Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ostavio depozit, zaradio 135.000 * Presuda dokaz neprijateljstva * Od Vlade dobila 40.000 iako ima stan * Stigli nalazi DNK, izvještaj odbačen * Austrija dobila prelaznu vladu sa ekspertima * Tači će od Makrona da traži Preševo, Bujanovac i Medveđu * Pribilović da se izjasni o izboru gradonačelnika
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-05-2019

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Branka Bošnjak, poslanik DF-a i funckcioner PzP-a :
– Ukoliko se ne saberemo kao alternativa i ne prevaziđemo sujete i sitni partijski šićar, ovakva nakaradna privatna država će se ustaliti na duži period, možda i trajno.

Vic Dana :)

- Zašto je Čak Noris najjači?
- Zato što vježba dva dana dnevno.

Doktor se nakon pregleda obraća jednom pacijentu:
- Vama je potreban savršen mir. Prepisaću vam ove tablete za živce. Tri puta dnevno ih dajte svojoj ženi.

- Zašto od svih žena plavuše imaju daleko najljepše noge?
- Pa, ko nema u glavi ima u nogama!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Polumature - datum: 2019-05-19 UČENICI OSNOVNIH ŠKOLA „MARKO MILJANOV” I „ĐOKO PRELEVIĆ” SA UBALA ZAJEDNO SLAVILI POLUMATURU
Magična noć za pamćenje
Magična noć za pamćenje
Pe­de­se­ta ge­ne­ra­ci­ja OŠ „Mar­ko Mi­lja­nov” sla­vi­la je za­jed­no sa uče­ni­ci­ma iz OŠ „Đo­ko Pre­le­vić“ sa Uba­la za­vr­še­tak de­ve­to­go­di­šnjeg ško­lo­va­nja. Za­vra­ši­la se jed­na eta­pa u ži­vo­ti­ma ovih mla­dih uče­ni­ka, ko­ji će već slje­de­će go­di­ne bi­ti u ne­ke dru­ge ško­le, sa broj­nim no­vim oba­ve­za­ma. Po­sled­nju žur­ku sa dru­ga­ri­ma iz klu­pa pre­pri­ča­va­će još du­go, kao i do­go­dov­šti­ne to­kom de­ve­to­go­di­šnjeg ško­lo­va­nja i ra­zna is­ku­stva sa na­stav­ni­ci­ma. „Skoc­ka­ni” po po­sled­njoj mo­di, bu­du­ći sred­njo­škol­ci, ru­ku pod ru­ku uše­ta­li su u ras­to­ran SC Mo­ra­ča. Si­je­va­li su bli­ce­vi sa svih stra­na, že­le­ći da za­bi­lje­že sva­ki mo­me­nat ove ma­gič­ne no­ći.
Di­rek­to­ri­ca ško­le Edi­ta Ša­bo­tić is­ta­kla je da po­lu­ma­tur­sko ve­če ima ve­li­ki zna­čaj u ži­vo­tu ro­di­te­lja i uče­ni­ka jer pred­sta­vlja pre­kret­ni­cu u nji­ho­vom da­ljem ži­vo­tu.
– Ve­če iz­me­đu pro­lje­ća i lje­ta, ve­če ka­da smo svi ele­gant­ni, pr­va pri­li­ka da za­bli­sta­mo u svom naj­bo­ljem iz­da­nju. Ha­lji­ne, odi­je­la i smi­jeh onih ko­ji će ovo ve­če pre­pri­ča­va­ti još du­go go­di­na. Sve su to de­ta­lji ko­ji obi­lje­ža­va­ju ovu ma­gič­nu noć. Ali ka­da sve to pro­đe shva­ti se da je va­žno sa­mo ono dru­že­nje, po­sljed­nja za­jed­nič­ka žur­ka. A od svog to­li­kog spre­ma­nja osta­ju sa­mo fo­to­gra­fi­je i li­je­pe uspo­me­ne na vri­je­me pro­ve­de­no za­jed­no. Na­stav­ni­ci su svo­jim ra­dom po­ku­ša­li da im pre­ne­su jed­nu naj­bit­ni­ju po­ru­ku, a to je da će na svom ži­vot­nom pu­tu na­i­ći na mno­ge pre­pre­ke. Da uvi­jek bu­du sprem­ni na to i da ne za­bo­ra­ve naj­va­žni­je, čo­vje­ku do­no­si sre­ću sa­mo ono što je ura­dio, po­sti­gao svo­jim zna­njem, svo­jim tru­dom – ka­za­la je di­rek­to­ri­ca Edi­ta Ša­bo­tić.
Za­jed­no sa nji­ma sla­vi­li su i po­lu­ma­tu­ran­ti OŠ „Đo­ko Pre­le­vić”. Iz ove ma­le ško­le ove go­di­ne je iza­šlo je sve­ga šest uče­ni­ka, ali ka­ko ka­že di­rek­to­ri­ca ove ško­le Lju­bin­ka Mi­ća­lo­vić „ma­la če­ta, ali oda­bra­na”.
– Iako je sve­ga šest uče­ni­ka za­vr­ši­lo osnov­nu ško­lu „Đo­ko Pre­le­vić” pam­ti­će se po do­brom uspje­hu i li­je­pom po­na­ša­nju. Oni su pri­mjer ko­jim će se ško­la sa Uba­la du­go po­no­si­ti. Že­lim im sve naj­bo­lje u da­ljem ško­lo­va­nju i da zna­nja i is­ku­stva na­u­če­na u uči­o­ni­ca­ma ove ma­le ško­le pre­ne­su da­lje u svi­jet – ka­za­la je di­rek­to­ri­ca Mi­ća­lo­vić.U.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"