Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovi partneri sa Kipra duguju za porez 480.000 eura * Funkcioneri da dokažu porijeklo imovine * Tužio Mila zbog 170 miliona eura * Petorica učenika zlostavljali djevojčicu ? * Policija oduzela kombi zbog Đukanovićevog lika * Dačić: Dogovor Beograda i Prištine verifikuje SB UN * Jonica nas ne predstavlja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-03-2019

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Branka Bošnjak, poslanik Demokratskog fronta:
– Ne smijemo odustati od protesta.

Vic Dana :)

Zaustavi policajac čovjeka pa ga pita:
- Šta imate od zimske opreme?
A čovjek odgovara:
- Duge gaće.

Ide plavuša sa peglom u ruci. Sretne prijateljicu koja je pita:
- Gdje si pošla sa tom peglom?
- Ma ne mogu više da razmišljam da li sam je isključila ili nisam - odgovori plavuša.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport - datum: 2019-03-14 SELEKTOR CRNOGORSKE FUDBALSKE REPREZENTACIJE OBJAVIO SPISAK IGRAČA ZA PRVE UTAKMICE U KVALIFIKACIJAMA ZA EURO 2020 Tumbakovićev izbor bez iznenađenja Za prve dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nema novih imena i svi igrači su dobro poznati stručnom štabu – rekao je Tumbaković Početak priprema u nedjelju u Trening kampu na Starom aerodromu
Se­lek­tor fud­bal­ske re­pre­zen­ta­ci­je Cr­ne Go­re Lju­bi­ša Tum­ba­ko­vić ob­ja­vio je ju­če spi­sak igra­ča za me­če­ve pr­va dva ko­la kva­li­fi­ka­ci­ja za pla­sman na EURO 2020 pro­tiv se­lek­ci­ja Bu­gar­ske (So­fi­ja, 22. mart) i En­gle­ske (Pod­go­ri­ca, 25. mart). Na nje­go­vom spi­sku je 28 fud­ba­le­ra, a u od­no­su na kraj Li­ge na­ci­ja, iz­ne­na­đe­nja ne­ma.
-Na spi­sku re­pre­zen­ta­ci­je za pr­ve dvi­je utak­mi­ce u kva­li­fi­ka­ci­ja­ma za Evrop­sko pr­ven­stvo ne­ma no­vih ime­na i svi igra­či su do­bro po­zna­ti struč­nom šta­bu. Uvi­jek po­ku­ša­va­mo da već de­fi­ni­sa­nom spi­sku do­da­mo ne­ke no­ve igra­če, ko­ji po­ten­ci­ja­lom mo­gu do­pri­ni­je­ti po­bo­lja­šnju kva­li­te­ta ti­ma. Ipak, ovog pu­ta ne­ma no­vih ime­na ali ima ne­ko­li­ko mla­dih igra­ča ko­ji kva­li­tet­nom i po­ten­ci­ja­lom ja­ča­ju kon­ku­ren­ci­ju, što je ve­o­ma va­žno za tak­mi­čar­ske am­bi­ci­je - re­kao je Tum­ba­ko­vić za zva­nič­ni sajt FSCG.
Pr­vi ri­val „cr­ve­nih” u kva­li­fi­ka­ci­ja­ma je Bu­gar­ska, sa ko­jom će igra­ti u So­fi­ji narednog petka.
-Po­če­tak je kva­li­fi­ka­ci­ja i svi ti­mo­vi ula­ze u no­vo tak­mi­če­nje sa ve­li­kim am­bi­ci­ja­ma, že­lja­ma i ci­lje­vi­ma. U pr­ve dvi­je utak­mi­ce igra­mo sa eki­pom ko­ja ima ve­li­ke am­bi­ci­je, a za­tim pro­tiv iz­ra­zi­tog fa­vo­ri­ta gru­pe. Bu­ga­ri su u Li­gi na­ci­ja, po­go­to­vo u uvod­noj fa­zi tog tak­mi­če­nje, bi­li od­lič­ni i upi­sa­li tri po­bje­de u pr­va tri ko­la. De­fi­ni­sa­li su gru­pu igra­ča ko­ja je od­i­gra­la svih šest me­če­va u Li­gi na­ci­ja i na­pra­vi­li kom­pakt­nu eki­pu. Or­ga­ni­zo­va­na su se­lek­ci­ja, zna­ju šta ra­de ali ni­su ne­po­gre­ši­vi, pa će­mo po­ku­ša­ti u So­fi­ji da is­ko­ri­sti­mo šan­se i ostva­ri­mo po­zi­ti­van re­zul­tat.
Pre­ma nje­go­vim ri­ječ­i­ma, du­el sa En­gle­skom, ap­so­lut­nim fa­vo­ri­tom gru­pe, „cr­ve­ni“ mo­ra­ju od­i­gra­ti mu­dro, kon­cen­tri­sa­no i or­ga­ni­zo­va­no.
-Na­kon du­e­la u Bu­gar­skoj oče­ku­je nas utak­mi­ca sa En­gle­zi­ma na na­šem sta­di­o­nu. Bi­će to još jed­na pri­li­ka da se na­pra­vi sjaj­na at­mos­fe­ra ko­ja će nam zna­či­ti pu­no u du­e­lu sa eki­pom ko­ja je fa­vo­rit gru­pe. Mo­ra­mo od­i­gra­ti mu­dro, kon­cen­tri­sa­no i or­ga­ni­zo­va­no u du­e­lu sa ri­va­lom ka­kav je En­gle­ska, sa­sta­vlje­nom od po­je­di­na­ca ko­ji su stan­dard­ni u svo­jim ti­mo­vi­ma i ko­ji ima­ju kon­ti­nu­i­tet iga­ra što, na­ža­lost, ni­je slu­čaj i sa na­šim ti­mom – kon­sta­to­vao je se­lek­tor Cr­ne Go­re Lju­bi­ša Tum­ba­ko­vić.
Pri­pre­me za me­če­ve sa Bu­gar­skom i En­gle­skom, cr­no­gor­ski re­pre­zen­ta­tiv­ci po­či­nju u ne­dje­lju, 17. mar­ta u 18 sa­ti na glav­nom te­re­nu Tre­ning kam­pa FSCG.
D.P.

Spi­sak
Gol­ma­ni
Da­ni­jel Pet­ko­vić (Lo­ri­jen)
Mi­lan Mi­ja­to­vić (Bu­duć­nost)
Da­mir Lju­lja­no­vić (OFK Ti­to­grad)
Od­bra­na
Ste­fan Sa­vić (Atle­ti­ko Ma­drid)
Mar­ko Si­mić (Pah­ta­kor)
Žar­ko To­ma­še­vić (Osten­de)
Adam Ma­ru­šić (La­cio)
Fi­lip Stoj­ko­vić (Cr­ve­na zve­zda)
Bo­ris Ko­pi­to­vić (Ču­ka­rič­ki)
Ri­sto Ra­du­no­vić (Astra)
Igor Vu­ja­čić (Ze­ta)
Ve­zni igra­či
Ni­ko­la Vuk­če­vić (Le­van­te)
Mar­ko Ve­šo­vić (Le­gi­ja Var­ša­va)
Vla­di­mir Jo­vo­vić (Ja­blo­nec)
Alek­san­dar Šće­kić (Par­ti­zan)
Mar­ko Jan­ko­vić (SPAL)
Mir­ko Iva­nić (Cr­ve­na zve­zda)
Ne­boj­ša Ko­so­vić (Par­ti­zan)
Mar­ko Ba­kić Mu­skr­on)
Alek­san­dar Bo­lje­vić (Va­sland Be­ve­ren)
Lu­ka Mir­ko­vić (Bu­duć­nost)
Ste­fan Lon­čar (Istra Pu­la)
Asmir Ka­je­vić (Ču­ka­rič­ki)
De­ni Hoč­ko (Fa­ma­li­kao)
Na­pa­da­či
Fa­tos Be­ći­raj (Ma­ka­bi Ne­ta­nja)
Ste­van Jo­ve­tić (Mo­na­ko)
Ste­fan Mu­go­ša (In­čon ju­naj­ted)
Lu­ka Đor­đe­vić (Ar­se­nal Tu­la)


Odabrao i Sautgejt
Spisak igrača za start kvalifikacija za EURO 2020 juče je objavio je i selektor Engelske Geret Sautgejt. Na njemu se nalaze: golmani: Džek Batlend (Stouk), Tom Hiton (Barnli), Džordan Pikford (Everton); odbrana: Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Ben Čilvel (Lester), Majkl Kin (Everton), Hari Megvajer (Lester), Deni Rouz (Totenhem), Luk Šo (Mančester junajted), Džon Stouns (Mančester siti), Džejms Tarkovski (Barnli), Keran Tripije (Totenhem), Kajl Voker (Mančester siti); vezni red: Ros Barkli (Čelsi), Dele Ali (Totenhem), Fabian Delf (Mančester siti), Erik Dajer (Totenhem), Džordan Henderson (Liverpool), Ruben Loftus-Čik (Čelsi), Deklan Rajs (Vest Hem); napadači: Hari Kejn (Totenham), Markus Rašford (Mančester junajted), Džejson Sančo (Borusija Dortmund), Rahim Sterling (Mančester siti), Kalum Vilson (Bornmut).
Prije utakmice sa Crnom Gorom, Englezi očekuje duel sa Češkom, u prvom kolu kvalifikacija.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne izbore za odbornike u SO Nikšić koji će biti održani 14.03.2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"