Alek­san­dar Ka­lu­đe­ro­vić, po­moć­nik u struč­nom šta­bu Ze­te.
„Tri­ko­lo­ri” su u pr­vom po­lu­vre­me­nu bi­li agil­ni­ji, dje­lo­va­li su bo­lje od do­ma­ći­na, ali je ma­lo­broj­na pu­bli­ka na tri­bi­na­ma „Tre­šnji­ce” vi­dje­la po dva uz­bu­đe­nja na obje stra­ne. Ze­ta je za­pri­je­ti­la pr­va, u pe­tom mi­nu­tu. Aleks Ja­moa je dao pas na de­sno za Ni­ko­lu Kr­sto­vi­ća, ko­ji je ušao u ka­zne­ni pro­stor i šu­ti­rao, ali je lop­ta za­vr­ši­la po­red sta­ti­ve go­la go­sti­ju. Iza­bra­ni­ci Ve­ska Ste­še­vi­ća uz­vra­ti­li su dva mi­nu­ta ka­sni­je. Vla­dan Kor­dić je sa ivi­ce še­sna­e­ster­ca pro­bao da lo­bu­je Na­ma­ška, ali je mol­dav­ski ču­var mre­že uspio lop­tu da skre­ne u kor­ner. No­vi po­ku­šaj do­ma­ći su ima­li u 26. mi­nu­tu. Ni­ko­la Kr­sto­vić je sa dva­de­se­tak me­ta­ra od­lič­no šu­ti­rao, a gol­man Mar­ko Kor­dić lop­tu bok­so­vao. Ne­što slič­no je vi­đe­no na dru­goj stra­ni če­ti­ri mi­nu­ta ka­sni­je. Na­kon kor­ne­ra lop­tu je na dru­goj stra­ni sa­če­kao Mi­loš Ra­du­lo­vić, do­bro šu­ti­rao, ali je Na­ma­ško uspio da od­bi­je.
Kre­nu­la je Ze­ta mno­go an­ga­žo­va­ni­je u na­stav­ku me­ča i pra­vo je ču­do ka­ko u pr­vih de­se­tak mi­nu­ta ni­su za­tre­sli mre­žu. Bo­lje re­če­no, is­pro­ma­ši­vao se na­pa­dač Ni­ko­la Kr­sto­vić, ko­ji u tom pe­ri­o­du ni­je uspio da re­a­li­zu­je tri ve­li­ke pri­li­ke. Na­kon sa­mo tri­de­se­tak se­kun­di igre i cen­tar­šu­ta Da­ni­la Pe­šu­ki­ća, Kr­sto­vić je sa pe­ter­ca lop­tu gla­vom po­slao po­red go­la. U 54. mi­nu­tu je sa de­sne stra­ne lop­tu uba­cio Tu­zo­vić, Kr­sto­vić je ma­lo skre­nuo, ali ne do­volj­no pre­ci­zno da bi ona za­vr­ši­la ta­mo gdje on že­lio. Sa­mo mi­nut ka­sni­je, na­kon jed­nog du­gog pa­sa, Kr­sto­vić se oslo­bo­dio Đu­ka­no­vi­ća, na­šao se sam is­pred gol­ma­na Kor­di­ća i ka­da su svi oče­ki­va­li gol, na­pa­dač do­ma­ćih je lop­tu po­slao iz­nad preč­ke. U tom pe­ri­o­du, Gr­balj se bra­nio, po­ku­ša­vao je da ura­di ne­što iz kon­tri, a jed­na ta­kva uma­lo ni­je re­zul­ti­ra­la po­got­kom. Mon­te­ne­gro je od­lo­žio lop­tu za Vla­da­na Kor­di­ća, ko­ji je šu­ti­rao sa pet­na­e­stak me­ta­ra, ali je ona za­vr­ši­la po­red sta­ti­ve. Na­sta­vi­la je Ze­ta sa ata­ci­ma na­kon to­ga, a trud se is­pla­tio u 78. mi­nu­tu. Od­bra­na Gr­blja je sla­bo re­a­go­va­la, Ni­ko­la Kr­sto­vić je to is­ko­ri­stio i is­ko­sa sa de­sne stra­ne sa de­se­tak me­ta­ra šu­ti­rao. Lop­ta se od sta­ti­ve od­bi­la u mre­žu za ko­nač­nih 1:0.
–Igra­li smo u pr­vom po­lu­vre­me­nu rav­no­prav­no, ima­li smo od­mah u star­tu utak­mi­ce ide­al­nu pri­li­ku ko­ju ni­smo re­a­li­zo­va­li. U dru­gom po­lu­vre­me­nu Ze­ta je kre­nu­la mno­go bo­lje i stvo­ri­la ne­ko­li­ko šan­si. Na kra­ju, mi smo iz gre­ške po­klo­ni­li si­tu­a­ci­ju Ni­ko­li Kr­sto­vi­ću, za ko­ga zna­mo da to ne pra­šta. Re­a­li­zo­vao je šan­su i Ze­ta je za­slu­že­no po­bi­je­di­la – is­ta­kao je Ve­sko Ste­še­vić, kor­mi­lar „tri­ko­lo­ra”.
D.P.

Ma­ti­ja Lam­bu­lić za isto­ri­ju
Cr­no­gor­ski klup­ski fud­bal ju­če je do­bio naj­mla­đeg de­bi­tan­ta u isto­ri­ji. To je Ma­ti­ja Lam­bu­lić, na­pa­dač Ze­te, ko­ji je pro­tiv Gr­blja na te­ren ušao u su­dij­skoj na­dok­na­di vre­me­na. Član ka­det­ske se­lek­ci­je klu­ba iz Go­lu­bo­va­ca za pr­vi tim de­bi­to­vao je sa 16 go­di­na i jed­nim da­nom i ta­ko sru­šio re­kord ko­ji je dr­žao Og­njen Ga­še­vić iz OFK Ti­to­gra­da (16 go­di­na, 10 da­na).

Ze­ta – Gr­balj 1:0 (0:0)
Sta­di­on: „Tre­šnji­ca”. Gle­da­la­ca: 300. Su­di­ja: Sa­vo Vu­jo­vić (Ce­ti­nje) – 2. Po­moć­ni­ci: Alek­san­dar Đi­ka­no­vić (Nik­šić) – 2 i Ne­nad Živ­ko­vić (Pod­go­ri­ca) – 2. Stri­je­lac: N. Kr­sto­vić u 78. mi­nu­tu. Žu­ti kar­ton: Ko­to­rac (Gr­balj).
ZE­TA: Na­ma­ško 2, Tu­zo­vić 1,5, Ce­klić 1,5, Đ. Vuk­če­vić 2, Se­ku­lić 1,5, Mi­loj­ko 1,5, S. Kr­sto­vić 1,5, Pe­šu­kić 2 (od 90+1 Kon­tić –), Ja­moa 1 (od 84. L. Lam­bu­lić –), Bo­šnjak 1, N. Kr­sto­vić 2 (od 90+3 Ma. Lam­bu­lić –).
GR­BALj: M. Kor­dić 1,5, Ra­du­lo­vić 1 (od 66. Ka­šće­lan), Jo­vić 1, Đu­ka­no­vić 1, Mer­do­vić 0,5, Ko­to­rac 1,5, Dra­gi­će­vić 1, Mon­te­ne­gro 0,5 (od 70. Bo­ško­vić –) Vuk­če­vić 1, Džu­gur­dić 0,5 (od 46. Vu­ko­vić 1), V. Kor­dić 1.
IGRAČ UTAK­MI­CE: Ni­ko­la Kr­sto­vić (Ze­ta) – 2.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"