Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zakoni opet usvojeni, na potezu krnji Ustavni sud * Zakoni opet usvojeni, na potezu krnji Ustavni sud * Izviđaju Hrapovića zbog duga i vakcina * Protestuju jer iz Vlade ne odgovaraju * Ministri na sve strane traže vakcinu, Radulović pomoć EU * Ne ispituju tvrdnje o paravojnim formacijama * Budžetu prijeti šteta od 60 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 21-01-2021

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
​Vukas Radonjić:
Pratimo medije i javne nastupe funkcionera i po službenoj dužnosti reagujemo kada ocijenimo da su u izvještavanjima i nastupima iznijeti ne samo osnovi sumnje, već i indicije da je učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Vic Dana :)

U zoološkom vrtu uginuo je slon, pored njega čuvar se rasplakao.
Direktor vrta mu prilazi pa ga tješi: „De, de, nemoj tako, i slonovi na žalost umiru…Tješite se da je ipak, dugo živio, nemojte plakati za njim. Zar ste ga toliko voljeli?”
Čuvar: „Ama, ne plačem ja što je on uginuo, nego što moram da iskopam toliku raku.”


​Kaže žena: Ja sam od svog muža napravila milionera.
Upitaše ženu: A šta je bio prije nego ste se vjenčali?
Ona odgovori: Milijarder!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2021-01-20 SPISAK KANDIDATA ZA NOVI GLAVNI ODBOR DPS-A NAJAVLJUJE BROJNE PROMJENE NA KONGRESU
Gvozdenović i Simović neće biti u vrhu stranke
Simović i Gvozdenović neće biti u vrhu DPS-a - Foto: LAZAR RUZIC Gvozdenović i Simović neće biti u vrhu stranke Dvojica istaknutih funkcionera odbili su da budu kandidati za partijske potpredsjednike, uz obrazloženje da je potrebno otvoriti prostor za mlađe ljude. Delegati na kongresu DPS-a će predstojećeg vikenda birati novi sastav glavnog odbora
Doskorašnji istaknuti funkcioneri DPS-a Branimir Gvozdenović i Milutin Simović neće biti u užem rukovodstvu stranke nakon predstojećeg kongresa, potvrđeno je „Danu“. Dvojica istaknutih funkcionera su odbili da budu kandidati za partijske potpredsjednike, uz obrazloženje da je potrebno otvoriti prostor za mlađe ljude. Delegati na kongresu DPS-a predstojećeg vikenda će birati novi sastav glavnog odbora. Za članove glavnog odbora (GO) predloženo je oko 50 kandidata više nego što će ih biti izabrano.

Po dokumentima u koje je „Dan" imao uvid, na posebnoj listi članova GO koje je predložio šef stranke Milo Đukanović ne nalazi se puno imena. Tu su Maja Bulatović, Šukrija Žuti Serhatlić, Aleksandar Pejović, Aleksandar Bogdanović, Đuro Žugić, Ljubo Knežević, Jelena Jovetić, Velibor Bošković, Nikola Vujović, Adnan Prekić, Damir Muhović i Andrija Radman.

Na listi kandidata za glavni odbor DPS-a iz Andrijevice (biraju se dva člana) nalaze se Dejan Babović, Dušan Kuburović, Milutin Marsenić i Ivana Zečević.

Na listi kandidata iz Bara (bira se 11 članova GO) nalaze se: Asim Andrić, Branislav Branković, Mladen Đuričić, Božidar Janković, Marko Knežević, Marija Markoč, Sanja Mitrović, Branka Nikezi, Marko Nišavić, Slobo Pajović, Dušan Raičević, Miroslav Knežević, Branka Purlija, Zoran Srzentić, Svetlana Vučetić, Dina Desančić i Tanja Spičanović.

Iz Berana se bira šest članova, a predloženo je devet: Rešid Adrović, Vukadin Božović, Dejan Ćorac, Budimir Dabetić, Draško Došljak, Veselinka Femić, Osman Hadrović, Stefan Jokić i Nataša Mijović.

Iz Bijelog Polja, odakle se bira 12 članova GO, na listi je 18 kandidata: Muzafer Badžić, Saida Čikić, Hilmija Franca, Jasmila Hot, Miloš Konatar, Zlatko Lješnjak, Aleksandar Obradović, Ensad Omerović, Amel Perućica, Nena Radonjić, Hasan Ramović, Sead Šehović, Petar Smolović, Ljubomir Sošić, Aleksandar Šurić, Biserka Bulatović, Suad Numanović i Elvir Zvrko.

Iz Budve se bira pet članova GO, a na listi ih je osam. Predloženi su Dragana Dejanović, Nikola Divanović, Ivo Gvozdenović, Predrag Jelušić, Snežana Kuč, Dragana Pima, Ivan Vučetić i Dragan Vukadinović. Tu si i kandidati iz Gusinja, odakle se biraju dva člana GO, na listi su tri – Demir Bajrović, Anela Čekić i Huso Beli Brdakić. Iz Danilovgrada se bira pet članova GO, a na listi ih je 11: Nikola Antović, Vukašin Đuranović, Dario Đuričković, Sandra Keković, Zorica Kovačević, Darko Mrvaljević, Aleksandar Pavićević, Žana Pavićević, Slađana Pavlović, Miroslav Popović i Nataša Vuletić.

Dostvaljen je i spisak sa Žabljaka (biraju se dva člana GO), na kojem su Anđela Anđelić, Marko Božović i Slađana Knežević.

Iz Kolašina se biraju tri člana GO, a na listi ih je sedam. Predloženi su Dušica Baković, Ivana Bulatović, Veselinka Peković, Dragica Popović, Lidija Šćepanović, Milica Šćepanović i Marija Živković. Za predstojeći kongres poznati su i kandidati iz Kotora, odakle se bira šest članova GO, a na listi ih je sada devet: Željko Aprcović, Željko Avramović, Nikola Grgurević, Igor Kumburović, Slađana Mijanović, Neđeljko Moškov, Marijana Nikolić, Vladan Pejović i Milan Popović.

Što se tiče Mojkovca, biraju se četiri člana GO, a na listi ih je šest: Zora Bjelajac, Saša Bošković, Dragoljub Bulatović, Ljilja Jokić, Ranko Mišnić i Predrag Smolović.

Iz Nikšića se bira 20 članova, a na listi ih je 28: Ilija Ašanin, Sonja Baćović, Nikola Bezmarević, Renata Bulajić, Marko Burić, Sanja Damjanović, Veselin Grbović, Tamara Ivković, Luka Jokić, Lazar Mijanović, Draško Mijušković, Sonja Milatović, Aleksandar Mrvošević, Boris Muratović, Irena Nikčević, Jovana Nikić, Ana Pejović, Dejan Perović, Ivana Radonić, Marinko Radulović, Slobodanka Roganović, Kristina Šćepanović, Milutin Simović, Zoran Stanišić, Mirko Vujačić, Vladan Vujković, Jovana Zvizdić, Andrijana Jovović Bulajić i Dušan Đurović.

Što se tiče Petnjice (biraju se tri člana, a na listi ih je šest), kandidati su Samir Agović, Suad Cikotić, Mersad Latić, Denis Šabotić, Erol Muratović i Anela Muratović. Iz Plava se biraju tri člana GO, a na listi ih je pet: Ernad Bašić, Fazlija Krcić, Bratislav Otašević, Amila Pupović i Adel Šabotić. Odbor u Plužinama (bira se jedan član) predložio je Jova Adžića i Ljubicu Avramović.

Kada su u pitanju kandidati iz Pljevalja (bira se sedam članova, a na listi ih je 11), predloženi su Avdo Ajanović, Bojan Bajčeta, Amina Brahić, Goran Čavić, Dijana Gomilanović, Sabrina Hadžiosmanović, Anela Kriještorac, Vesna Milinković, Dragan Terzić, Marko Tošić i Vladan Vučinić.

Kada su u pitanju kandidati za GO DPS-a iz Rožaja (bira se šest članova), predloženi su Eldin Brđanin, Miloš Bulatović, Mirsad Ćatović, Adnan Hadžić, Remzo Ibrahimović, Denis Kalač, Sait Kalač, Enisa Murić, Mirsad Muri, Seniha Tahirović i Admir Zejnelagić.

Listu je utvrdio i odbor u Tivtu (biraju se četiri člana), a na njoj su Mile Ćosović, Tamara Furtula, Goran Kuševija, Predrag Nenezić, Miloš Popivoda i Valentina Radonji. Iz Tuzi se biraju se četiri člana, a predloženi su: Tahir Drešević, Nikola Gegaj, Leon Đokaj, Fatmir Ljuljanović, Abedin Pepić, Mirsada Suljević i Alen Zvrko.

Tu su i kandidati iz Ulcinja (bira se pet članova) Aleksandar Dabović, Bojan Đakonović, Majlinda Kurt, Drita Lola, Driton Lunjić, Pavle Marniković, Haki Mavrić, Ljoro Nrekić, Pavle Pepđonović i Gano Resulbegović. Što se tiče Herceg Novog (bira se šest članova GO), predloženi su Maja Bakrač, Vladimir Delić, Vladimir Kosić, Zoran Kovačević, Milica Milović, Gordana Rajović, Slavko Vavić i Borivoje Vuković.

Iz Cetinja se bira šest članova GO, a kandidati su Dejana Dizdar, Božidar Drecun, Maja Koljević, Jelena Radojičić, Silvana Radonjić, Marijan Stojanović, Marko Vujanović, Valentina Vujović i Saša Zvicer.

Kada su u pitanju kandidati iz Šavnika (biraju se dva člana GO), predloženi su Sanja Bušaj, Željko Ćirović, Jugoslav Jakić, Draga Perišić i Nataša Zorić.

M.V.–S.R.


Iz Podgorice 52 kandidata
Što se tiče kandidata za GO DPS iz Podgorice, biraju se 43 člana, na listi su 52 kandidata. To su: Nermin Abdić, Mihailo Anđušić, Ksenija Aranitović, Vladan Arsović, Arsenije Boljević, Andrija Čađenović, Marko Čanović, Stefan Ćulafić, Nikola Dedeić, Nada Drobnjak, Isen Gaši, Nataša Gazivoda, Vlastimir Golubović, Vladan Joković, Andrija Jovanović, Andrija Klikovac, Đorđina Lakić, Jovan Martinović, Srđan Miljanić, Jadranka Milošević, Darko Mirotić, Andrej Nedović, Radule Novović, Zoran Pažin, Nataša Pešić, Dušan Radonjić, Igor Radusinović, Radule Raonić, Suad Šabanović, Blažo Šaranović, Željko Sošić, Tanja Stajović, Milan Šupić, Vladimir Tomović, Tijana Vidaković, Adela Višnjić, Vladimir Vojinović, Mihailo Volkov, Vladan Vučelić, Draško Vučinić, Nataša Vučinić, Slađana Vujačić, Zoran Vukčević, Ivan Vuković, Esad Zaimović, Janko Žujović, Zoja Lalović Bojanić, Slobodan Filipović, Alma Jovićević Ljuljanaj, Radmila Petrović Miljanić, Maja Rotolo Miročević i Nela Vukčević Savković.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"