Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan PROPAO DOGOVOR ZA IZLAZ IZ POLITIČKE KRIZE U MAKEDONIJI EU i SAD prijete sankcijama Belgijski posrednik Piter Vanhoute neisključuje mogućnost da SAD i EU uvedu sankcije Makedoniji, zamrznu imovinu političara u inostranstvu i stave neke političare na crnu listu
SKO­PLjE – Do­go­vor iz Pr­ži­na ko­ji je tre­bao da obez­bi­je­di pre­va­zi­la­že­nje vi­še­mje­seč­ne po­li­tič­ke kri­ze u Ma­ke­do­ni­ji vi­še ne po­sto­ji. Li­de­ri če­ti­ri naj­ve­će po­li­tič­ke par­ti­je u ovoj dr­ža­vi, vla­da­ju­ća VMRO-DPMNE, opo­zi­ci­o­na SDSM, i dvi­je al­ban­ske par­ti­je DUI i DPA, ni­je­su uspje­le ni u po­sled­njih 12 ča­so­va do is­te­ka po­sled­njeg ro­ka za fo­mi­ra­nje pre­la­zne vla­de da se do­go­vo­re o va­žnim tač­ka­ma iz do­go­vo­ra.
Me­đu­na­rod­na za­jed­ni­ca je li­de­ri­ma ovih par­ti­ja da­la mo­guć­nost da se do vi­ken­da ko­nač­no do­go­vo­re, što po­sma­tra­či ocje­nju­ju kao ne­mo­gu­ću mi­si­ju.
„Pro­past do­go­vo­ra iz Pr­ži­na će zna­či­ti opa­snost za sta­bil­nost i te­ške po­sle­di­ce za Ma­ke­do­ni­ju“ iz­ja­vio je ju­če po­sle is­te­ka po­sled­njeg ro­ka za do­go­vor belgijski po­sred­nik Pi­ter Van­ho­u­t. Van­ho­u­te ne is­klju­ču­je mo­guć­nost da SAD i Evrop­ska uni­ja uve­du sank­ci­je Ma­ke­do­ni­ji, da za­mr­znu ra­ču­ne u ino­stran­stvu i da sta­ve ne­ke po­li­ti­ča­re na cr­noj li­sti. „Ma­ke­do­ni­ja mo­že bi­ti izo­lo­va­na kao Bje­lo­ru­si­ja”, opo­me­nuo je Van­ho­u­t.
On je ju­če no­vi­na­ri­ma de­talj­no ob­ja­snio spor­ne tač­ke oko ko­jih se li­de­ri po­li­tič­kih par­ti­ja ni­je­su do­go­vo­ri­li iako je to bi­lo pred­vi­đe­no do­go­vo­rom iz Pr­ži­na. „Ja sam za­bri­nut i zbog to­ga što ma­ke­don­ski pra­vo­sud­ni si­stem upor­no spre­ča­va po­če­tak ra­da Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva i že­li da ta in­sti­tu­ci­ja iš­če­zne sa dru­štve­ne sce­ne ili da bu­de pro­gla­še­na ne­u­stav­nom“, iz­ja­vio je Van­ho­u­t.
On je ob­ja­snio da je pod zna­kom pi­ta­nja i odr­ža­va­nje april­skih pri­je­vre­me­nih iz­bo­ra jer ne mo­že da se iza­be­re dr­žav­na iz­bor­na ko­mi­si­ja i da se pro­či­sti bi­rač­ki spi­sak. Ta­ko­đe je opo­me­nuo da je ide­ja vla­sti o uvo­đe­nju cen­zu­re za no­vi­na­re ne­bu­lo­zna i da me­di­ji ima­ju pra­vo da ob­ja­vlju­ju sve što je u jav­nom in­te­re­su.
Pret­hod­no su pre­kju­če sa­sta­nak na­pu­sti­li i me­đu­na­rod­ni po­sred­ni­ci evro­ko­me­sar Jo­ha­nes Han i ame­rič­ki am­ba­sa­dor Džes Bej­li re­kav­ši da su raz­o­ča­ra­ni po­na­ša­njem po­li­tič­kih li­de­ra.
Do­go­vor iz Pr­ži­na je pred­vi­đao da se do 20. ok­to­bra for­mi­ra teh­nič­ka vla­da, da opo­zi­ci­o­na SDSM pre­u­zme re­sor unu­tra­šnjih po­slo­va i Mi­ni­star­stvo za rad i so­ci­jal­nu po­li­ti­ku i da ima za­mje­ni­ke u mi­ni­star­stvu fi­nan­si­ja, po­ljo­pri­vre­de i in­for­ma­tič­kom dru­štvu sa pra­vom ve­ta na do­no­še­nje od­lu­ka. Sve je to pa­lo u vo­du a ime­na kan­di­da­ta za ove funk­ci­je ni­je­su ni sti­gla na dnev­ni red. Ta­ko­đe je tre­bao da se ve­ri­fi­ku­je man­dat če­tr­na­e­sto­ri­ci po­moć­ni­ka spe­ci­jal­nog tu­ži­ca za is­tra­ži­va­nje dje­la ko­ja pro­iz­i­la­ze iz sni­mlje­nih te­le­fon­skih raz­go­vo­ra, da se pro­mje­ne iz­bor­na pra­vi­la, na­pra­ve ka­drov­ske pro­mje­ne u jav­nom te­le­vi­zij­skom ser­vi­su, obez­bi­je­di ve­ća slo­bo­da me­di­ja i re­gu­li­šu iz­bor­na pra­vi­la za pred­sta­vlja­nje u me­di­ji­ma.
Pre­mi­jer Ni­ko­la Gru­ev­ski je ci­je­lo vri­je­me op­stru­i­rao raz­go­vo­re sa že­ljom da do­bi­je u vre­me­nu i da is­tek­nu svi ro­ko­vi, a prek­si­noć je sa su­pru­gom ot­pu­to­vao za Ma­drid, na sa­sta­nak evrop­ske de­sni­ce.
A.Pi­sa­rev

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"